Ailede ikiz varsa ikiz hamilelik şansı artar mı, nesil atlar mı? İkiz gebelik kime bağlı?

Hamilelik dönemi ile ilgili doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi de ikiz bebek beklemenin nesil atlama ile gerçekleşmesidir. İkiz gebelik şansının artması ile ilgili bilinen genetik özelliklerin ne kadar etkili olduğunu sizler için araştırdık. İkizi olan bir kadın, ikiz çocuk doğurabilir mi, İkiz gebelik şansının artması neye bağlı? İkiz gebelik nesil atlar mı, İkiz gebelik geni anneden mi yoksa babadan mı gelir?

Günümüzde anne-baba olmak isteyen birçok çiftin hayali olan çoğul gebelik, tek seferde birden fazla bebeğe sahip olmanın imkanını sunar. Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler çareyi tüp bebek tedavisi uygulamalarında arar iken olumlu sonuçlar elde edip anne baba olma şansını yakalayabilir. İkiz bebek şansını arttırmaya yönelik uygulamalarda çiftler, öncelikle çocuk sahibi olmanın yollarını aramalıdır. Doğal yollarla bebek sahibi olmak için ideal bir doğurganlık yaşını beklemek gerekir, ayrıca da sağlıklı ve kaliteli beslenme şekline de dikkat etmek gerekir. İkiz olsun ya da olmasın hamile kalmak istiyorsanız eşinizle gerçekleştireceğiniz yakın teması yumurtlama günlerine denk getirmeyi unutmamalısınız. Uzun uğraşlar sonucunda gelen ikiz bebek müjdesi ise anne ve baba adaylarını tarif edilemez bir mutluluk yaşatır. İkiz hamilelik durumunu merak eden kimselerin kafalarını karıştıran bazı durumlar vardır. Toplum arasında ikiz gebelikle ilgili yaygın bilinen görüşlerden birisi de kişinin kendisinin ikiz olması ya da aile fertlerinden birinde ikizlik görülmesinin ikiz gebelik şansını arttırdığına yönelik bilgilerin edinilmiş olmasıdır. Bu görüş kısmen doğru kısmen ise yanlıştır. Peki ailede ikizlik geni varsa ikizlik şansı artar mı?

''İKİZ GEBELİK ŞANSI NASIL ARTAR?'' ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İKİZ GEBELİK GENETİK Mİ, İKİZ GEBELİK GENİ KİMDEN GELİR?

ailede ikiz olması

ailede ikiz olması

İkizin türüne göre olumlu ya da olumsuz sonuçlanan ikiz gebelikte eğer bahsedilen ikizlik, tek yumurta ikizlerine ait ise kişinin kendisinde ya da ailesinde ikiz bulunmasının hiçbir etkisi yoktur. Nedeni ise döllenme esnasında tek bir yumurtanın ikiye bölünmesidir. Bu durum tesadüf olarak gerçekleştiği için ikiz gebelik şansı artmaz. Ancak çift yumurta ikizlerinde istisna! Bir defada iki adet yumurtanın atılması ve ikisinin de ayrı ayrı döllenmesi genetik olarak aktarılabilir. 

İkiz bebek şansını arttıran etkenlerden biri olan genetik yatkınlıkta anne-baba adayının geçmiş kuşaklarında ikiz, üçüz, dördüz, beşiz ya da diğer çoğul hamileliklerin olması o kişi üzerindeki ihtimali arttırır.

TIKLA OKU: EN UYUMU İKİZ BEBEK İSİM ÖNERİLERİ

İKİZ BEBEK OLMASI ANNEYE Mİ BAĞLI? İKİZLİK GENİ...

İkiz hamilelik şansını arttırmanın en birincil sebebi olan genetik yatkınlıkta ikizlik durumu yoksa ve çocuk olmuyorsa kısırlık tedavisi uygulanabilir. Yumurtalıkların uyarılması ile sağlanmaya çalışılan yumurtlamada bazen birden çok yumurtlama sağlanabilir. Yumurtanın birden fazla sperm ile döllenmesi ikiz hamilelik şansını arttırırken menopozun yaklaştığı zamanlarda bu ihtimal daha kuvvetlidir. Anne tarafında çoğul hamilelik görülüyorsa bu genleri taşıma ihtimali daha yüksektir, ancak babanın burada pek bir rolü yoktur.

İKİZDEN İKİZE TRANSFÜZYON SENDROMU NEDİR? DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

ikiz gebelik

ikiz gebelik

İKİZ GEBELİK NESİL ATLAR MI? KUŞAKTAN KUŞAĞA ÇOĞUL HAMİLELİK...

İkiz kadının kendi hamileliğinde değilde bir nesil atlayarak torunlarında ikiz gebelik olasılığının daha fazla olacağı görüşü doğru değildir. Çift yumurta ikizinde erkek, eşinin yumurtlama sayısını etkileyemeyeceğinden aktaramaz. Dolayısıyla ikiz kadın kendisi de ikiz çocuk doğurabilir.

İkizlere hamile kalmak isteyen kadınlarda yaş, kilo ve Folik asit tüketiminin etkili olduğu bilinmektedir.

