Hamilelikte düşük nedenleri ve belirtileri! Kanama olmadan düşük olur mu?

Bir kadının hamilelik döneminde yaşadığı en üzücü olayların başında gelen düşük; gebeliğin tutmaması ve erken sonlanmasına verilen isimdir. Peki hamilelikte düşük neden olur? Hamilelikte düşük belirtileri nelerdir? Düşük sonrası iyileşme süreci nasıldır? Düşük sonrası iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Özellikle de riskli hamilelik döneminde grubundaki anne adaylarının karşılaştığı düşük, son derecede yıkıcı ve üzüntü veren bir durumdur. Belki de genç kızlığından bu yana en büyük hayali çocuk sahibi olmak olan kimselerin günü geldiğinde bu acı gerçekle karşı karşıya kaldıkları andaki duyguları tarif etmek imkansızdır. İhtimali bile son derece üzücü bir durum olan düşük, tıp literatüründe ''Spontan Abortus'' olarak geçmektedir. Hamilelik müjdesini alalı daha 20 hafta olmamış iken bebeğini kaybeden annelerde bu durum düşük olarak tanımlanır.

Hamilelikte düşük

Hamilelikte düşük

Erken ya da geç dönemde yakalayan hamilelik kaybının ilk trimesterında yani ilk 3 ayda görülmesine erken düşük, ilk trimesterın sonu ile 20. hafta arasında gerçekleşmesine ise geç düşük denir. Erken düşük oluşmasındaki nedenini uzmanlar genelde kromozomsal farklılıklardan kaynaklandığı (kromozomun fazla ya da az olması ile bebeğin gelişiminin durması) düşünse de geç düşükte durum farklıdır. Geç düşük yapan anne adayında sorunun sebebi rahimdeki problemden kaynaklandığı düşünülür. Hamilelikte düşük tehlikesi, toplumumuzun azımsanmayacak bir bölümünü kapsamakta olduğu için ciddi ve hayati sorunlardan birisidir. Düşük ile ilgili merak edilen tüm bilgileri sizler için derlemeye çalıştık. 

Hamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır? Doğum ne zaman başlar?İLİŞKİLİ HABERHamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır? Doğum ne zaman başlar?

DÜŞÜK NASIL ANLAŞILIR? HAMİLELİKTE DÜŞÜK BELİRTİLERİ NELER?

Hamilelikte düşük belirtileri

Hamilelikte düşük belirtileri

Hamilelikte düşüğe dair çok fazla bilgi sahibi olunmasa bile halk arasında sıklıkla geçmesi nedeniyle en azından aşina olduğumuz kanamalar ve vajinal akıntılar, sık karşılaşılan düşük belirtileri olarak karşımıza çıkar. Hamileliğin ilk ayında sık rastlanabilen bu kanamalara ağrı eşlik ediyorsa düşükten şüphelenebildiği unutulmamalıdır. Burada bilinmesi gereken en önemli şey, her kanamanın düşük belirtisi olmadığıdır.

Hamilelikte kahverengi leke (akıntı) neden olur? Hamilelikte ağrılı lekelenmeİLİŞKİLİ HABERHamilelikte kahverengi leke (akıntı) neden olur? Hamilelikte ağrılı lekelenme

Regl kanamasından ayrı olarak kahverengiye dönük veya parlak kırmızımsı bir kanama varsa ve buna karın ağrısı da eşlik ediyorsa düşük riski yaşıyor olabilirsiniz. Ağrınız ya da kanamanız yoksa ama vajinadan su fışkırıyorsa bu durumda yine düşük tehlikesinin habercisi olabilir. Sırt ve bel ağrıları da düşük belirtisi olabilir. Her 15-20 dakikada bir düzenli bir şekilde ağrınız oluyorsa mutlaka doktora görünmelisiniz. Pelvik veya sırt ağrısı, beyazımsı balgam ve kilo kaybı gibi belirtiler düşük riskinden kaynaklanıyor olabilir.

Hamilelikte düşük nasıl anlaşılır

Hamilelikte düşük nasıl anlaşılır

DÜŞÜK NEDEN OLUR? DÜŞÜĞE NEDEN OLAN BAZI ANOMALİLER

Hamilelikte düşüğe neden olan etmenler

Hamilelikte düşüğe neden olan etmenler

Su hamileliği (Boş hamilelik): İlk 12 haftalık evrede görülen düşüklerin neredeyse tamamına yakını su hamileliğindendir. Döllenen yumurta plasenta ve zarlardan oluşur ancak embriyoya dönüşmez.

