İslam'ın Amentüsü: Evrene egemen olan yasa: Kaza ve kader

Mahmut Kaya tarafından kaleme alınan, Amentü duasının açılımından gelen ‘İslam’ın Amentüsü - Meraklı Çocuk İle Annesi’ kitabı animasyon olarak hazırlandı. Animasyonlar şiirsel bir dille çocukların ilgisini çekecek basit bir anlatımla yapıldı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İslam’ın esasları olan Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, kadere, hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine olan inancın anlatıldığı, ‘İslam’ın Amentüsü’ kitabında 14 şiirsel anlatım yer alıyor. Prof. Dr. Mahmut Kaya tarafından yazılan kitabın animasyon uyarlaması ise Kanal 7 Dijital Medya birimi tarafından gerçekleştirildi. Animasyonların tamamı Youtube’da yer alan Kanal7 Çocuk sayfalarında ve www.izle7.com’dan izlenebilecek.

EVRENE EGEMEN OLAN YASA: KAZA VE KADER

İslam’ın Amentüsü - Meraklı Çocuk İle Annesi kitabının ‘Evrene Egemen Olan Yasa: Kaza ve Kader’ hikayesinin animasyon filminde, kaza ve kader ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatılıyor.

Animasyon film; “Kader nedir? Kaza nedir? Evrende düzen var mı? Kadere inanmalı mıyız? Allah her şeyi bilir mi?” sorularına yanıt veriyor.

‘Evrene Egemen Olan Yasa: Kaza ve Kader’ hikayesinin animasyon filminde, Allah’ın her şeyi bildiği, evrende, canlı cansız her yerde işleyen bir yasa olduğu, o yasanın kader olup inanılması gerektiği aktarılıyor.

Meraklı Çocuk ile Annesi- Ölüm Ötesi hayat: Ahiret

İLİŞKİLİ HABER

Meraklı Çocuk ile Annesi- Ölüm Ötesi hayat: Ahiret
İslam'ın Amentüsü: Peygamberler

İLİŞKİLİ HABER

İslam'ın Amentüsü: Peygamberler
İslam'ın Amentüsü: Girmesin kimse araya

İLİŞKİLİ HABER

İslam'ın Amentüsü: Girmesin kimse araya
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Serkan 4 yıl önce

çocuklarımızın imanını sağlam yerleştirecek böyle çizgi filmlere çok ihtiyacımız var bence

Toplam 1 beğeni