Hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları! En kolay nasıl hamile kalınır?

Tedavi görmeden doğal yöntemlerle hızlıca hamile kalmak isteyen kadınların en çok merak ettikleri konulardan biri "En kolay nasıl hamile kalınır?" sorusu oluyor. Biz de sizler için doğal yöntemlerle hızlıca hamile kalmanın tüyolarını araştırdık. Siz de bu yöntemi kullanarak çocuk sahibi olmayı kolaylaştırabilirsiniz. İşte 1 ayda hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları...

Düzenli ve sağlıklı bir yumurtlama dönemi geçiren kadınlar her ay belirli dönemlerinde adet kanaması yaşarlar. Kimileri bu adet dönemlerini ilk günlerde sancılı bir şekilde geçirirken kimileri normal düzeyde bir ağrı ile o evrelerini atlatabiliyor. Yumurtlama dediğimiz olay regl döngüsünün ortalarında oluşurken, bu döngü kanamanın ilk görüldüğü zamandan bu yana bir sonraki aydaki kanamaya kadar yaklaşık 28 günü kapsar. Her kadının süreci farklı gün aralıklarında gerçekleşeceği için ilk olarak kendinizde yapmanız gereken şey adet kanamasındaki ilk günü belirlemek olacaktır. Her adet döngüsünün kaç günde bittiğini belirlemeniz gerekir. Birçok kadın için yumurtlama en sık adetin 4. gününde meydana gelir. Adet döngüsünü tespit ettikten sonra ovulasyon yani yumurtlama evresini bilerek hangi günlerde ilişkiye girilirse o aralıkta bebek sahibi olma imkanı daha fazla olacaktır. Hem ruhen hem de bedenen anne olmaya hazırsanız, eşinizle olan beraberliğinizi yumurtlama dönemindeki doğru günlere denk getirerek çocuk sahibi olma şansını arttırabilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde hamile kalmanın doğal yöntemlerinde izleyebileceğiniz adımlar...

Hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları

Hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları

Eczaneden alınan hamilelik testi nasıl yapılır? Evde hamilelik testi uygulamasıİLİŞKİLİ HABEREczaneden alınan hamilelik testi nasıl yapılır? Evde hamilelik testi uygulaması

ADETTEN SONRA NE ZAMAN HAMİLE KALINIR?

Adetten sonra ne zaman hamile kalınır

Adetten sonra ne zaman hamile kalınır

Hamile kalma şansının diğer günlere nazaran daha fazla olduğu günler yumurtlamaya yakın olan yumurtlama sürecidir. Yumurtlama zamanından 3 gün önce ve 3 gün sonra (2 günde bir) fiziksel temas halinde bulunmak hamilelik şansını arttırmaktadır. Düzenli bir regl süreci olan kadınlarda yumurtlama dönemi, regl kanamasından sonra 14. günde oluşur. Bu hesap, regl süreci 28 günde bir olan kadınlar içindir. Hesaba göre 14. günde yumurtlama ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla bu günün birkaç gün öncesinde düzenli olarak fiziksel temasta bulunulmalıdır.

Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisiİLİŞKİLİ HABERAdet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisi

YUMURTLAMA DÖNEMİ HAMİLELİK ŞANSINI ARTTIRIR MI?

Erkeğin üreme hücresindeki spermin kadının rahmine girmesi ile tüplerde mevcut olan 1 adet yumurta bebek oluşumu için olmazsa olmazdır. Yumurtalıklara ulaşacak olan 1 adet yumurta ortaya çıkmadığı zaman sperm ile bir araya gelemeyecek yapı bulamadığı zaman vücutta emilerek kaybolur.

Normal şartlar altında rahimde 72 saat canlı kalan sperm hücreleri hareketli olmalarından dolayı yumurtlama zamanından 1-2 gün öncesinde girilen ilişki ile beraber yumurtaya ulaşması hızlanır ve ihtimal artar.

YUMURTLAMA DÖNEMİ HESAPLAMA: Yumurtlama gününüz 12 Mart ise; 9 Mart ile 13 Mart arasındaki 4 gün hamile kalma şansının olduğu aralıktır.

Açacak olursak; 12 Mart yumurtlama günü ise 3 gün öncesi 9 Mart, (yumurtanın canlılığı için 1 gün sonrası= Yani 13 Marttır.)

HER GÜN İLİŞKİYE GİRMEK HAMİLELİK ŞANSINI ARTTIRIR MI?

Halk arasında doğru olduğu bilinen ancak yanlış olan bir görüşte, her gün eşlerin fiziksel anlamda beraber olmasının hamile kalma ihtimalini arttırdığı yönündedir. Oldukça sık görülen bu hatalı davranış, yumurtalıktaki ve spermdeki kaliteyi düşürerek üretimi azaltacaktır. Dolayısıyla 2 günde bir ilişkiye girmek daha uygun olacaktır.

