Lohusalık döneminde görülen sağlık sorunları

Lohusa annelerde görülebilecek olan sağlık sorunlarını sizler için derledik...

Doğum sonrasındaki ilk 6 hafta, tıp literatüründe 'Lohusa dönemi' olarak adlandırılır. Annenin doğum sonrasında vücudunu toparlama süreci olan bu 6 haftada birtakım sağlık problemleri görülebilir. İşte anneleri Lohusa döneminde bekleyen 4 rahatsızlık...

1- LOHUSALIK HUMMASI

Doğum yapan annelerin ilk 24 saatinde meydana gelen bu rahatsızlık, ciddi bir ateşlenme ille kendini gösterir. İdrar yolları, üreme ve memelerin enfeksiyon kapması sonucunda ortaya çıkan lohusalık hummasının tedavisi için doktorlar, genellikle antibiyotik tedavisi verir.

2. KANAMA

Normal doğum yaptıktan sonra artış gösteren kanamaların miktarı 500 ml kadar normal sayılır. Kanamaların artmasının asıl nedeni atoni diye adlandırılan, doğum sonrasındaki rahmin kasılmamasından ve buna bağlı olarak da açık kalan damarların kapanmamasından kaynaklanır.

3. EMBOLİ

Emboli, bebeğin amniyon sıvısının annenin kan dolaşımına karışması, oradan da akciğerlere ve beyne giden damarları tıkaması sonucu oluşur. Tanı ve tedavisi kolay değil. 

4. İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

Vajinadaki yaralanmalar, idrar yolu enfeksiyonu riskini arttırır. İdrar yaparken yanma, kasık ve bel ağrıları, yüksek ateş enfeksiyon kapmanın habercisidir. 

BİR YORUM YAPIN 0