First Lady makinist koltuğuna oturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Konya'da düzenlenen 'Kadın ve İslam' ve 'İslamafobi'nin gündeme alındığı Kadınlar Meclisi'nde konuştu

Meclis-i Nîsa (Kandınlar Meclisi)'nde konuşan First Lady Emine Erdoğan, toplantıda kız çocuklarının eğitimine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Konya Meram'da düzenlenen etkinlikte Emine Erdoğan'a eşlik etti. First Lady etkinliğe, TCDD Ankara-Konya Hızlı Tren seferi ile gitti.

Kız çocukların okumasının sorun olmaktan çıkması gerektiğini özellikle vurgulayan Erdoğan, "İlk emri 'oku' olan bir kitabın öncülüğünde, kız çocuklarının eğitimi bir sorun olmamalı" dedi. 


Erdoğan konuşmasında İslam dünyasında kadın haklarına vurgu yaparak, "Modern dünyada din, hatta özellikle İslam, en çok kadın haklarına dair konular üzerinden saldırıya uğruyor. İslam dünyasının kadınlarının durumu pek parlak görülmüyor fakat, savaşlar ve zulümler kadınların günlük hayattaki sorunlar üzerine düşünmekten alıkoyuyor. Kadın hakları noktasında Müslüman idarecilere büyük görev düşüyor. Kız çocukların eğitimi sorun olmaktan çıktığında bu gayretle İslam dünyası kendini yenileyerek, yerleşik algılarla mücadele edebilir. Bu nedenle biz eğitimi birinci mesele olarak ele aldık ve himayemde gerçekleştirilen kampanyalar ile kız çocuklarda okullaşma oranını son 14 yılda büyük oranda artırdık." dedi. 

Erdoğan, Müslüman kadının sezgi gücü, zekası, aklı, iradesini ve kendi gücünü ortaya koyması ve farklı vasıflarıyla varlık göstermesi gerektiğini söyledi. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 3

ali 7 yıl önce

Osmanlıda padişah eşleri haremden çıkmazmış. Osmanlı bakiyesiyiz ya...

Toplam 1 beğeni

Mars 7 yıl önce

Cok guldum buna, haremden cikmazdi:-)

Toplam 0 Beğeni

hasan 7 yıl önce

first lady ne demek Allah aşkına..

Toplam 2 beğeni