Ramazan öncesi temizlik nasıl yapılır? Ramazan öncesi dip köşe temizlik!

Ramazana sayılı günler kala evinizde dip köşe temizlik yapmanın tam zamanı! Ramazan öncesinde her kadın 'Ramazan temizliğine nereden başlasam?" diye düşünür. Bu yüzden eve bir yardımcı çağırmadan en kolay ve yorulmadan dip köşe temizliği yapmak isterseniz öncelikle plan yapmaya başlamalısınız. Peki, ramazan öncesi temizlik nasıl yapılır? Tüm ayrıntılarıyla dip köşe ramazan öncesi temizlik yapmanın püf noktaları:

Temizlik her evin rutini olsa da dip köşe olarak tabir edilen kapsamlı temizlikler genellikle özel günlerin öncesinde uygulanır. Bahar gelmeden yapılan temizlik sonrasında meşhur bir de ramazan öncesi, ramazan bayramı temizlikleri vardır. Bu mübarek ay öncesi eve kimse gelmese bile detaylı temizlik yapmak şart oluyor. Temizlikte en önemli şey planlı bir şekilde ilerlemek olduğu için kapsamlı ev temizliği için ilk yapmanız gereken temizliği yapılacak alanların net bir şekilde ortaya çıkması için ortalıktaki dağınıklığı temizlemek olmalıdır. Kadınlar için yorucu olan ramazan temizliği öncesinde dağınıklığı planlı bir şekilde toplamak işinize yarayacaktır. Bir diğer önemli nokta ise temizliğe sabahın erken saatlerinde ya da enerjinizin en üst seviyede olduğu zaman diliminde başlamak daha hızlı ilerlemenizi sağlayacaktır. Tam da zamanı gelmişken "Daha kısa sürede evin tamamı nasıl temizlenir?" ya da "Ramazan öncesi etkili ve pratik yorulmadan temizlik nasıl yapılır?" sorularına yanıt arıyorsanız doğru adrestesiniz. İşte ramazan öncesi temizlik yaparken dikkat etmeniz gerekenler:

Bayram temizliği nasıl yapılır? Ramazan ayında ev temizliğinin püf noktaları! İLİŞKİLİ HABERBayram temizliği nasıl yapılır? Ramazan ayında ev temizliğinin püf noktaları!

KAPSAMLI DİP KÖŞE EV TEMİZLİĞİ

Ramazanda giysilerinizin ve özellikle misafir havlularının mis gibi kokması için son dönemde öne çıkan birbirinden güzel kokulu olan geliştirilmiş yumuşatıcıları kullanabilirsiniz.

Temizliğe öncelikle kısa programda evdeki tüm perde ve örtüleri makineye atarak işe başlayın. Perdelerinizi yıkamak için makinenize limon tuzu ve karbonat ekleyerek perdelerin bembeyaz olmasını sağlayabilirsiniz. Perdeler yıkandıktan sonra ütülü bir şekilde olmasını istiyorsanız ıslak bir şekilde makineden alır almaz direk asın. Bu sayede perdeleriniz ütülenmiş gibi görünür.

Daha sonra dağınık olan her şeyi kocaman bir sepet içine düşünmeden atın ve sonrasında her bir eşyayı ait olduğu yere koyun. Bunun çok daha pratik ve temiz bir yöntem olduğunu anlayacaksınız. 

Evin genel düzenini sağladıktan sonra camları temizlemeye başlamanızda fayda var. Camlarda oluşmuş yağmur damlası lekelerini, kuşların sebep olduğu kirleri temizlemek için krem temizleyicileri ya da beyaz sirkeyi tercih edebilirsiniz. Cam temizleyicinin içine bir miktar sirke koyduğunuzda camların kolayca kirlerden arındığını ve tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Bahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılırİLİŞKİLİ HABERBahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılır

- Camları hallettikten sonra dolap temizliğine başlayabilirsiniz. Dolabınız ahşap ise yüzey üzerindeki parmak izlerini ve olası lekeleri ahşap yüzeyler için özel olarak tasarlanan koruma sprey ürünleriyle alt edebilirsiniz. Camları temizledikten sonra perdelerin programı bittiyse direk makineden alıp perdeleri de asabilirsiniz. Bu sayede perdeleriniz hem kırışmaz hem de odanızı mis gibi kokar. 

- Temizliğe başlamadan önce tüm halılarınızı yıkamaya vermek ya da yıkamak çok daha mantıklı olacaktır. Camlar, perdeler, mobilyalar süpürme işlemi esnasında oluşacak tozlanmadan fazla etkilenmez. Ancak toz alma işlemini muhakkak süpürme işleminden sonra yapmalısınız. Koltuklarınız ya da halılarınız üzerinde inatçı lekeler varsa beyaz sirke ve Arap sabunu kullanırken bütün lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Etraftaki tüm tozlar alındıktan sonra son adım olarak nemli bezle toz alabilirsiniz.

- Temizliğinin son adımı banyo, tuvalet ve mutfak temizliğidir. Banyo ve tuvalet temizliğine ilk önce zemini temizleyerek başlayın. Daha sonra banyonuzun içindeki sabun artığı ve kireç lekelerini temizleyin. Kireç lekelerinden çok çabuk kurtulmak istiyorsanız limon tuzu kullanabilirsiniz. Musluk, duşluk gibi yerlerde oluşan kireç lekelerinin üzerine direk limon tuzu koyup ovun. Ovduktan sonra biraz bekletin ve durulayın. Musluk üzerinde bulunan kireçlerin kolayca çıktığını ve muslukların parladığını göreceksiniz.

İŞTE BU KADAR....

Ramazanda mide hastaları ne yapmalı? Ramazanda mide hastaları neler tüketmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Ramazanda mide hastaları ne yapmalı? Ramazanda mide hastaları neler tüketmeli?
Ramazan ayına günler kala 7 ipucuyla bedeninizi oruca hazırlayın

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan ayına günler kala 7 ipucuyla bedeninizi oruca hazırlayın
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Dilanur 2 yıl önce

Çok güzel ben başladım

Toplam 3 beğeni