Günde en az 1,5-2 litre su içerseniz...

Pürüzsüz ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu sağlıklı beslenmeden geçiyor.

Diyetisyen Sibel Mumcu, sağlıklı bir cilt için beslenme önerileri hakkında önemli bilgiler verdi.

Sibel Mumcu, cildimizin pürüzsüz, genç ve sağlıklı görünmesi için cildin iyi beslenmesi gerektiğini, bunun da sağlıklı bir kan dolaşımı ile mümkün olacağını belirtti. Mumcu, sağlıklı dolaşım için su tüketmenin önemli olduğunu, suyun cildi nemli tutarak kurumasını önlediğini, kan dolaşımını düzenleyerek cildin beslenmesini sağladığını ifade etti.

Mumcu, sağlıklı bir cilt için günde en az 1,5-2 litre su tüketerek cilde parlaklık ve güzellik katacağını söyledi. Ayrıca vitaminlerin de cilt sağlığını etkilediğini belirten Mumcu, turunçgil meyveleri, kuşburnu, domates ve yeşilbiberin yanı sıra tüm taze sebze ve meyvelerde bulunan C vitamini, cilt elastikiyetini sağlayan dokuların yapımında görev aldığını söyledi. 

Mumcu, tam tahıl taneleri ile fındık, ceviz, badem gibi sert kabuklu yemişlerde bolca bulunan E vitamini ise cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyarak cilt kuruluğunun ve kırışıklıklarının azalmasına yardımcı olduğunu bu yüzde öğünlerimizi vitamin yönünden zengin besin kaynaklarını ekleyerek sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olabiliceğimizi ifade etti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0