Evde Aster çiçeği nasıl bakılır?

Yunancadan gelen yıldız anlamına gelen Aster çiçeği aynı zamanda Yıldızpatı olarak da bilinmektedir. Antik zamanlardan bu yana yabani papatya ailesinden olan Aster, bakımı oldukça zahmetsiz bir çiçektir. Evinize neşe getiren çiçek Aster'in bakımı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Haberimizin içeriği için sayfamıza göz atınız...

Genel olarak sabrın ve zarafetin simgesi olan Aster çiçeği, Antik Yunanlılar zamanında kuduz bir köpek ısırdığında tedavi amaçlı olarak kullanılmaktaydı. Bu çiçeğin özünden merhem yapılmaktaydı. Asterin tohumdan yetiştirilmesi için, tohumların nisan-mayıs ayları arasında toprağa ekilmesi gerekmektedir. Aster çiçeğinin bakımında gereken püf noktalar nelerdir? Aster (Yıldızpatı) çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? İşte, bilinmesi gereken bilgiler...

Aster (Yıldızpatı) çiçeği bakımı

Aster (Yıldızpatı) çiçeği bakımı

ASTER (YILDIZPATI) BAKIMI

- Genellikle salonda kullanılan Aster çiçeklerinin, üzerindeki fazla yaprak ve tomurcuklarının temizlenmesine özen gösteriniz.

Büyük ve uzun boylu çiçekler yetiştirme için, budama yapılmasına ve bitkilerin yanyana dikilmemesine dikkat ediniz.

- Asterlerin, kış aylarında budanarak örtü altına alınması muhafaza açısından önemlidir. Soğuğa maruz kalan bölgelerde de aynı uygulama yapılmalıdır.

-  Asterler, fide haline gelince uygun saksıya alınabilir. Asterler yazın çelikleme yöntemi ile, ilkbahar başında da ayırma yöntemiyle çoğaltılabilinir.

- Çiçeklenmenin yoğun olması için fide halinde alınan asterlerin, dikim aşamasından önce yarısı budanmalıdır.

- Toprağı kurudukça su vermeye özen gösteriniz. Ancak çiçek açtığı zaman ve yaz aylarında günde iki kere sulanması gerekir. (Toprağın kuruluğuna göre)

- Ayda bir toprağı havalandırmanız Aster çiçeğinin canlanmasını ve tazeliğini sağlayacaktır.

Tığ işi çiçek motifi nasıl yapılır? Pratik çiçek motifi yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Tığ işi çiçek motifi nasıl yapılır? Pratik çiçek motifi yapımı

BİR YORUM YAPIN 0