TIKLA OKU: HIZLI VE KOLAY HAMİLE KALMANIN YOLLARI

İKİZ BEBEK BEKLEYENLER DİKKAT! İKİZ GEBELİĞİN RİSKLERİ NELER?

Riskli gebelik grubuna giren çoğul hamileliklerde hem anne adayı hem de bebek için risk olarak tanımlanabilecek durumlar şunlardır:

-Bulantı ve kusma sıktır.
-Erken doğum riski daha fazladır.
-Düşük riski fazladır.
-Yüksek tansiyon ihtimali daha sık görülür.
-Büyüme geriliği riski daha yüksektir.
-İkizden ikize transfüzyon sendromu görülebilir.
-İkiz hamileliklerde engelli bebek görülme riski daha fazladır.

MİZACINA GÖRE İKİZ ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLİR?

İkiz kardeşler

İkiz kardeşler

İkiz çocuk demek, anne ve babalar için zorlu bir yolun artması demektir. Tek çocuğun bakımı, psikolojisi ve gelişimini desteklemek bile önem istiyorken, aynı anda iki küçük çocuğa bakmak, anne ve babaları elbette zorlayacaktır. Bu zorlukların başında ise çocukların bakımı gelir. Ama tabiki çözülmeyecek bir durum değildir. Birbirleri olmadan yapamayan, ikizi yanında olduğu zaman kendini güvende hisseden bir çocuğa dönüşmek, ikizlerin en temel sorunlarından biridir.

Halbuki ikizler aynı kişi olmadıkları gibi karakterleri, mizaçları ve fıtratlarıyla birbirlerinden ayrılırlar. İkiz çocuklardan birinin baskın, diğerinin çekingen olması ise anne karnında iken bile anlaşılabilir. Hareketli olan çocuğun önce doğmak için çabalaması buna örnek gösterilebilir. Doğduktan sonra da bu şekilde devam eder. İkizlerden biri gayet aktif ve hareketli olurken, diğeri çekimser ve utangaç olabiliyor. Anne ve babalar ise bu durumu fark edince baskın olanı liderliğe; çekingen olanı girişkenliğe teşvik ediyor.

ikiz bebekler

ikiz bebekler

Ama gelin görün ki, Kur'an-ı Kerim'de liderliğin her zaman baskın kişilikte olmadığını bizlere şöyle gösteriyor: Hz. İshak peygamberin ikiz oğullarından birisinin adı Ays, diğerinini adı Yakuptur. Ays aktif bir karakterde iken kardeşi Yakup, yumuşak bir karakterdedir. İshak peygamber, her iki oğlunun da sahip olduğu karaktere uygun muamelelerde bulunmuştur.

Belkide bu yüzden Allah (C.C), peygamberlik görevini yumuşak huylu olan Yakup'a vermiştir. Bu örneklere bakıldığı zaman çıkarmamız gereken ana mesaj da, anne ve babaların çocuklarından başarı çıkarmaya çalışmamasıdır. Yazılmış öykünün okunabilecek hale gelmesine zemin hazırlamak doğru bir yöntem olacaktır. (Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları kitabından derlenmiştir.)

TIKLA OKU: KULAĞA HOŞ GELEN EN GÜZEL BEBEK İSİMLERİ

Yumurtlama günü hesaplama! Yumurtlama belirtileri neler, yumurtlama kaç gün sürer?

İLİŞKİLİ HABER

Yumurtlama günü hesaplama! Yumurtlama belirtileri neler, yumurtlama kaç gün sürer?

BİR YORUM YAPIN 5

cemal özkaya 4 yıl önce

kainatta tesadüfe tesadüf edilmemiştir. portakal suyunu sıkıp fanta diye icat edenleri alkışlayan bizler o portakalı kupkuru topraktan çamurlu renksiz tatsız kokusuz şeffaf bir madde olan sudan şuursuz güneş ve havadan yaratan Allah'ı da görüp alkışlamalı. sudan çocuk mu olur. bu sonsuz bir ilmin iradenin ve kudretin işi olabilir ancak.

Toplam 5 beğeni

Bozoklu 4 yıl önce

Biri kız diğeri erkek ikiz çocuğum var. Çift yumurta ikizi. Annem ikiz eşi fakat ikizi bebekken ölmüş. Hanımın anneannesi nin iki kez ikizi olmuş. İkizlerden bir ikiz yaşamış diğer ikizleri ölmüş. Takdiri ilahi. Çok zor ama çok güzel ikiz babası olmak. Ama Allah cc anneye sabır ve şevkat versin.

Toplam 4 beğeni

Zeynep 4 yıl önce

Hiçbir şey tesadüf değil

Toplam 1 beğeni

Ahmet Derin 4 yıl önce

Kadın İkiz erkek doğurdu,sonra Kızı oldu ,kız evlendi ikiz kızları oldu. Allahın takdiri.

Toplam 5 beğeni

Mustafa 4 yıl önce

Allah bilir siz bilmezsiniz. Bakara 216. ayet

Toplam 7 beğeni