2018'in gelinlik modası nedir? 2018 yılının trend gelinlik modelleri...

New York'da gerçekleşen moda haftasında 2018 gelinlik trendleri podyumda yerlerini aldı. Her genç kızın en büyük hayali olan gelinlikler, her sene olduğu gibi bu sene de büyük değişikliklerle karşımıza çıktı. 2018 yılında düğünü olan bayanların en çok ilgisini çeken konuyu araştırdık. 2018 yılı gelinlik modelleri nelerdir?

New York'da gerçekleşen moda haftasında 2018 yılının gelinlik trendleri, Vera Wang, Marchesa, Reem Acra gibi ünlü tasarımcıların da içinde bulunduğu podyumda sergilendi. Bu defilede tafta, çiçek detaylar öne çıkarken, avant-grade silüetlerde damgasını vurdu. Peki 2018 yılı gelinlik trendleri nelerdir?

Bayanların hep hayalini kurduğu en özel ve en güzel olmak istedikleri gündür düğün günü. Düğün günü için aylar öncesinden hazırlanmaya, gelinlik arayışlarına girmeye başlanılır. Öyle ki bu arayış için ille de düğün tarihinin belli olması gerekmez. Her genç kızın mutlaka hayalinde yatan bir gelinlik vardır. Ancak 2018 yılı gelinlik modası, hayallerinize de tercihlerinize de büyük bir değişiklik getirecek.

dantel gelinlik

dantel gelinlik

DANTEL GELİNLİKLER

Dantel gelinlik modelleri her sene olduğu gibi bu sezonda da bizleri bırakmıyor. Ancak büyük değişikliklere imza atan dantel modası bu sezonda karşımıza değişik tarzı ile çıkıyor. Ünlü moda tasarımcıları bu sezonda gelinlik trendlerine fazlasıyla dantel model ilave etti.

bohem gelinlik

bohem gelinlik

BOHO MODEL GELİNLİKLER

Son yıllarda kabarık, prenses model gelinliklerden ziyade rahat ve doğal gelinlikler tercih edilmekte. Özgünlük, zerafet ve farlılıkları içinde barındıran boho model gelinlikler ve aksesuarlar yeni sezonda gelin adaylarının öncelikli tercihi haline geleceğe benziyor.

gelinlik

gelinlik

İŞLEMELİ GELİNLİKLER

Boncuk, kristal, inci ya da taş gibi malzemelerin beyaz tül ile buluşması muhteşem bir görüntü elde edilmesini sağlıyor. İşlemeli gelinlikler; Jenny Packham başta olmak üzere Pronovias, Marchesa, Reem Acra, Justin Alexander, Monique Lhuillier, Mira Zwillinger ve daha birçok tasarımcı tarafından yeni sezonda sıkça kullanılan trend haline geldi. İşlemeli gelinlikler ışıltıyı seven ve işlemenin zarafetine inanan gelinlerin 2018 yılında tercih edeceği modellerden olacak gibi duruyor.

pelerinli gelinlik

pelerinli gelinlik

PELERİNLİ GELİNLİKLER

2018 sezonu gelinlik koleksiyonlarında pelerinlere sıkça yer verdi. Yerlere kadar sürünen uzun pelerinlerden, omuzlardan aşağı dökülüp dirseklerde biten modellere kadar pek çok farklı pelerinli gelinlik yeni sezonda kendine yer buldu. Yoğun işlemeleri olan ağır pelerinleri, kış düğünlerine; ince tül modelleri ise açık alanda yapılan yaz düğünlerine yakıştırılıyor. Pelerinli bir gelinlik giymeyi düşünüyorsanız duvak takmayı kesinlikle aklınızdan çıkarmalısınız. Çünkü hem duvak hem de pelerin kullanmak ortaya karmaşık bir görünüm çıkmasına sebep olacaktır.

üç boyutlu gelinlik

üç boyutlu gelinlik

ÜÇ BOYUTLU ÇİÇEK APLİKELERİ

Geçtiğimiz sezon sıkça karşımıza çıkan üç boyutlu çiçek aplikeleri, 2018 yılında da gelinlikleri süslemeye devam edecek gibi duruyor. Bu gelinlikler, uçuşan tül kumaşlarla harmanlandığında bir peri kızı etkisi yaratıyor. Üç boyutlu çiçek aplikeli, tül tasarımlar kır düğünleri için harika bir seçim olabilir.

katlı etek gelinlik

katlı etek gelinlik

KATLI ETEKLER GELİNLİK MODELİ

Yeni sezon tasarımlarında eteklerde kullanılan kat ve fırfır detaylar gelinliklerde dikkat çekici bir görünüm yaratıyor. Prenses kesimleri daha gösterişli hale getiren kat ve fırfırlar, düz kesim gelinliklere hareketli bir boyut kazandırıyor. Kat ve fırfır detaylar; Monique Lhuillier, Carolina Herrera, Marchesa ve Victor & Rolf’un yeni sezon koleksiyonlarında kendine yer bulan trendlerden.

tüy detaylı gelinlik

tüy detaylı gelinlik

TÜY DETAYLAR

Yeni sezonda gelinlikler tüy detaylarıyla hareketleniyor. Mira Zwillinger, Naeem Khan, Monique Lhuillier ve daha pek çok tasarımcı 2018 gelinlik koleksiyonunda tasarımlarına tüy detaylara yer verdi. Hareketli ve göz alıcı bir gelinlik için bu trend biçilmiş kaftan. Tüy detaylarının, sezonun bir diğer trendi olan üç boyutlu çiçek aplikeleriyle çok yakıştığı düşünülmektedir.Tül kumaş üzerine tüy ve 3D çiçek motifli bir gelinlik kır düğünleri için harika bir alternatif olacaktır.

fiyonk detay gelinlik

fiyonk detay gelinlik

FİYONK DETAYLARI

Bu sezon fiyonklar altın çağını yaşıyor. Geçtiğimiz sezon kullanılmaya başlayan fiyonklar yeni sezonda daha büyük ve daha görkemli. Carolina Herrera’dan Inbal Dror’a, Marchesa’dan Oscar De La Renta’ya pek çok tasarımcı 2018 gelinlik koleksiyonlarında fiyonk detaylara yer verdi. Carolina Herrera ve Victor & Rolf’un devasa fiyonk kullanarak tasarladığı ipekli tok kumaş gelinlik modelleri yoğun ilgiye maruz kaldı.

pantolonlu gelinlik

pantolonlu gelinlik

PANTOLONLU  GELİNLİK

Biraz farklı ve garip gelebilir sizlere ama modacılar yine yaratıcılıkların sınırı zorlayarak 2018 gelinlik modası stilinde pantolonlu gelinliklere yer verdi. Çeşitli şekilde kullanımlar için parlak bir fikir olabilir. Ancak şu an için çok rağbet göreceğini düşünülmüyor.

2018 tesettür gelinlik modelleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

2018 tesettür gelinlik modelleri nelerdir?
2018'in gelin saçı modası nedir?

İLİŞKİLİ HABER

2018'in gelin saçı modası nedir?

BİR YORUM YAPIN 1

purpledaisy 5 yıl önce

Bu senenin trendleri oldukça iddialı ama şahane. Benzer modellere Alisse nuerA gelinlik markasından da ulaşabilirsiniz. İçtenlikle önerebilirim.