Banyo temizliği en pratik nasıl yapılır? Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucu

Evimizde en çok kirlenen ve en çok hijyen olması gereken yerlerden birisi de banyo alanıdır. Çok sık kullanılan banyoyu temizlerken zamandan tasarruf etmek ve geri kalan zamanı sevdiklerinizle geçirmek isterseniz size vereceğimiz yöntemleri kullanabilirsiniz. Peki banyo temizliği en kolay nasıl yapılır? Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucu:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kadınların evde en çok yaptığı işlerden biri temizliktir. Özellikle banyoların temizliğinde zorlanan kişiler banyo alanlarının çok kirlenmesinden şikayet ediyor.  Hayatımıza giren virüsle birlikte temizlikte ve hijyende en çok dikkat etmemiz gereken şeylerden biri banyo temizliğidir. Nemli ve devamlı ıslak kalan banyolar eğer temizlenmezse nemlilik sebebiyle mikrop ve bazı zararlı mikroorganizmaların ideal yaşam yerlerine dönüşebilir. 
Zamanla biriken zorlu kirler ve kireç lekeleri banyo temizliğini zorlaştıran en büyük problemlerin başında geliyor. Ayrıca çok sık kullanılan klozetlerin taşında biriken kirecin temizliği biraz zorlayıcı olabiliyor. Bu duruma düşmemek için temizliğe nereden ve nasıl başlamak çok önemlidir. Çok hızlıca banyo temizliği yapacağınız birkaç püf noktası bulunuyor. İşte size vereceğimiz bu 8 pratik ipucu ile banyolarınızı tertemiz yapabilirsiniz. 

Ramazan öncesi temizlik nasıl yapılır? Ramazan öncesi dip köşe temizlik!İLİŞKİLİ HABERRamazan öncesi temizlik nasıl yapılır? Ramazan öncesi dip köşe temizlik!

BANYO TEMİZLİĞİNDE ZAMAN KAZANDIRAN 8 İPUCU

Çok fazla zaman alan banyo temizliğini kolaylaştırmak için bazı ipuçları bulunuyor. 

1) Banyodaki fazlalıklardan kurtulun

2) Düzenleyicilerden yararlanın

 Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucu

Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucu

Mop ucu nasıl temizlenir? Vileda, paspas ucu nasıl temizlenir? Mop ucu temizlemenin püf noktasıİLİŞKİLİ HABERMop ucu nasıl temizlenir? Vileda, paspas ucu nasıl temizlenir? Mop ucu temizlemenin püf noktası

3) Doğru temizleyicileri kullanın

4) Kurulama gerektirmeyen bezler kullanın

5) Her gün hızlı bir banyo temizliği yapın

6) Her duş sonrası banyoyu temizleyin

7) Duşakabini yağ çözücü ile temizleyin

8) Cam duşakabini bulaşık makinesi parlatıcısı ile temizleyin.

Banyo temizliği nasıl yapılır

Banyo temizliği nasıl yapılır

- Tertemiz bir banyo temizliği için eğer kimyasal temizlik malzemelerini hayatınızdan çıkardıysanız sirke, karbonat ve Arap sabunu ile banyonun her tarafına çok kolay bir şekilde temizleyip hijyen bir hale getirebilirsiniz.

duşakabin temizliği

duşakabin temizliği

- Bütün banyo temizliğini sirke ile yapılabilirsiniz. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz.

Banyo temizliği

Banyo temizliği

- Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz. Eğer isterseniz eşit miktarda sirke ve Arap sabununu karıştırarak krem temizleyici elde ederek de  temizleyebilirsiniz.  

Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisi

İLİŞKİLİ HABER

Adet bittikten kaç gün sonra hamile kalınır? Adet dönemi ile hamilelik ilişkisi
MasterChef 'in meşhur Gnocchi Alla Romana nasıl yapılır? Orijinal Gnocchi Alla Romana tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef 'in meşhur Gnocchi Alla Romana nasıl yapılır? Orijinal Gnocchi Alla Romana tarifi!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0