Saraçoğlu'ndan Folik asit kür tarifi! Hamilelikte Folik asit nedir ve ne işe yarar?

Bebek sahibi olmak isteyen ya da müjdesini alan kadınların sağlıklı bebek dünyaya getirebilmesi için beslenme düzeninde folik asit tüketimine yer vermesi gerekiyor. Beyin dokusu ve omurilik gelişimi için hayati önem taşıyan Folik Asit ile ilgili bilinmesi gereken detayları araştırdık. Hamilelikte folik asit ne işe yarar? Folik asit içeren gıdalar! Hamilelikte folik asit nedir? Saraçoğlundan Folik asit kürü...

Sorunsuz ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek isteyen anne adaylarının beslenmelerine her zamankinden daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir. Bu anlamda bakacak olursak; Folik Asit ve Demir maddesi, hamilelik beslenmesinde anne ve bebek sağlığı için oldukça önemli olan iki temel unsurdur. Takviye olarak muhakkak alınması gereken bu iki unsurdan biri olan Folik Asit, toplum içerisinde gerektiği kadar bilinmese de pek çok anne adayının ya da anne olmak isteyen kimselerin önemini idrak edebildiği bir kavramdır. Uzmanlar, planlı bir hamilelik düşünen kadınların Folik asit tüketimine hamile kalmadan en az 1 ay önce başlaması ve hamilelik dönemindeki ilk üç ay boyunca da 0.4 mg / gün Folik asit kullanımına yer vermeleri gerektiği konusunda aileleri uyarıyor. (Hamilelik öncesinde en az 1 ay önce, hamilelikte ilk üç ay)

Eğer daha öncesinde anne adayının vücudunda Folik Asit eksikliği belirtilerine rastlanmışsa ya da nöral tüp defektli bebeğe sahip olmuşsa yeni bir hamilelik döneminden 3 ay önce başlanılabilir.

SUDA ÇÖZÜNEBİLEN FOLİK ASİT NEDİR?

Anne karnındaki bir bebeğin ilk gelişen sistemlerinden birisi de sinir sistemidir. Sinir sisteminin gelişiminin tamamlanması açısından önemli bir etkisi olan folik asit yeterli miktarda vücuda alınmazsa beyin ve omurilik olacak olan tüpün düzgün kapanamaması ile sonuçlanır. Bunun gibi daha birçok soruna yol açabilen doğumsal anomalinin görülmemesi için gerekli folik asit takviyesi alınmalıdır.

Omurganın tam kapanmaması, omurgada kese olması ya da beyin gelişimi olmayan bebekler gibi hastalık risklerinin olmaması için doğum öncesinde ya da hamilelikte folik asit tüketimine önem verilmelidir.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN HAMİLELER İÇİN MUHTEŞEM FOLİK ASİT KÜRÜ!

Hamilelikte Folik Asit kür tarifi

Hamilelikte Folik Asit kür tarifi

Bugüne dek katıldığı programlarda yaptığı açıklamalarla ön plana çıkan ünlü kimyager İbrahim Adnan Saraçoğlu, alternatif tıp tedavisinde önerdiği işe yarar ve etkili kür tarifleri ile bilinmektedir. Greyfurt, mandalina ve portakal gibi narenciye sularının içinde bulunan Folik asit maddesinin yüksek olması nedeniyle hamileler için zengin bir folik asit kürü olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, greyfurt suyunu önermiştir. Kardiyovasküler rahatsızlığı olan ve hormon ilaçları kullanan kimselerin uzak durması gereken bu kimselerin dışındakiler de doktor onayı almadan kürleri denememelidir.

FOLİK ASİT İÇİN GREYFURT SUYU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER: 3 tane orta boy greyfurt, 1 tane orta boy portakal, 1 çay kaşığı toz şeker

YAPILIŞI: Meyve ya da limon sıkacağı ile greyfurtları ve portakalı güzelce sıkıp içine 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip karıştırın ve tüketin.

HAMİLELİKTE FOLİK ASİT NE İŞE YARAR? FOLİK ASİT NEDEN KULLANILIR?

hamilelikte folik asit tüketimi

hamilelikte folik asit tüketimi

Rahim içerisindeki bebeğin yani fetüsün merkezi sinir sisteminin gelişimi için 'B9 vitamini' olarak alması gerektiği bilinen Folik Asit, normal sağlıklı insanlara nazaran hamilelik döneminde ekstra tüketilmesi gereken en önemli vitamin kaynaklarından biridir. Beyin ve omuriliğin içinde olduğu sinir sistemi yapısı, başlangıçta yassı bir yapıya sahip iken daha sonra silindir şeklini alıp nöral tüp olarak karşımıza çıkmaktadır

Tüpün içerisinde omurilik ve beyin dokusu oluşuyor. Bu tüpün dördüncü haftanın bitimine dek kapanmaması sonucunda bazı sakatlıklar oluşabilir. Bunlar anensefali, ensefalosel ve spinabifida gibi rahatsızlıklardır. Başta bu gibi rahatsızlıkların oluşumunu önlemek için önemli bir yere sahip olan Folik Asit, hormonlar nedeniyle ruhsal bunalıma girmeye yatkın olan hamilelikte depresyon riskini azaltır.

Ayrıca kalp sağlığının korunmasında da etkili olduğu bilinen Folik Asit, kanser gibi ölümcül hastalıkların gelişim riskini de en aza indiriyor.

A'dan Z'ye gebelik sözlüğü! Hamilelik ve doğumla ilgili bilinmesi gereken tıbbi terimler

İLİŞKİLİ HABER

A'dan Z'ye gebelik sözlüğü! Hamilelik ve doğumla ilgili bilinmesi gereken tıbbi terimler

BİR YORUM YAPIN 0