Tığ işi çiçek motifi nasıl yapılır? Pratik çiçek motifi yapımı

Bahara yakın bir çok çiçek motifinin yapıldığı zamanlarda pratik ve kullanışlı olan örgü modelleri daha çok rağbet görmektedir. Çiçek motifli pratik yapım için sizlere bazı pratik örgü yöntemlerini başlıyoruz. İşte, adım adım tığ işi çiçek motifi yapımı...

7'den 77'ye ilgi duyulan çiçek motifli örgü modelleri rengarenk olması beraberinde ayrı bir gösteriş sergilemektedir. Çiçek motifi bir çok ülkede aynı olabilir ancak genellikle farklı örme şekli ve yöntemi izlenmektedir. Şiş ile de yapılan çiçek motifli örgü yapımının tığ ile pratik yapım aşamalarını sizler için paylaşıyor olacağız. Pratik ve kolay tığ işi çiçek motifi nasıl yapılır? Tığ işi çiçek motifi yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, merak edilen o yöntemler...

Tığ işi çiçek motifi

Tığ işi çiçek motifi

TIĞ İŞİ ÇİÇEK MOTİFİ

- Örmeye iç çiçekten başlamak için, 6 zincir çekerek başlayınız. Dilerseniz 12 de olabilir. Ölçüyü yapacağınız çiçeğin boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.

İlk zincire başına dolamadan batırınız. İkinci zincirin ise başına doladıktan sonra ikisini bir arada çekiniz ve birleştirerek halka yapınız.

- İkisini bir arada çekip halka yaptıktan sonra 3 adet zincir çekme işlemine takiben 3'lü tırabzan yapınız.

Ve işte çiçeğin yapraklarını oluşturmak için son adım: 4 adet 3’lü tırabzan yapınız ve 3 zincir çekerek halkaya dolamadan batırılır. 

- Dış çiçek motifi için ise, çiçeğin iki yaprağının arasından 7 adet zincir çekiniz. Birinci yaprak (iç çiçek) tamamlandıktan sonra tığ başına dolamadan batırılıp ikisini tek seferde çekiniz.

- Bütün yapraklara bu yöntemi uygulayınız. Yaprakların sayısı kadar zincir çekmeyi unutmayınız.

- Son olarak üç adet zincir çekiniz ve başına dolayarak 3'lü tırabzan yapınız. Her küçük yaprağın arkasına büyük yaprak yaparsanız, 2'li çiçek motifini sonlandırmış olursunuz.

Telgraf çiçeği bakımı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Telgraf çiçeği bakımı nasıl yapılır?
Evde Aster çiçeği nasıl bakılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde Aster çiçeği nasıl bakılır?
Afrika çiçeği motifi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Afrika çiçeği motifi nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0