Cam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkar

Ankastre ocaklar günümüzde daha çok tercih edilen ve mutfaklarda daha şık bir görünüme yardımcı olan ürünlerdir. Şık görünümü ile mutfakların vazgeçilmez parçası olan cam ocaklar rahatlıkla çizilen ankastre ocak, fırın, davlumbaz gibi ürünlerin dokularına uygun bezlerle çizmeden temizlenmesi gerekir. Peki, ankastre ocak nasıl temizlenir? İşte, ankastre mutfak gereçlerini temizlemenin püf noktası...

Son zamanlarda evlerin mutfaklarında cam ocaklar tercih ediliyor. Hem şık hem de daha modern olan cam ocaklar yemek pişirildiği zaman, yağ lekeleri ya da yemek lekeleri kuruması ile birlikte kötü bir görüntü olmasına neden olmaktadır. Hassas yüzeylere sahip olan cam ocakları temizlerken mutlaka mikrofiber bez kullanılması tavsiye dilmektedir. Cam ocak temizliği için gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra temizliği kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun yanında yüzeylere uygun olan temizlik aletleri ile bulaşık süngerinin kesinlikle yumuşak tarafı ile temizlenmelidir. Üzerinde su lekesi bırakmaya hazır olan ankastreleri temizledikten sonra mutlaka kurulamak gerekir. Bazı noktalara dikkat edildiği takdirde deforme olmadan tertemiz olacak cam ocaklar nasıl temizlenir? İşte cam ocak, ankastre ocak, fırın ve davlumbaz temizliğinin püf noktaları...

Mutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar? İLİŞKİLİ HABERMutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?

cam ocak nasıl temizlenir

cam ocak nasıl temizlenir

CAM OCAK NASIL TEMİZLENİR? 

  • Cam ocakları temizlemeden önce mutlaka kullanma ve bakım talimatlarına dikkat etmeniz gerekir. 
     
  • Cam ocağı temizlerken ocağınızın yüzeyine uygun temizlik malzemesini kullanmanız önerilir. Bu sayede hem temizlenecek hem de parlaklığını kaybetmeyecektir.
     
  • Cam ocak, fırın ve davlumbazı temizlerken çamaşır suyu, cif, bulaşık deterjanı ürünlerini kesinlikle kullanmayın. Bu malzemeler ürünün aşınarak deforme olmasına ve matlaşmasına kötü görünmesine sebep olur. 

ankastre ocak nasıl temizlenir

ankastre ocak nasıl temizlenir

  • Cam ocakları temizlerken kullanacağınız ürünlerin krem halinde olanlarını değil, sıvı ve püskürtme şeklinde uygulananlarını tercih etmeniz daha doğru olur. Lekeli yüzeye püskürttükten sonra mikrofiber bezle silin ve yine mikrofiber bezle durulayın.
     
  • Cam ocakları silerken kullanacağınız süngerin yumuşak kısmını kullanmaya dikkat edin. Sert kısmını kullanırsanız cam ocaklar hassas olduğu için çizebilir. 

elektrikli cam ocak nasıl temizlenir

elektrikli cam ocak nasıl temizlenir

  • Ayrıca dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası yemek yaparken ocağa dökülen lekeleri vakit geçirmeden nemli bir bezle silmeniz gerektiğidir. Böylece yemek pişerken lekelerin kuruyup kalıntı haline gelmesini engellemiş olursunuz. 
     
  • Ocak ev davlumbazın parlaklığını kaybetmek istemiyorsanız ve ilk günkü gibi parlak görünmesini istiyorsanız bebe yağı ve muadili ürünleri kullanabilirsiniz.

Cam ocakları doğal ürünlerle temizlemek için;

1 yemek kaşığı tuz;

1 fincan karbonat;

Amonyaklı cif;

Bulaşık deterjanı;

Bulaşık bezi;

Sünger;

Sirke

ankastre cam ocak çizikleri nasıl çıkar

ankastre cam ocak çizikleri nasıl çıkar

Siyah cam ocak ya da beyaz cama ocaklarınızda yağ lekeleri birikmesi sizi rahatsız ediyorsa bunun için tuz üzerine dökmeniz durumunda geçer. Ayrıca karbonat ve amonyaklı cif sayesinde inatçı lekelerin siyah ocak üzerinden çıkar. Bu nedenle de ilk olarak bir miktar musluk suyu ile ocak camı ıslatılmalıdır. Lekelerin üzerine karbonat ve tuz dökülür. 10 dakika boyunca bekletilmelidir. Lekelerin çözüldüğünü fark edeceksiniz. Cam ocak üzerindeki lekeleri çıkardıktan sonra ise sirke dökerek bekletip silmeniz cam ocakta daha parlak görünmesini sağlayacaktır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

ivan ivanov 1 yıl önce

cam ocak çizildi,ne yapabilirim

AMAN DİKKAT! 3 yıl önce

Hiçbir temizlik sıvısını ve dezenfektan sıvısını püskürterek kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Çünkü bu kimyasal sıvılar püskürtüldüklerinde havada minik damlacıklar halinde uçuşmaya başlar. Nefes alıp verirken de bu kimyasal sıvılar havayla birlikte solunum yollarına ve ciğerlerinize girer. Belki ilk anda bir şey hissetmezsiniz, bir iki hapşurur geçersiniz ama zamanla çok ciddi hastalıklara sebep olurlar ve neden olduğunu da anlamazsınız!

Toplam 3 beğeni