Yumurtlama dönemi hesaplama

Yumurtlama dönemi hesaplama

Bebek sahibi olma şansını arttırmak için düzenli olarak haftada 2 defa girilen ilişkide yumurtlama zamanını belirlemek yukarıda bahsedildiği gibi çok önemlidir. Ne çok uzun aralıklardan sonra seyrek ne de devamlı birbirine yakın günlerde girilmesi gereken ilişkide isteğe bağlı 2 veya 3 günlük denemeler yapılabilir.

ÇOCUK SAHİBİ OLMA ŞANSINI ARTTIRAN KÜR TARİFİ

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde kadınların tüketebilecekleri bazı besin ya da karışımlarla bu ihtimali kuvvetlendirmek elbette mümkündür. Yeşil sebzeler, süt ve süt ürünleri, yumurta, balık, fındık, badem ve ceviz gibi besinler doğurganlık oranını arttıran yiyeceklerden bazılarıdır.

İster bu besinleri tüketerek ister de doğurganlık arttırıcı karışımları tüketerek anne olma şansınızı arttırabilirsiniz. İşte kadınlardaki doğurganlığı arttıran içecek tarifi...

MALZEMELER: 

- 1 bardak soya sütü

- 1 tatlı kaşığı organik maca kökü tozu

- 20 adet Goji berry

- 1 mercimek tanesi liyofilize arı sütü

TÜKETİMİ:

Yukarıda bahsedilen malzemeleri bir araya getirerek, her gün günde 1 defa olmak üzere sabahları kahvaltıda ya da kahvaltı sonrasında tüketirseniz hamile kalma şansınızı arttırabilirsiniz.

Çocuk sahibi olma şansını arttıran kür tarifi

Çocuk sahibi olma şansını arttıran kür tarifi

DOĞURGANLIĞI ARTTIRAN YİYECEKLER HANGİLERİ?

Hamile kalmak isteyen kadınlar her gün 3 porsiyon portakal, limon, greyfurt ve mandalina gibi meyveler tüketmelidir. Antioksidan bakımından faydalı olan bu meyveler, üreme sağlığını olumlu yönde etkiler.

Bol miktarda tüketilen taze ve organik sebzeler hamile kalma ihtimalini arttırır.  A vitamini açısından zengin olan karnabahar, brokoli, ve lahana kadınların mutlaka tüketmesi gereken sebzelerdendir. 

Haftada 2 porsiyon yağlı balık yemek hamile şansını çoğaltır.

HAMİLE KALMAK İÇİN NE YENMELİ? HAMİLELİK ÖNCESİ BESLENME

Hamilelik öncesi beslenme

Hamilelik öncesi beslenme

  • Eşinizle çocuk sahibi olmaya karar verdiyseniz ve bunun için de çeşitli yollara başvurmanıza rağmen yine de anne-baba adayı olamadıysanız bazı önemli kriterlere dikkat etmekte fayda var. Doğal yöntemlerle hamile kalma şansını arttırmak için eşinizle birlikte yaşam tarzınızda bazı farklılıklar yapabilir ya da risk oluşturabilecek etmenlere karşı önlemler alarak ebeveyn olma ihtimalini kuvvetlendirebilirsiniz.
  • Günümüzde tüketildiği takdirde kesinlikle hamile bırakacak bir besin maddesi olmasa da hamilelik ihtimalini arttırması yönünde tavsiye edilen bazı yiyecekler grupları mevcut. Bunlar folik asit,çinko, demir ve kalsiyum bakımından zengin olan gıdalardır. Yani ceviz, balık eti, kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, süt ve süt ürünleri gibi...
  • Anne olmak isteyen kadınların bu süre zarfında dengeli ve kaliteli beslenmesi azımsanmayacak kadar önemlidir. Çünkü doğacak olan bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi anne karnından itibaren şekilleniyor.
  • Suni tatlandırıcı, sigara, alkol ve kafein gibi maddeler kullanılıyorsa her iki tarafta derhal bu alışkanlıklarından vazgeçmelidirler.
  • Beslenme programı düzensiz olan kadınlarda regl düzensizliği daha sık rastlanır. Düzensiz regl ise yumurtlama bozukluğunu beraberinde getirir. Bu nedenle sağlıklı beslenme ile yağ oranları yerinde olduğu zaman hamilelik ihtimali artar.

BİR YORUM YAPIN 11

Nadya 1 yıl önce

Ben 5 yıladır evliyim hər yola baş vurdum ama olmur nə teməliyəm bilmirəm

Zehra 2 yıl önce

Ben onbes seneden belli evliyim uc tane oglum var onbes ondort sekiz yaslarinda ve ben alti seneden belli dogum.konturol hapi kullaniyordum ikiseneden bellide biraktim bebeyim olsun diye ama olmuyor

Toplam 2 beğeni

Ase 3 yıl önce

Benim evleneli bir ay oldu cok isteyorum belki hamile kalarim...

Toplam 2 beğeni

Ase 3 yıl önce

Cok saaaolun var olun

ARZUCAN 3 yıl önce

Lefkoşa Tüp Bebek kliniğine gidip hamile kaldım ben . onlarla bir iletişime geçin derim ben kızlar

Yorumların Tümünü Okuyun