Mutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?

Mutfakta bulunan seramik fayansları ve duvar fayansları zamanla kirlenir. Mutfakta bulunan fayansları temizlemek için doğal malzemelerden hazırladığınız karışımı uygulayabilirsiniz. Peki mutfak fayansları nasıl temizlenir? İşte doğal yöntemlerle mutfak temizliğini kolayca halledebileceğiniz püf noktalar:

Mutfakta bulunan seramik fayanslar ve duvardaki fayanslar tezgahla uyumlu olan çeşitli malzemelerden yapılmaktadır. Mutfak fayansları arasında oluşan yağ lekeleri, yiyecek artıkları, biriken çeşitli kirler zamanla temizlenmedikçe çıkmaz bir hal alır. Evin en çok kullanılan bölümlerinden olan mutfak, banyo ve tuvalet fayanslar her zaman temizlenmezse zamanla çıkmayan inatçı kirlere neden olur. Fayanslar arasında yer alan beyaz kısımlar yani derzler yağ ve kir dolarak zaman içinde sararmaya başlar. O yüzden mutfak seramiklerin sıklıkla ve detaylı bir şekilde temizlenmesi gerekir. Seramik aralarında koyulan derz dolgularının arasına giren yağlar çok inatçı olmaktadır. İnatçı lekeleri çıkarmak için en önemli şey sürekli olarak fayansları temizlemeniz gerektiğidir. Sürekli olarak yapılan temizlik mutfak ve banyoların hijyenini korumada en büyük etkendir. İşte doğal yöntemlerle mutfak fayanslarını temizlemenin püf noktaları:

Cam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkarİLİŞKİLİ HABERCam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkar

MUTFAK DUVARINDAKİ FAYANSLARA BULAŞAN YAĞ LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR?

Mutfak fayansları nasıl temizlenir

Mutfak fayansları nasıl temizlenir

Seramik fayansları detaylı bir şekilde temizlemek ve yağlardan arındırmak için kimyasal malzemeler yerine doğal malzemelerle yapılan ürünler tercih edebilirsiniz. İşte doğal malzemelerle yapacağınız birbirinden pratik etkili reçeteler:

en pratik mutfak temizliği

en pratik mutfak temizliği

Bahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılırİLİŞKİLİ HABERBahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılır

MUTFAK FAYANSLARINI DERİNLEMESİNE TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Sirke, mutfak fayanslarında oluşan yağların çıkarılması ve seramik fayansların derinlemesine temizliğinde kullanılan etkili yöntemlerin başında yer alır. 

Bir tencerenin içine 4 litre ılık su, yaklaşık 100 ml sirke, 3 yemek kaşığı boraks ve 100 ml kadar da amonyak eklenir. Ekledikten sonra iyice karıştırılır ve  boş bir şişeye doldurulur. Hazırladığınız karışımla çıkmayan yağ lekeleri sünger yardımıyla kolayca çıkarabilirsiniz.

Mutfak fayanslarını sirkeyle temizleme

Mutfak fayanslarını sirkeyle temizleme

Soda ve su: bir kovanın içine 1 litre su ve yaklaşık 5 yemek kaşığı soda eklenip karıştırılır. Karıştırdığının karışımı süngerin sert olan kısmıyla fayansları ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.


Mutfak fayanslarını sodayla temizleme

Mutfak fayanslarını sodayla temizleme

Beyaz sirke ve soda: Süngerin üstüne biraz soda ve biraz beyaz sirke koyup direk fayans aralarında bulunan derzleri ovalayabilirsiniz. Ovaladıktan sonra en az 10 dakika bekletin ve ıslak bezle durulayın. Fayans araları yani derzleri çıkarmak için diş fırçasıyla da ovalayabilirsiniz.

Mutfak fayanslarını beyaz sirke ve soda ile temizleme

Mutfak fayanslarını beyaz sirke ve soda ile temizleme

Buhar uygulamasıyla fayans temizliğiBuharla fayans temizliği çok pratik bir yöntem olmasına rağmen, buhar makinesinin fiyatının yüksek olmasından dolayı pek tercih edilememekte. Ama buhar makinesiyle suyun sıcaklığı, yaklaşık 145 dereceye kadar ulaştığı için anında en inatçı lekeleri bile yok eder.

buhar uygulamasıyla mutfak fayansları temizleme

buhar uygulamasıyla mutfak fayansları temizleme

Kimyasal ürünlere gerek kalmadan, mutfak fayanslarında oluşan kirleri bu doğal yöntemlerle tamamen kurtulabilirsiniz.

Peygamberimiz ve bayram kutlamaları! Çocuklara dini bayramlar nasıl anlatılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Peygamberimiz ve bayram kutlamaları! Çocuklara dini bayramlar nasıl anlatılmalı?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0