Ceninin rahim içi ölmesi: Bu evrede embriyo oluşmuştur fakat düşük belirtisi ortaya çıkmadan ölmüştür.

Mol gebelik (üzüm gebeliği):  Plasentanın rahim içinde büyüyen kistlere dönüşmesidir. Embriyo olsa bile olgunlaşma görülmez.

Hormonal nedenler: Tiroid hastalıklar, hipotiroidi ve şeker rahatsızlığı düşüğe neden olabilir.

İleri yaş durumu: Özellikle de 35 yaşından büyük kadınlarda düşük yapma riski oldukça yüksektir. Ayrıca düşük riski çoğul hamilelik riskiyle daha da artar.

HAMİLELİKTE DÜŞÜK TEDAVİSİ NASIL OLUR? DÜŞÜK GEÇİREN HAMİLELERDE...

Düşük tedavisi için geç kalınmışsa bunu önlemenin bir yolu yoktur. Ancak yapılabilecek olan tedavi ile yoğun kanama ve enfeksiyon riski uzaklaştırılabilir. Düşük tehlikesi karşısında çoğunlukla ilaç uygulanır. 3 yoldan verilebilen bu ilaç tedavisi ağızdan, vajinadan ya da direkt olarak ilaç takviyesi ile uygulanır. Dozu ve kullanılacak olan süre uzman tarafından belirlenir.

Hamilelikte düşük tedavisi

Hamilelikte düşük tedavisi

DÜŞÜK YAPTIKTAN NE ZAMAN SONRA HAMİLE KALINABİLİR?

Düşük gerçekleştikten 2-3 ay sonra eşlerin korunması tavsiye edilir. Düşük sonrası kan sayımı, kan tablosu, folik asit miktarının hangi seviyede olduğunu bilmek önemlidir. Kadın vücudunun yeni bir hamilelik dönemine uygun hale gelebilmesi ortalama 6 ay kadar sürer.

Düşükten sonra ne zaman hamile kalınabilir

Düşükten sonra ne zaman hamile kalınabilir

Düşük sonrası hemen gebe kalabilirsiniz!İLİŞKİLİ HABERDüşük sonrası hemen gebe kalabilirsiniz!

DÜŞÜK SONRASI İYİLEŞME SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Düşük sonrası vücudun kendini yeniden toparlayabilmesi adına belli bir zamana ihtiyacı vardır. Yaşanan üzücü olay ardından hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kendinize iyi bakmanın için uzmanların önerilerine kulak vermenizde fayda var. İşte sizin için derlediğimiz uzman öneriler;

Düşük sonrası iyileşme süreci

Düşük sonrası iyileşme süreci

  1. Dinlenmeye önem verin:


    Yaşanan bu ağır durumda hem bedeninizin hem de ruhunuzun dinlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmayın. İşlerinizi bir süreliğine askıya alın ve sizi zorlayabileceğini düşünmeseniz bile ev işlerine ara verin.

  2. Beslenmenize dikkat edin:

    Her ne olursa olsun doğru beslenmenin sizi ayakta tutabilecek en önemli şey olduğunu her zaman bilin. Yeterince su için, sağlıklı meyveler ve sebzeler ile tam gıdalar tüketin ve  şeker, kırmızı et ve süt ürünleri gibi gıdalardan uzak durun.

  3. Bitkilerin şifasından yararlanın:

    Bedeniniz kendi kendini yenilemeye çalışırken, bitkilerin şifasından yararlanarak ona yardımcı olun. Gilaburu meyvesi, Civanperçemi, Ahududu yaprağı çayı, Aslan kuyruğu ve Ashwaganda bu dönemde tüketebileceğiniz bitkiler arasında yer almaktadır.

  4. Sıcak ve soğuk kompres uygulayın:

    Düşük sonrası hafif ya da orta şiddette ağrılar ve kramplar yaşanabilirsiniz. Sıcak su torbası ile alt karın bölgesine uygulayabileceğiniz sıcak kompres, bölgedeki kan dolaşımını artırıp kasların yumuşamasını sağlayarak krampları ve ağrı hissini azaltabilir. Bu süreçte karşılaşabileceğiniz sorunlardan biri de hormonal değişimlere bağlı olarak ortaya çıkan baş ağrısıdır. Bu durumda ise şakaklarınıza ve ensenize soğuk kompres yapmak ağrınıza iyi gelebilir.

  5. Belirtileri takip etmeyi ihmal etmeyin:

    Düşük sonrası görülebilen ve dikkat edilmesi gereken en önemli fiziksel belirtiler; kan kaybı ve enfeksiyon durumudur. Bu süreçte belirtileri takip etmeli, beklenenden fazla bir kanama veya yolunda gitmeyen herhangi bir şey sezdiğinizde bir uzmana danışmalısınız.

  6. Partnerinizle iletişim kurun:

    Partnerinizle yakınlaşmaya ve fiziksel temasa ihtiyaç duyuyorsanız, bu süreçte iyileşmeniz için bu çok faydalı olabilir. Yalnızca kanamanız tamamen geçene kadar bir süreliğine penetrasyondan uzak durmanız, olası enfeksiyon riskini azaltmak için önemlidir.

  7. Mental sağlığınızı göz ardı etmeyin:

    Bu süreçte bedeniniz kadar ruh sağlığınızın da oldukça yıpranabileceğini unutmayın. Düşük sonrası fiziksel belirtileri ortadan kaldırmaya çalışırken oluşabilecek psikolojik rahatsızlıkları da göz ardı etmeyin.

Kilolarınızı vakum gibi çeken tarif! İçtikçe yağları yakan karışım

İLİŞKİLİ HABER

Kilolarınızı vakum gibi çeken tarif! İçtikçe yağları yakan karışım
Ağrıdan ölünür mü? İşte bilimsel açıklaması

İLİŞKİLİ HABER

Ağrıdan ölünür mü? İşte bilimsel açıklaması

BİR YORUM YAPIN 24

ABDULLAH BİLBAY 3 ay önce

BEN kocamustafapaşadan Saç araştırma ve tasarımcısı Abdullah Bilbay, saç dolanması, elektriklenmesi ve birbirine girmesi özellikle kadınlarda sık görülen bir şeydir. Bu gibi sorunların nedeni ise yıpranmış saçlarda ortaya çıkar. Saç tellerinin sertleşen ve yükselen epiderm tabakası daha fazla sürtünme etkisi yaratır ve diğer tellere yapışarak birbirine dolanır. Bunun bir çok çözümü vardır ; yarım kaşık sirke suyu saçınızı daha kaygan ve yumuşak hale getireceği için saçların açılması, taranması daha kolay hale gelir.

Ert 2 yıl önce

Bu adama ulasilmiyo

Yagmur 2 yıl önce

Bu faruk bey msj neden cvp vermiyo bilgisi olan varmi

Katılımcı 2 yıl önce

Pardon Faruk bey ilaç göndermiş ben evde olmadığı. İçin kargo şubeye gitmiş aldım kargoyu ve Faruk bey banada yardımcı oldu düşüğünde oldu kader Hanım'ın isminden ulaşa bilirsiniz Faruk beye

Toplam 1 beğeni

Yagmur 2 yıl önce

Adam acmiyo tekefonlari

Toplam 0 Beğeni

Kader5445771544 3 yıl önce

2bucuk Aylık hamileydim dusuk ilacı buldum burdan bana gönderdiler bana ilaç gönderen Faruk bey düştüğüm olana kadar ban awatsaptqn yardımcı oldu düştüğüm oldu farukbey size teşekkür ederım saolun arkadaşlar benden Faruk beye Ulasa bilirsiniz

Toplam 3 beğeni

Rahim 2 yıl önce

İlacın ismi ne

Toplam 0 Beğeni

Balhun 2 yıl önce

Nasıl ulaşırım

Toplam 0 Beğeni

Efsun 2 yıl önce

Nasıl ulaşabilirim

Toplam 0 Beğeni

Katılımcı 3 yıl önce

Faruk bey tarafından şahsen dolandırıldım kızlar sakın sakın para yatırıp oyuna gelmeyin !!

Toplam 0 Beğeni

Rümrğm 3 yıl önce

Merhaba neydi o ilacın adı

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun