Uzman Burcu Özmakinacı'dan Yasemin.com'a özel açıklamalar

Güzellik ve Cilt Bakım Uzmanı Burcu Özmakinacı, son yıllarda kadınların en çok merak ettikleri lazer epilasyon, dermapen uygulaması ve cilt bakımı hakkında soruları yasemin.com ekibine özel olarak yanıtladı. İşte duyunca çok şaşıracağınız bilgiler ve aynı zamanda yazının sonunda muhteşem bir sürpriz sizleri bekliyor...

Yasemin.com/ÖZEL

Son yıllarda kadınlar ciltlerindeki tüm sorunları ortadan kaldırmak ve kusursuz bir hale gelmesi için birbirinden farklı yöntemlere başvuruyor. Gerek pahalı/uygun ürünler kullanarak, gerek oksijenli bakımlar gerekse lazerli bir çok uygulamayı gözü kapalı bir şekilde yapmaktan kaçınmıyorlar. Ancak bu uygulamalar bir süre sonrası geçici olduğundan cilt üzerinde daha büyük sorunlara davetiye çıkarabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre, özellikle 18-24 yaş aralarındaki gençler doğal ürünlerle cilt bakımı yapmak yerine, kimyasallar içeren, reklamı oldukça güçlü aynı zamanda ambalajı dikkat çekici ürünleri daha fazla tercih ettiği araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Çıkan bu sonuç uzmanlar tarafından bakıldığında tehlikenin hızla arttığını ve bu duruma mutlaka bir çözüm bulmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Yasemin.com ekibinden Busenur Çalık, Fatimatüzzehra Maslak ve Ebrar Albayrak olarak kadınların bu adımda nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda Uzman Estetisyen Burcu Özmakinacı'ya sorduk. 

Hem Estetisyen hem de Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde Esteburju adında Klinik'in sahibi olan Burcu Hanım, Yasemin.com okurlarına özel muhteşem hediyelerle sizleri bekliyor. Burcu Özmakinacı

Burcu Özmakinacı

CİLT BAKIMI YAPTIRMADAN ÖNCE NELERE DİKKAT ETMELİ? KİRPİK LİFTİNG ZARARLI MI?

Cilt bakımı yaptırmadan önce gittiğiniz yerin mutlaka hijyen koşullarının üst seviyede olmasına özen gösterin. Hem kullanılan malzemelerin hem de cildinize temas eden tüm alet ve ürünlerin sterilazyonundan emin olun.  Biz bu odada(üstteki resimde görülen yer) microblading, kirpik perması, kirpik lifting uygulaması aynı zamanda dermapen gibi son yıllarda en çok tercih edilen işlemleri gerçekleştiriyor.

Yapılan kirpik perması ve kirpik lifting'in kirpiklere veya gözlere hiçbir zararı bulunmamaktadır. Kirpiği besleyen bir serum kullandığı için beslerken aynı zamanda uzun ve hacimli görünmesini de sağlıyor. Yani uygulamanın etkisi geçtiğinde kirpikler eskisinden daha gür ve uzun oluyor. Kullanılan boyaların tamamı ise organik içeriklidir. Bunun diğer yöntemlerden en büyük farklı bu bir bakım yöntemidir. Nasıl cildimize bakım yapıyorsak kirpiklere de bakım yaparak uzun ve hacimli görünmesini sağlıyoruz. 

Ancak dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, kullanılan boyanın kalitesi çok önemlidir. Her şeyden önemlisi kullanılan boyanın kalite değerinin yüksek olmasıdır. Esteburju olarak biz bu işlemi Fransa'dan gelen bir uzman tarafından yapıyoruz. Yapan kişinin sadece kirpik üzerine stüdyoları bulunmakta.

İPEK KİRPİK KENDİ KİRPİKLERE ZARAR VERİR Mİ?

Maalesef ipek kirpik uygulaması sonrasında kullanılan malzemenin yani kirpiğin her şeyde olduğu gibi kaliteli olması lazım. Aynı zamanda yapıştırılan malzemenin de taze olması çok önemli. Biz burada kişiye özel yapıştırıcı açarak ipek kirpik uygulamasını yapıyoruz. Bir de ipek kirpik yaptırdıktan sonrasında elinizle kirpikleri çekmeyin. 

CİLTTEKİ LEKELER ve SİVİLCELER NASIL GİDER? DERMAPEN ZARARLI MIDIR?

Cildinizde oluşan leke ve sivilceleri tek bir seansta dermapen uygulamasıyla azaltabilirsiniz. Ancak dermapen uygulamasında kullanılan serumlar çok önemli. Bunun dışında lekeleri veya sivilceleri gidermek için iğnesiz mezoterapi yapıyoruz. Yapılan bu mezoterapi siyah noktalardan göz altı morluklarına kadar birçok şeye çözüm oluyor. Hem de yüzü toparlayıcı bir etkisi var. 

CİLT BAKIMINA GİDİP ÇÖZÜM ALAMAYANLAR DİKKAT!

Cilt bakıma gittikten sonra ya da cildime makyaj uyguluyorum 'cildim kusuyor' şeklinde şikayetleriniz var ise bu kesinlikle doğru ürünü bulamadığınız içindir. Bu konuda kesinlikle cilt analizi yapılmalıdır ve sık sık sterilize edilmelidir. Bunun dışında gözenek etkili maske uyguladıktan sonra mutlaka tonik uygulamaya özen gösterilmelidir. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0