Lohusalık humması nedir?

Halk dilinde albastı olarak adlandırılan lohusa humması rahatsızlığıyla ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için araştırdık. İşte dikkate almanız gereken o hastalık...

Annelik duygusunu yeni yaşamış olan kadınlarda rastlanan lohusa humması, üreme ve idrar yollarındaki iltihaplanma sonucu ortaya çıkar. Bu rahatsızlığın görülmesinin en yaygın nedeni ise, doğum sırasında hijyenik kurallara yeteri kadar dikkat edilmemesidir.

Yüksek ateş ile kendini gösteren bu rahatsızlıkta anne adayının karnında fark edilir derecede yumuşama ve yoğun bir akıntı geliyorsa acilen doktora gidilmelidir.

Kişisel temizliğe özen gösterilmemesinin dışında doğum sonrasında geçirilen zatürre ve grip gibi rahatsızlıklar da lohusa hummasına neden olmaktadır.

LOHUSA HUMMASINDAN KORUNMA YOLLARI

- Doğum için tercih edilecek olan hastanenin hijyenik olmasına dikkat edilmeli.

- Doğum öncesindeki kontrollerde vajinal muayenenin temizlik kuralları çerçevesinde yapılmasına özen gösterilmeli.

- Hamileliğin son zamanlarında anne adayları eşleriyle fiziksel temasta bulunmamalı.

TEDAVİSİ NASIL OLMALI?

Üreme organlarındaki iltihaplanmanın diğer uzuvlara sıçramaması için kalbi güçlendirmeye yönelik ilaçlar kullanılmalıdır. Ancak, yeni doğum yapan kadınlarda ilaç kullanımı önerilmediğinden en uygun yöntem kişisel temizliğe dikkat etmek olacaktır. Ayrıca anne adaylarının doğru ve dengeli bir şekilde beslenmeye özen göstermeleri gerekmektedir.

Hamilelikte riskli durumlar

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte riskli durumlar
En doğru bebek altı değiştirme şekli nasıldır?

İLİŞKİLİ HABER

En doğru bebek altı değiştirme şekli nasıldır?

BİR YORUM YAPIN 0