Anne karnındaki bebeği etkileyen besinler

Bebeğinizi sağlıkla büyütüp kucağınıza almak istiyorsanız hamilelikte düzenli ve kaliteli beslenerek bebeğinizin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için sağlıklı yiyeceklere önem vermeli ve zararlı alışkanlıklarınızı bırakmalısınız. Anne karnındaki bebeği olumlu yönde etkileyen besinler ise şöyle:

Sağlıklı bir hamilelik geçirmenin ilk aşaması anne adayının beslenmesini sağlıklı ve dengeli olarak gerçekleştirmesidir. Tüketilen yiyeceklerden olumlu ya da olumsuz etkilenme her açıdan bebeği ve anne adayını direkt olarak etkileyecektir.

Bebeğin sağlıklı doğması için tüketmeniz gerekenler...

HAVUÇ

Hamilelik dönemi boyunca havuçla beslenen anne adayı, içerisindeki vitamin ve besin değerlerini karnındaki bebeğine aktarır. Diş, göz ve kemik gelişimine katkısı oldukça fazla olan havuç, A vitamini bakımından çok zengin olduğu için aşırıya kaçılmamalı. 

YUMURTA

Hamilelikte tüketilen yumurta kilo alınımını yavaşlatır. Bebeğin zeka ve beyin gelişimine olumlu etkileri vardır.

BALIK

Özellikle de gözlere iyi gelen balık, yüksek civa bulundurduğundan aşırı tüketildiği halde fetusun beyin ve sinir sistemini olumsuz etkiler. Hamilelikte tüketeceğiniz balıklar ise: somon, sardalya, palamut ve uskumrudur.

MERCİMEK

Hamilelik döneminde görülen bitkinliği ve yorgunluğu ortadan kaldıran mercimek, anne sütünü arttırmaya da yardımcı oluyor.

AVOKADO

Aşırılık derecesinde görülen mide bulantılarını bile yok eden avokado, folik asit içerdiğinden dolayı bebeğin beyin gelişimine katkı sağlıyor.

Bebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimi

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimi

BİR YORUM YAPIN 0