Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisi

Kadınlar için oldukça sancılı ve ağrılı geçebilen adet döneminin bitişi ile birlikte doğurganlık yapısının yeniden aktif olduğu döneme geçiş sağlanmaktadır. Bu durumda kadınların en çok merak ettiği sorulardan biri ise "Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır?" olmaktadır. Peki adet bitiminden 1 gün sonra hamile kalınır mı? Adet döneminin bebeğin oluşumuna etkisi bulunur mu?

Anne olmak isteyen kadınların hamilelik şanslarını arttırabilmeleri için en etkili yol, yumurtlama gününü bilip ona göre ilişkiye girmekle sağlanır. Çeşitli yöntemleri denemelerine rağmen çocuk sahibi olamayan çiftler, bu durumun altında yatan temel etkenin kısırlıktan mı kaynaklı olduğu yoksa doğru yumurtlama günü ve sıklığında bulunup bulunmadığını iyi bilmeleri gerekir. Hamile kalmak için en önemli etken  yumurtlama döneminde korunmadan temasta bulunmaktır. Yumurtlama dönemine denk getirildiği takdirde hamile kalma şansı çok yükselecektir. Yumurtlama dönemi de adet dönemine göre hesaplandığından dolayı "Adetten kaç gün sonra hamile kalınır" sorusunun cevabı büyük önem kazanıyor.

Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır

Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır

Yumurtlama dönemi nedir? Hamile kalmak için ne zaman ilişkiye girilmeli?İLİŞKİLİ HABERYumurtlama dönemi nedir? Hamile kalmak için ne zaman ilişkiye girilmeli?

ADET BİTTİKTEN KAÇ GÜN SONRA HAMİLE KALINIR?

Adet bittikten sonra hamile kalınır mı

Adet bittikten sonra hamile kalınır mı

Ay başında görülen adet kanamasından 2 hafta sonra yani 14 ila 16.gün arasında hamilelik şansının fazla olduğu aralıktır. Erkeğin üreme hücresi kadının rahminde 4. güne kadar canlı durduğu için regl kanamasında 10.günden sonra ilişki yaşamak ve bunu devam ettirmek hamilelik şansını arttırır. Adet dönemi üzerinden hesaplanan kanama durumunun bitişi ile beraber doğurganlık yapısının yeniden aktif hale geldiği ve bu sebeple de adet bitiminden hemen sonra gebelik durumunun gerçekleşebileceği söylenmektedir. Fakat hamile kalmak için önemli bir faktör de kadındaki yumurtanın taze ve yeni olmasıdır. Bu nedenle adetten iki hafta sonrasını beklemek bebek sahibi olmak için idealdir denilebilir. 

Yumurtlama günü hesaplama! Yumurtlama belirtileri neler, yumurtlama kaç gün sürer?İLİŞKİLİ HABERYumurtlama günü hesaplama! Yumurtlama belirtileri neler, yumurtlama kaç gün sürer?

ADET DÖNEMİ İLE HAMİLELİK İLİŞKİSİ NEDİR?

Hamile kalma şansını arttırmak için takip edilmesi önerilen yumurtlama olayının regl kanamasıyla beraber ilişkisi yakındır. Kadın vücudunun ay başında yumurtlaması ve o yumurtanın da erkeğin üreme hücresi tarafından döllenmesine rağmen hamilelik ortaya çıkmamışsa, adet kanı ile beraber vücuttan uzaklaşır. Daha açık ifade edecek olursak; regl kanaması yumurtlamadan sonra oluşur.

 HAMİLELİK ŞANSININ FAZLA OLDUĞU GÜNLER

Yumurtlama dönemi ve adet dönemi

Yumurtlama dönemi ve adet dönemi

Adet kanamasının görüldüğü günü öncelikle takvimde işaretleyin. Her ay görülen adet kanamasının kaç gün sürdüğünü gözlemleyin. Kadınların çoğu için yumurtlama evresi, döngünün ortasındaki 4 gün içerisinde oluşur. Düzensiz adet dönemi için en kısa döngüdeki gün sayısından 18 çıkartın. Bir sonraki adet ayının başladığındaki çıkan sayı kadar gün sayın. Bu hafta doğurganlığının en yüksek haftası olabilir!

Banyo temizliği en pratik nasıl yapılır? Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucu

İLİŞKİLİ HABER

Banyo temizliği en pratik nasıl yapılır? Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucu
MasterChef 'in meşhur Gnocchi Alla Romana nasıl yapılır? Orijinal Gnocchi Alla Romana tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef 'in meşhur Gnocchi Alla Romana nasıl yapılır? Orijinal Gnocchi Alla Romana tarifi!

BİR YORUM YAPIN 0