Mart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri!

Evinizi temizlemek için ayarladığınız bazı zaman dilimleri çok önemlidir. Özellikle her ay yapılan programlı temizlik büyük kolaylık sağlayacaktır. Mart ayında yapacağınız ev temizliğinde; inatçı lekelerden, biriken tozlardan ve kötü kokulardan kurtulmak için birbirinden pratik çözümler bulunuyor. Peki, mart ayında temizlik nasıl yapılır? İşte temizlik yaparken hayat kurtaracak pratik detaylar...

Ev temizliği denilince akla hafta sonu, bayramlar ve bahara yakın temizlik ya da her ay yapılan dip köşe temizlik geliyor. Özellikle çalışan kadınlar için her ayın başlangıcında temizlik yapmak büyük kolaylık sağlar. Böylelikle her ay belli başlı yapılan bir temizlikle yeni aya temiz bir ev ortamı sağlayabilirsiniz. Temizliğe evin en çok kirlenen yeri olan mutfaktan başlayabilirsiniz. Doğru yöntemlerle yapacağınız temizlik hem zamandan tasarruf sağlar hem de uygulayacağınız birkaç yöntemle daha az yorucu hale gelir. Yoğun hayat koşturmacasında temizliğe fazla zaman ayırmak istemiyorsanız bu pratik bilgiler işinize yarayacak. Peki, temizlik yaparken nelere dikkat edilmelidir? İlk olarak hangi odadan başlanmalıdır? İşte cevaplar: 

Mart ayında temizlik nasıl yapılır

Mart ayında temizlik nasıl yapılır

MART AYINDA EV TEMİZLİĞİ NEREDEN BAŞLANMALI?

- Genel ay temizliği yapacağınız zaman ilk olarak bütün odaları tek tek toplayıp kaldırmak işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. 

- Misafir çok ağırlayan birisi iseniz temizliğe misafir odası veya salondan başlayabilirsiniz. Bütün salonu güzelce süpürge makinesiyle çekin. Özellikle koltukların arkasını ve masanın altını çekip süpürün.

dip köşe temizlik nasıl yapılır

dip köşe temizlik nasıl yapılır

- Süpürme işlemi bittikten sonra parkelere sirke döküp bekletin. Daha sonra ılık su ile hoş kokulu deterjanı ile silme işlemine geçin.

- Mutfaktaki bulaşıkları yıkayın. Tekrardan yenilediğiniz deterjan karışımlı su ile mutfak raflarını ve tozlanmış yerleri silin. Islak yer kalamayacak şekilde kurulayın. 

Sararmış pimapenler nasıl beyazlatılır? Güneşten yanan pimapenler nasıl temizlenirİLİŞKİLİ HABERSararmış pimapenler nasıl beyazlatılır? Güneşten yanan pimapenler nasıl temizlenir

hızlı ve pratik ev temizliği

hızlı ve pratik ev temizliği

- Yatak odasını temizlik boyunca havalandırın. Çamaşır kılıflarını değiştirmeyecekseniz, küvete veya duşakabinin içine çırpın. (Yerleri silmeden elektrik süpürgesini çalıştırabilirsiniz) Temizlik işlemini bitirdikten sonra hoş kalıcı bir koku sıkın ve bir süre odanın kapısını kapalı tutun.

mart ayında temizlik

mart ayında temizlik

- Son olarak tuvalet ve banyoyu temizleyin. Çamaşır suyu sıkıp 5 veya 7 dakika kadar bekletin. Daha sonra nemli bir bezle tozları alın. Islak yer kalmayana kadar kurulayın. İçeriyi havalandırmayı unutmayın.

İftariye tabağı nedir ve içinde neler olur? En kolay iftariye tabağı hazırlama

İLİŞKİLİ HABER

İftariye tabağı nedir ve içinde neler olur? En kolay iftariye tabağı hazırlama
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0