Normal doğum sancısı nasıl anlaşılır? Yalancı sancı ile gerçek sancı arasındaki farklar

Bebeğinize kavuşmaya günler, belki de saatler kala göreceğiniz işaretlerle doğumun yaklaşıp yaklaşmadığını anlayabilirsiniz. Doğum zamanının yaklaştığı son üç ayda ortaya çıkan yalancı sancılar ile gerçek doğum sancıları arasındaki farklarını sizler için mercek altına aldık. Doğum sancısı neye benzer? Doğum belirtileri neler? Doğumun yaklaştığını gösteren işaretler

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Anne ve baba adaylarının bebeklerinin olacağını öğrendiği ilk andaki hissiyatını tarif etmek hiçbir zaman mümkün değildir. Her iki taraf içinde oldukça duygusal ve zorlu bir dönem olan hamilelikte, hormon değişimlerinden dolayı anne adayı gün içerisinde farklı hissiyata bürünebilir. Bir anda nedensiz bir şekilde mutlu olurlarken, bilinmeyen bir sebepten dolayı bunalıma girip üzüntü içerisinde olabilirler. Ruhsal farklılıkların haricinde bedensel olarak yaşayacakları belirtilerde ilk aylardan sonra sancı görülmeye başlanır. 

9 aylık bir bekleyişten sonra beklenen günün çatmış olma ihtimaline karşılık gelen sancıların doğacak olan bebeğin habercisi mi olup olmayacağını yoksa yalancı sancı denen durumun işareti mi olduğunu anlamak gerekir.

Hamileliğin son dönemlerine doğru rahimde meydana gelen Braxton Hicks kasılmaları, anne adaylarını doğuma hazırlayan bir eylemdir. Halk arasında yalancı doğum sancıları olarak da nitelendirilebilen bu düzensiz kasılmalar hamilelikteki 24. haftadan itibaren yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacaktır.

Bebek kaçıncı haftada doğar, erken doğum belirtileri neler? Erken doğum olmaması için ne yapılmalı?İLİŞKİLİ HABERBebek kaçıncı haftada doğar, erken doğum belirtileri neler? Erken doğum olmaması için ne yapılmalı?

Daha öncesinde doğum yapan bir anne adayına daha erken ve şiddetli başlayan bu tür kasılmalar kimi zaman bebeklerde erken doğum şüphesini akla getirebilir. Normal doğum ile ayni belirtileri taşıyan erken doğum belirtilerinde görülen kasılmalar, Braxton Hicks kasılmaları ile çoğu zaman karıştırılmaktadır. 

 YALANCI SANCI İLE GERÇEK SANCI ARASINDAKİ FARKLAR

Anne adayına bir anda gelen sancılar yalancıdır. Aşama aşama olarak gelen sancılar ise gerçektir.

Şiddeti giderek artmayan sancılar yalancıdır. Başlangıçta hafif olup gittikçe artan sancılar ise gerçektir.

Hamile kadının pozisyon değiştirmesi ve hareket etmesiyle düzelebilen sancı yalancıdır. Ne yapılırsa yapılsın dinmek bilmeyen sancılar ise gerçektir.

Görülen sancısının herhangi bir süresi olmayan yalancıdır. Fakat 30- 60 sn. arasında görülen sancılar gerçektir.

Rahimde yumuşama ve açılma olmuyorsa yalancı, oluyorsa da gerçektir.

Doğum korkusu için dua! Normal doğum korkusu nasıl yenilir? Doğum stresi ile başa çıkmak için..İLİŞKİLİ HABERDoğum korkusu için dua! Normal doğum korkusu nasıl yenilir? Doğum stresi ile başa çıkmak için..

Bebekler kaçıncı haftada doğar?

Bebekler kaçıncı haftada doğar?

 ERKEN DOĞUM OLMAMASI İÇİN ALINABİLECEK ÖNLEMLER:

Hamilelikte bebeğin sağlıklı olması için okunacak dualar ve esmaül hüsna zikirleriİLİŞKİLİ HABERHamilelikte bebeğin sağlıklı olması için okunacak dualar ve esmaül hüsna zikirleri

 DOĞUM SANCISI KAÇINCI HAFTADA BAŞLAR?

Doğum sancısı nasıl anlaşılır

Doğum sancısı nasıl anlaşılır

Her anne adayında aynı olmamakla beraber görülen sancı sızlamaları diğerlerinden farklıdır. Günlük hayat içerisinde görülebilen bel ve sırt ağrılarından belirgin olarak fark edilebilecek sancının hangi tarafta hissedildiği önemli bir detaydır. Sancının üst karın bölgesinde görülmesi daha hafif iken alt karında görülen sancılar daha şiddetli ve ağrılıdır.

Doktorun hesaplamalarına göre belirlenen tarihten yaklaşık 4 hafta önce gelmeye başlayan doğum sancıları ile bebek yavaştan aşağı inmeye başlar. Rahimde kasılmaların olması 10-15 dakikalık sürelerle gerçekleşmesi ile doğumun yaklaştığı ön görülebilir.

DOĞUM SANCISI NEYE BENZER? ADET SANCISIYLA BENZER Mİ?

Her ay başında kadınlarda görülen adet kanamasının ilk günleri oldukça şiddetli ağrı ve kramplarla geçmesi doğum anında görülen sancıyla benzetilmektedir. Her ikisi de rahimde gerçekleşen bir durum olduğundan dolayı her ne kadar benzetilseler de kimileri bu durumu desteklerken kimileri doğum kasılmalarının bambaşka bir durum olduğu öne sürülüyor.

NORMAL DOĞUM BELİRTİLERİ! DOĞUMUN YAKLAŞTIĞINI ANLAMAK İÇİN...

Doğum sancısı belirtileri

Doğum sancısı belirtileri

Doğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı? Kolay doğum için okunacak en etkili dualarİLİŞKİLİ HABERDoğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı? Kolay doğum için okunacak en etkili dualar

  • Nişan gelmesi; Vajinadan kanlı bir sıvının gelmesi olarak tanımlanan nişan gelmesi, doğumun ilk evrelerinde görülen bir olaydır. Doğum gerçekleşmeden 2 veya 3 gün önce beliren nişan kanaması; düzenli ağrıların görülmesi veya suyun gelmesi ile netleşir.
  • Suyun gelmesi; Bebeğin içinde bulunduğu su kesesinin yırtılarak hasar görmesi ile suyun boşalmasının gerçekleştiği durum en yaygın doğum belirtilerinden biridir. Genellikle akıntı ile karıştırılsa da ikisini ayırt etmek son derece önemlidir.
  • Şiddetli kasılmalar; 5 dakikada bir şiddetle görülen rahim kasılmaları doğumun yaklaştığının belirtileri olabilir.
Hamilelikte bel ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte bel ve sırt ağrısına en iyi gelen yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte bel ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte bel ve sırt ağrısına en iyi gelen yöntemler

BİR YORUM YAPIN 2

Isimsiz 3 yıl önce

Ilk incelikle hayırlı olsun anne adayları ve doğum öyle sandığınız gibi ağrılı bir süreç değilll:))

Toplam 9 beğeni

Ebru 3 yıl önce

Kesinlikle yorumunuza katiliyorum her annenin dogum sutevi farklidir ama dayanilmayacak bi agri degil Rabbim gucunu veriyo kendinize ve bebeginize guvenin

Toplam 5 Beğeni