Mop ucu nasıl temizlenir? Vileda, paspas ucu nasıl temizlenir? Mop ucu temizlemenin püf noktası

Ev temizliğini çabuklaştırmak ve yorulmadan temizlik yapmanızı sağlamak için Mop diğer adıyla paspas kullanılır. Mop kadınların evi temilerken kullandığı pratik bir temizlik aracıdır. Her yeri silmede kullanılan ve hızlıca her yeri bütün kirlerden arındıran mop ucu zamanla kirlenir. Evi temizledikten sonra kirlenen mop ucu nasıl temizlenir? Vieda ve papas ucu nasıl temizlenir. İşte birbirinden pratik yöntemler:

Evin en çok kirlenen yerlerini temizlemek ve toz oluşumuna engel olmak için ev temizliğini aksatmamak gerekiyor. Bir eve veya işyerine geldiğinizde ilk dikkat çeken şey yerlerin temizliği ve kokusudur. Güzel kokan ve parlayan bir yüzeye sahip olmak için mop ucu veya vileda en ideal kullanılan temizlik eşyalarının başında geliyor. Kullanım kolaylığı ve hiç eğilmeden her yeri güzelce temizleyen mop ve viledalar birçok kişi tarafından çok tercih ediliyor. Evin temizliği önem verdiğimiz kadar evin temizliğinde kullanılan eşyalarında temizliğine dikkat etmek gerekiyor. Mop ucunda oluşabilecek mikroplara karşı hijyenini sağlamak gerekiyor. İşte mop ucu temizlenin püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.

Mop ucu nasıl temizlenir

Mop ucu nasıl temizlenir

MOP UCU VE VİLEDA NASIL TEMİZLENİR?

Malzemeler;

- Çamaşır deterjanı

- Yumuşatıcı

- Çamaşır suyu

Perdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanırİLİŞKİLİ HABERPerdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanır

Vileda temizlemenin püf noktaları

Vileda temizlemenin püf noktaları

Mop ucu ve vileda paspasını temizlemek için yapılması gerekenler;

- Öncelikle mop ucunu çıkarın. Mop ucunu çıkardıktan sonra eğer saç gibi elinizle alabileceğiniz pislikler varsa direk ayıklayıp çöpe atın. Ya da kullanmadığınız bir saç fırçasıyla da saç ve kılları temizleyebilirsiniz.

- Ardından mop ucunu sıcak su koyduğunuz bir kovada yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Kovaya koyduğunuz suyun içine biraz deterjan ve çamaşır suyu eklemeyi unutmayın.

- Daha sonra 15 dakika sonunda paspas veya mop ucunu iyice sıkıp çamaşır makinesinin içine atın.

Yün halı nasıl temizlenir?  Yün halı temizliğinde nelere dikkat edilmeliİLİŞKİLİ HABERYün halı nasıl temizlenir? Yün halı temizliğinde nelere dikkat edilmeli

Çamaşır suyla mikroplardan arındırın

Çamaşır suyla mikroplardan arındırın

-  Çamaşır makinesine attıktan sonra çamaşır makinemizin deterjan gözüne deterjan ve çamaşır suyu ekleyin ve yumuşatıcı gözüne yumuşatıcı koyun.

- Çamaşır makinesini sıkma devrini 800 devir olarak ayarlayın. Su sıcaklığını ise 40 dereceye ayarlayın. 

- Yarım saatlik yıkama  programı seçip makinenizi çalıştırabilirsiniz.

- Mop ucu yıkaması bittiğinde paspas ucunu çamaşırlıkta kuruması için asabilirsiniz. Paspas ucu çamaşır makinesinde kolaylıkla temizlenecektir.

Mop ucunu çamaşır makinesine atın

Mop ucunu çamaşır makinesine atın

- İşte bu kadar paspas ucumuz yüksek sıcaklıkta tertemiz ve mikroplardan arınmış hijyenik bir hale gelecektir.

İşte bu kadar...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0