Yalaza TRT1'de bu akşam başlıyor! Oyuncu kadrosu ve hikayesi

Osman Sınav imzası ve Hasan Kaçan'ın senaryosuyla TRT1 ekranlara bir aile komedisi sunmaya hazırlanıyor. Dev kadrosu ve yüzleri güldüren Yalaza TRT ekranlarında olmaya hazırlanıyor. Peki, Yalaza 1. bölüm fragmanıyla merakları daha da artıran dizi ne zaman başlıyor?

Ekranların kasvetini atacağa benzeyen Yalaza hem hikayesi hem de birbirinden başarılı oyuncuların bir araya geldiği oyuncu kadrosuyla iddialı geliyor. Yapımcı ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın üstlendiği Yalaza'nın hikayesi seviyeli komedinin üstadlarından Hasan Kaçan'ın kalemine emanet. Evlenme çağına gelmiş dört kızı, ufak oğlu Arda ve bunak babası Faik ile beraber Adapazarı’nın Taraklı kasabasında yaşamını sürdüren kırk dokuz yaşındaki İbrahim ve mahallelinin maceraları yeni sezonda TRT1 ekranlarına taşınacak. 

Yalaza 1.bölüm fragmanı

Yalaza ilk bölüm ne zaman yayınlanacak?

Birçok ünlü ismi bir araya getiren iddialı dizi Yalaza ilk bölümüyle 16 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de TRT1 ekranlarında olacak.

Yalaza'nın hikayesi

yalaza oyuncular

yalaza oyuncular

49 yaşında, Taraklı doğumlu marangoz İbrahim Akartürk. Dört yetişkin kızını, afacan küçük oğlunu, bunamaya başlamış bir türlü ölmeyen babasını ve evin etrafında kasap kedileri gibi dolanan damat adaylarını saymazsak, pek bir sıkıntısı yok. Ta ki, hayatının o “en önemli gün”ü gelene kadar. Karısını kaybedeli 10 sene olan İbrahim, babasının ve ahalinin zoru ile, sevmediği bir kadına, Nalan’a talip olur. Ancak, hayatı yemek tenceresinden gören Nalan’ın ikram ettiği bir mantar, İbrahim’teki bir alerjik reaksiyonu tetikler, geçici bir felç durumu yaşar. Üstelik tam da o anda, Taraklı’ya henüz gelen Alev, arabasıyla İbrahim’e çarpar. Öldü sanılan İbrahim, tezcanlı hemşehrilerinin gazıyla musalla taşına konur.

Bu, İbrahim’in öldüğü gündür! Ama aynı zamanda dirildiği gündür bu: çünkü Alev’i yıllar sonra ilk defa o gün görür. Hayatının aşkı, yaşamadığı her şeyi simgeleyen, yeni bir soluk, yeni duygular ve yaşamak için yeni bir sebep. İbrahim’in hayatı, bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. Basit bir marangozdur, ama şimdi organik tarım yapan, laptopundan tarım borsasını izleyen bu şehirli kadına aşıktır. Dört yetişkin kızı, üç uçuk damat adayı, ikide bir karakollardan topladığı bunak babası, ele avuca sığmaz küçük oğlu ve peşini bir türlü bırakmayan Nalan. Taraklı’lı bu “Çağdaş Nasrettin Hoca”nın etrafında da çılgın bir topluluk var: Alman kahveci Helmut, Deli Kezban, Milliyetçi Fatih Weissmüller… Mafyacılık oynayan Oral Abi, yardımcısı İsmail… Postacı Asil… Kazıkçı arsa spekülatörü Yaşar… Falcı Nazmiye ve diğerleri… İbrahim’in başına gelen, “pişmiş tavuğun başına” gelmeyecek ve bu çılgın korodan, insanın kanını kaynatan bir ritim çıkacak: YALAZA!..

yalaza ilk bölüm

yalaza ilk bölüm

Kadrosu ve hikayesi ile olduğu kadar adıyla da dikkat çeken Yalaza'nın kelime anlamı aslında ateştir. Ancak Adapazarı Taraklı'ya özgü bu tabirin çok daha derin bir anlamı var. O da sohbetlerde insanları eğlendirmek amacıyla anlatılan abartılı öykülerdir. Bölge halkının organize şakalarına da ince ayar vererek kestikleri cezalara da yalaza denmiş. 

Yapım: Osman Sınav

Senaryo:Hasan Kaçan- Uğur Kaçan- Sadettin Tolan-Eda Tezcan- Makbule Kosif

Yönetmen: Osman Sınav, Mehmet Bahadır Er, Yücel Hüdaverdi

Yalaza Oyuncuları:

Sinan Albayrak (İbrahim)

Didem Balçın (Alev)

İpek Tuzcuoğlu (Nalan)

Kadir Çöpdemir (Santral)

Hasan Kaçan (Settar)

Faik Aktürk (Erol Aksoy)

Gamze Karaduman (Aysu)

Merve Erdoğan (Burcu)

Lalizer Kemaloğlu (Tuba)

Ergül Miray Şahin (Gökçe)

Tibet Tursun (Arda)

BİR YORUM YAPIN 0