Hurma şekeri nedir? Hamilelikte hurma yemenin faydaları ve hurma şekeri tüketimi...

Hamilelikte hurma yemenin faydaları arasında en önemlisi doğumu kolaylaştırmak için tüketilmesidir. Daha az sancılı ve kolay bir doğum için hamileliğinde hurma tüketen hamilelerde hurmanın sunduğu mucizevi etkileri sizler için bir araya getirdik. Peki hamilelikte hurma yemenin faydaları neler? Hurma doğumu kolaylaştırır mı? Hurmanın anneye ve bebeğe faydaları neler? Kolay doğum için hurma şekeri tarifi ve yapılışı

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kuran-ı Kerimin kalbi olan Yasin-i şerifteki 34-35 . ayetlerinde belirtilen, ''Meyvelerinden yesinler diye biz orada hurmalıklar, üzüm bağları var ettik ve içlerinde pınarlar fışkırttık. Bunları onların elleri yapmış değildir. Hala şükretmeyecekler mi?'' ifadesinden de anlaşılacağı gibi hurmanın insan vücuduna mucizevi bir etkisi vardır. Palmiyegiller familyasındandan bir tür palmiye çeşidi olan hurma, zengin besleyici değerleri ve bol lifi yapısı sayesinde günlük B9 vitamini yani Folik Asit ile proteinleri karşılamaya yardımcı olmaktadır. İnsan vücuduna olan yararlarını sıralayacak olursak en basitinden; kabızlığı önlemesini, kan yapıcı olmasını, yorgunluğu azaltmasını, sindirimi kolaylaştırdığı, kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi geldiğini, kalp krizi riskini aza indirdiğini, hamilelikte ve lohusalıkta annenin toparlanmasını hızlandırdığını ayrıca yetersiz olan süt miktarını arttırarak bebeğin beslenmesinde önemli bir işlevi olduğunu söyleyebiliriz. Sayısız mucizeleri arasından hamilelikte hurma yemenin faydalarını, bebeğin gelişimi üzerindeki etkisini sizler için ele aldık. Peki hamilelikte hurma yemenin faydaları neler? Hamilelikte hurma ne zaman yenmeli? Hamilelikte hurma tüketimi ne kadar olmalı? Doğumu kolaylaştıran hurma şekeri nedir? Hurma şekeri nasıl yapılır? Hamilelikte hurma tüketimi ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar...

HAMİLELİKTE HURMA YEMENİN FAYDALARI NELER?

hurma doğumu kolaylaştırır mı

hurma doğumu kolaylaştırır mı

Hurmayla diyet nasıl yapılır? Hurma suyu ve tozu ile mucize zayıflama formülüİLİŞKİLİ HABERHurmayla diyet nasıl yapılır? Hurma suyu ve tozu ile mucize zayıflama formülü

Hurma tüketiminin açığa çıkan birçok faydası arasında ideal kullanım aralıklarından bir tanesi de anneye ve bebeğe sunduğu mucizevi etkileridir. İçerisinde yer alan güçlü kalsiyum miktarı, vitamin ve mineraller hem hamilelik döneminde hem de lohusa annelerin vücudunun ihtiyaç duyduğu maddeleri karşılamaya yetecektir.

Kuran-ı Kerimdeki birçok ayette geçen ''Hurma''nın ne denli mucizevi bir fayda sağladığını özellikle de Meryem Suresinin mealini inceleyerek anlayabilirsiniz.

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: “Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim.” Altından (bir ses) ona seslendi: “Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır.” Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin.” Artık, ye, iç, gözün aydın olsun… (Meryem Suresi, 23-26)

Allah (c.c)'un, yeryüzündeki en iffetli kadın olması ile şereflendirdiği Hz. Meryem'in kolay bir doğum yapması için sunduğu nimet hurmadır. Vücudu dinçleştirmesi, kabızlığı yok etmesi ve süt bezlerini hareketlendirerek anne sütünü arttırması ile de bilinir.

HAMİLELİKTE HURMA YERSENİZ...

Hamilelikte hurma tüketimi

Hamilelikte hurma tüketimi

Yapılan bazı çalışmalardan elde edilen sonuçlara göre, anne adaylarının doğuma gireceği zamanın 4 hafta öncesinde günlük olarak tüketilecek olan 6 tane hurma doğum sancı aralığını  ve şiddetini azaltacaktır. Hamilelikte hurma yemenin faydalarını gösteren çalışmada; hurma yiyen kadınların doğum sancısının 8,5 saat aralığında olduğu görülürken, hurma yemeyenlerin yaklaşık 15 saat sancı çektiği tespit edilmektedir.

HURMA DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIR MI? DOĞUMA GİRMEDEN HURMA YEMEK...

Hamilelikte hurma tüketiminin faydalarından en önemlisi suyu gelen kadınların doğuma hazırlanma sürecinde suni yani yalancı sancı verilmeden doğumun kendi kendine gerçekleşmesidir.

Yeterli miktarda hurma tüketen anne adaylarının rahim ağzı açıklıkları artar ve böylelikle hurma ile daha kolay bir doğum yapma imkanı gerçekleşir.

HAMİLELİKTE HURMA NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?

hamilelikte hurma ne kadar yenmeli

hamilelikte hurma ne kadar yenmeli

Doğum zamanının gelmesinden ortalama 1-2 hafta önce de başlamanızın yeterli olacağı hurma tüketiminde ister tek başına ister ezerek macun gibi de yiyebilirsiniz. Macun haline getireceğiniz hurmanın üstüne defne tohumu ilave ederek kolay ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu macunu doğum haftasında yerseniz düşük ağrılı bir doğum yapabilirsiniz.

Ayrıca içerisindeki karbonhidratlı yapısı ile bebeğinizin dünyaya gelmeden önce daha kilolu doğmasını ve beslenmesini sağlıklı yollarla gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Hurma tüketimine çok erken dönemde başlamak, erken doğum riskini beraberinde getirebileceği için doğuma yakın yemeniz önerilir.

DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN HURMA ŞEKERİ NEDİR? HURMA ŞEKERİ TARİFİ, EVDE NASIL YAPILIR?

Doğum kolaylaştıran hurma şekeri tarifi

Doğum kolaylaştıran hurma şekeri tarifi

Hurma sirkesinin faydaları neler? Doğumu kolaylaştıran hurma sirkesi tarifiİLİŞKİLİ HABERHurma sirkesinin faydaları neler? Doğumu kolaylaştıran hurma sirkesi tarifi

MALZEMELER:

300 gram hurma,
1 yemek kaşığı Türk kahvesi,
1 yemek kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
İsterseniz 2 kaşık pudra şekeri,
1,5 su bardağı toz şeker, üzeri için.

YAPILIŞI:

Yukarıda bahsettiğimiz miktardaki hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp rondada güzelce çekin. Ardından kakao, vanilya, Türk kahvesi ile pudra şekeri koyup rondada ezin. Hurma şekerini içten elinizle şekil verip malzemeleri bitirene kadar tepsiye dizin. Dolaba koyduktan sonra hurma şekerleri donar iken farklı tencerede toz şekeri kısık ateşte eritin.

Hurma şekerlerini kürdan aracılığıyla şekere batırıp çıkartın. Yine tüm malzemeler bitene kadar uyguladıktan sonra üst tarafta kaplı olan şeker donuk şekilde ağza kıtır kıtır gelecek şekilde olmalıdır. 

NOT: Hurma şekerini tüketmeden önce her ihtimale karşılık doktorunuzdan onay alın...

İftar sofrası nasıl hazırlanır? Ramazanda iftar sofrası nasıl olmalı? İftar tabağında ne olmalı

İLİŞKİLİ HABER

İftar sofrası nasıl hazırlanır? Ramazanda iftar sofrası nasıl olmalı? İftar tabağında ne olmalı
Oruç tutarken yapılan beslenme hataları! Ramazanda yapılan en büyük hatalar

İLİŞKİLİ HABER

Oruç tutarken yapılan beslenme hataları! Ramazanda yapılan en büyük hatalar

BİR YORUM YAPIN 0