Yumurta nasıl haşlanır? Yumurta haşlama süreleri! Rafadan yumurta kaç dakika kaynar?

Günün en önemli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı yumurtanın birçok farklı pişirimi bulunuyor. Pişirme dereceleri az pişmiş, orta pişmiş, rafadan gibi birçok farklı çeşitte yapılan yumurta protein deposudur. Besin değeri yüksek olan yumurta kaç dakikada haşlanır, yumurta pişirme dereceleri nasıl ayarlanır? Detaylar haberimizde...

İçerdiği bol protein oranı nedeniyle sofraların vazgeçilmezi olan yumurta aynı zamanda sağlığımız açısından çok önemli bir besin kaynağıdır. Sabahları kahvaltının olmazsa olmazı olan yumurtanın, kaynama süreleri, rafadan, katı pişmiş ve orta pişmiş olarak birçok farklı şekilde pişirimi yapılıyor. Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda yumurtanın nasıl pişmesi gerektiğine karar verebilirsiniz. Bunun için ilk olarak yumurtayı nasıl sevdiğinize karar vermeniz gerekiyor. Peki, kayısı kıvamında yumurta kaç dakika içerisinde kaynar, rafadan yumurta kaç dakikada kaynar? İşte, çeşitlerine göre yumurta kaynatma dereceleri:

Tereyağı odada mı buzdolabında mı saklanmalı? Tereyağ nasıl saklanırİLİŞKİLİ HABERTereyağı odada mı buzdolabında mı saklanmalı? Tereyağ nasıl saklanır

Yumurta pişirme dereceleri

Yumurta pişirme dereceleri

  • Cıvık yumurta

Cıvık yumurta; beyazları tam pişmemiş sarısı ise çok az pişmiş, akışkan kıvamda cıvık bir yumurtadır. Cıvık yumurta için 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

  • Rafadan yumurta

yumurta nasıl pişirilir

yumurta nasıl pişirilir

Rafadan yumurta beyazı pişmiş, sarısı akışkan kıvamdaki yumurtaya denir. Cezveye su koyun, içine yumurtayı koyup, kaynamaya başladıktan sonra sadece 3 dakika pişirip direk musluk altına koyup soğuk suda bekletin.

Peynir nasıl saklanır? Peynir buzdolabına nasıl koyulmalı? Peynir kokusuİLİŞKİLİ HABERPeynir nasıl saklanır? Peynir buzdolabına nasıl koyulmalı? Peynir kokusu

  • Kayısı yumurta

kayısı yumurta nasıl yapılır

kayısı yumurta nasıl yapılır

Kayısı yumurta beyazı güzel pişmiş, sarısı ise akmayacak yumuşaklıkta, kayısı rengi ve kıvamında olan yumurtadır. Yumurtayı su kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin. Cezveden alıp daha fazla pişmemesi için soğuk suya koyun.

  •  Katı Yumurta

Katı yumurta beyazı ve sarısı çok pişmiş yumurtadır. Katı yumurta kıvamında pişirmek için kaynadıktan sonra 5,5- 6 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra direk soğuk suyun altına alın.

  •  Çok Katı Yumurta

Çok katı yumurta beyazla sarısı çok fazla pişmiş yumurtadır. Yumurtayı kaynattıktan sonra en az 7-8 dakika, en fazla 12 dakika pişirmeniz gerekir.

yumurta nasıl haşlanır

yumurta nasıl haşlanır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 6

ismail 2 yıl önce

Organik olmayan yumurta var mı? Organik olmayanlar sentetik mi? Organik yumurta dediğiniz yumurta ile organik olmayan yumurta arasında besinsel ve yapısal hiç bir fark yok! Sadece bir pazarlama stratejisine fazladan para ödüyorsunuz! Uyanın!

Toplam 4 beğeni

Xaq 1 yıl önce

Fiyatlar aynı köy yumurtası köyde 2 TL şehirde fabrikasyon yumurtada aynı 2 TL

Toplam 0 Beğeni

Arda 2 yıl önce

Elmas

Toplam 3 beğeni

bekir 2 yıl önce

piyasadaki yumurtaların çoğu zararlı kutularında A sınıf yazsada aslında en kötü 3TR sınıfında olan yumurta çıkıyor. Yani GDO'Lu yemlenen yerinden 1 cm kımıldayamayan tavukların yumurtasını A kalite diye satıyorlar millette uyuyor şikayet edelim devlet gerekeni yapar.

Toplam 15 beğeni

Kastamonu 2 yıl önce

Oradaki A boyutu kalitesi değil. Kaliteli yumurtada gezen tavuk veya organik ibaresi oluyor. Bilgine

Toplam 0 Beğeni

Counter Comunist 2 yıl önce

Bayrak inmez vatan bölünmez o uyuyor dedigin millet tüm dünyaya meydan okudu galaksiler arası savaşacak güçte bir millet beğenmiyorsan çek git mikronezyaya

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun