Bahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılır

İlkbaharın gelmesiyle birlikte bütün evlerde bahar temizliği başladı. Bahar temizliği, evdeki yerlerin dip bucak silinmesi, halıların hatta koltukların yıkanmasını gibi birçok detayı kapsıyor. Bahar temizliğini pratik yollarla yaparak zamandan kazanabilirsiniz. Kıştan yaza geçtiğimiz bu mevsimde bahar temizliği nasıl yapılır? Dip köşe bahar temizliği yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte cevaplar:

Evlerde hijyen ve temizlik açısından her gün düzenli temizlik yapmak çok önemlidir. Ülkemizde rutin temizlik dışında mevsim geçişlerinde, bayramlarda, özel günlerde daha fazla detaylı temizlik yapmaya özen gösterilir. İlkbahar mevsimine girdiğimiz şu dönemde evde yapılacak detaylı temizlik için bir plan yaparak temizliğe girişilmelidir. Bu çalışan kadınlar için hem zamandan kazandırarak ailenizle daha çok vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Temizlik bir evin nasıl göründüğünü etkileyen en önemli unsurdur.

  • Yaşadığınız evi düzene getirmek, evlerinizin güzel ve estetik görünmesini istiyorsanız her zaman temiz ve düzenli tutmaya özen göstermeli ve aile bireylerinin özen göstermesini sağlamanız gerekiyor. Mevsim geçişlerinde temizlik yapmanın ipuçları neler, bahar temizliği nasıl yapılır? Büyük ve kapsamlı temizlik aşamalarını ayrıntılarıyla haberimizde:

Mart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileriİLİŞKİLİ HABERMart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri

bahar temizliği önerileri

bahar temizliği önerileri

BAHAR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Bahar temizliğine girişmeden önce işe temizlik planı yaparak başlamalı ve gün gün hangi işlemi takip edeceğinizi önceden belirlemelisiniz. Böylece daha kolay ve stressiz bir temizlik yapmanızı ve çok fazla yorulmadan hızlıca bitirmenizi sağlar. Bu yüzden öncelikle hangi odanın nasıl bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu bakmalı ve belirlemeli ona göre bir program yapmalısınız. İlk olarak halı, perde ve yorgan gibi eşyaları temizletip sonrasında açmak için bir kenara koyabilirsiniz. Sonrasında ise tam detaylı bir temizliğe girişebilirsiniz.

Cam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkarİLİŞKİLİ HABERCam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkar

bahar temizliği nasıl yapılır

bahar temizliği nasıl yapılır

MUTFAKTA TEMİZLİK

Mutfak temizliği diğer odalara göre biraz detaylı olduğu için ilk olarak oradan başlayabilirsiniz. Mutfak temizliğinde yapacağınız ilk iş boş şişe, kavanoz gibi fazlalıkları toplayıp ortadan kaldırmak olması gerekiyor.  Bunları attıktan sonra sırasıyla bunları yapabilirsiniz:

Mutfak tavanını silin.
 Fırını temizleyin.
 Buzdolabının içini silin.
 Mutfak dolaplarının içini boşaltın ve temizleyin.
 Raflara asılı mutfak gereçlerini silin.
 Kiler dolabındaki yiyeceklerin son kullanma tarihlerini kontrol edin ve ayıklayın.
 Derin dondurucunun içini temizleyin.

Dip köşe temizliği nasıl yapılır

Dip köşe temizliği nasıl yapılır

OTURMA ODASINDA TEMİZLİK

 Oturma odasında bulunan koltuklarınızın hepsini güzelce silin. 
 Oturma odasında kitaplık, dolap, televizyonluk gibi eşyalar varsa onları düzenleyip temizleyin ve yerlerine düzgünce yerleştirin. 
 Odada bulunan perdeleri yıkayın, halıları kaldırıp yıkamacıya verebilirsiniz. Odada bulunan örtüleri de yıkamak için kaldırın.

Mart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileriİLİŞKİLİ HABERMart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri

oturma odası nasıl temizlenir

oturma odası nasıl temizlenir

YATAK ODASINDA TEMİZLİK

Yatak odasında bahar temizliği yaparken yorganları, battaniyeleri ve kışlık eşyaları yıkayın ve kullanıma hazır hale getirin. Ayrıca yazdan kalma yazlık örtü ve çarşafları yıkayıp bir hurcun içine koyup kaldırın. Yazlık kıyafetleri kaldırıp kışlık ve baharlık kıyafetleri dolaplara yerleştirin ve dolap temizliğini yapın. Yazlık terlik ve ayakkabılarınızı temizleyip, kutulara yerleştirip kaldırın. Adım adım bunları yapabilirsiniz:

 Şiltenizi döndürün.
 Şiltenizin ve yatak çerçevenizin tozunu alın.
 Yastıkları yıkayın.
 Battaniyeleri ve yorganları kuru temizlemeye verin.
 Dolapların içini temizleyin ve baharlık kıyafetlerinizi çıkarın.

Yatak odası temizliği önerileri

Yatak odası temizliği önerileri

BANYODA TEMİZLİK

Banyo temizliği yaparken artık çok eskimiş olan havluları toz bezi olarak kullanabilirsiniz. Banyo dolaplarında olan ve kullanmadığınız bütün fazlalıkları bir çöp poşetine doldurun ve çöpe atın. Ardından bütün banyoyu güzelce cifleyip bütün kirlerden arındırabilirsiniz.  

banyo nasıl temizlenir

banyo nasıl temizlenir

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0