Her gün sahurda 2 tane yumurta yemenin vücuda olan etkileri nelerdir?

Doğadaki en güçlü tok tutucu besin olan yumurtayı uzmanlar her Ramazan ayında sahurda şiddetle tüketilmesi gerektiğini savunur. İçeriğinde güçlü oranda vitamin ve mineral barındıran yumurta bazı kişilerde alerjiye neden olur. Ancak alerjisi olmayanlar sahurda 2 tane tüketebilir. Peki her gün sahurda 2 tane yumurta yemenin vücuda olan etkileri nelerdir?

Oruç sürecini en rahat geçirmenizi sağlayan yumurta yüksek oranda vitamin barındırır. Özellikle A, C ve B vitamin komplekslerini barındıran yumurta vücudun başta sona yenilenmesinde etkili bir besindir. Uzmanlar yumurtanın tam faydalarını almak için çok ya da az pişirilmemesini rafadan denilen yanı orta düzey pişirilmesini tavsiye eder. Hemen hemen her alanda kullanılan yumurta tok tutan besinler sıralamasında birinci sırada yer alır. Ancak yüksek oranda vitamin ve mineral içerdiğinden bazı insanlarda alerjik reaksiyona neden olabilir. Bunun için uzmanlar bu durum karşısında tüketimine ara verilmesini önerir.

Yumurtanın faydaları nelerdir? Yumurta alerjisi nedir?İLİŞKİLİ HABERYumurtanın faydaları nelerdir? Yumurta alerjisi nedir?

yumurta tok tutar

yumurta tok tutar

HER GÜN SAHURDA 2 TANE YUMURTA YEMENİN VÜCUDA OLAN ETKİLERİ NELERDİR?

  • Sinir hücrelerini güçlendirerek beyinin fonksiyonel işlevselliğini artırır. Beyin hücrelerinin yenilenmesini destekleyerek hafızayı güçlendirir.
     
  • Stres, depresyon ve yorgunluk hallerini ortadan kaldırır. Vücudun daha enerjik ve dinç olmasını sağlar. 
     
  • İçerdiği lutein maddesi gözün görme oranını artırır. Düzenli yumurta tüketimi göz sağlığını güçlendirir. Görme sorunu olan kişilerin her gün tüketmesi uzmanlar tarafından önerilir.
     
  • Vücudun D vitamini emilimini artırır. Bununla beraber kas ve kemik sisteminin gelişmesini sağlayan kalsiyum bakımından da zengindir. Oruç süresinde vücudun ağrı sistemini azaltır. Uzun süreli aşınmayan vitamin eksikliklerini ortadan kaldırır. 
     
  • B vitamini kompleksi bakımından zengin olan yumurta özellikle saç köklerini güçlendirir. Deri sağlığını yeniler. 
     
  • Yıl boyu tüketilen besinler karaciğerin yorulmasına ve yağlanmasına neden olur. Yağlanan karaciğer, vücutta toksin birikimine yol açar. Ancak yumurta fosfolipit içeren madde sayesinde bu durumun oluşmasını önler. Karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı olur. 
     
  • Kötü kolesterol barındırmayan yumurta kalp ve damar hastalıkların yaşanmasının önüne geçer. Ayrıca vücudun kolesterol seviyesini azaltır. 
     
  • Günlük tüketildiğinde kanser riskini düşürür. Yumurta ayrıca yaşlanmayı geciktiren besinler arasında da ilk sıranda yer alıyor. 

BİR YORUM YAPIN 6

karaoglan 5 gün önce

köy yumurtası ye. çiftlik yumurtasına zorlayan mı var?

HASAN TOSLAK 5 gün önce

Hergün herkea 2 yumurt yerse ne olur, yumurta fiyatı 1000 TL yi geçer.

Mehmet Aktaş 5 gün önce

Yumurta yemek moda olmuş sizin dünya dan haberiniz yok hormonloyu bile artık zor alıyoruz

misafir 5 gün önce

sakın market yumurtası yemeyin. kaşıntıdan duramazsınız. protein yapısını bozabilir. Adam gibi yumurtadan yiyin hemde 2 falan değil en az 5 tane ...eğer rahatsızlığınız yok ise yiyebilirsiniz. ne yalan söyliyeyim ben 5 tane yiyorum. Canan hoca 10 tane demişti

Sinan PEK 11 ay önce

40 günde büyüyen, hormonlu yem ile beslenen, hile ile günde iki yumurta veren, kokusu bile olmayan bu dandirik yumurtaları neden sürekli yememiz isteniyor.....

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun