Çocuklarınızı toprakla bütünleştirin

İnsan ile toprak ilişkisi insanın varlığıyla doğrudan ilişkili olduğundan toprağın önemini vurgulamak amacıyla 5 Aralık, Dünya Toprak Günü olarak kabul edilir.

Geçen sene Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında, "Yeşil Defter" kitabını hazırlayan Zeynep Sevde, kitabı bu yıl "Yeşil Günlük" olarak özgün tasarımıyla okuyucuyla buluşturacak. Kitabı yazma amacı ise çocukların bitkilerin dünyasını hem eğlenerek hemde birebir gözlemleyerek öğrenmesini sağlamaktır.

Kitabın ilk sayfalarında bitkilere dair çiçek, ağaç, tohum gibi bazı kavramların ne anlama geldiğini, ve tohumun bitkiye dönüşümü anlatılıyor. Diğer sayfalarında ise bir ağacın sayfayı kaplayacak şekilde çizimi ve o ağaca ait özellikleri yer alıyorken, sağ sayfalarında ise yaprakların ağaca yapıştırılması isteniyor. Böylece çocuk, yaprakları yapıştırırken uygulayarak öğrenmiş oluyor.

Bu kitabın doğayla aramızdaki bir rehber olduğunu söyleyen Zeynep Sevde, kitabın sadece çocuklara yönelik olmayıp bitkileri tanımayan yetişkinlerin de kitaptan yararlanabileceğinin de altını çiziyor.

BİR YORUM YAPIN 0