Grip zatüreye çevirir mi?

Zatüre, kronik rahatsızlığı olanlarda daha ağır seyreden ve bazen ölümle sonuçlanabilen ateşli bir hastalıktır.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferah Ece, zatüre ile ilgili önemli bilgiler verdi. Dr. Ferah Ece, zatüreye neden olan mikropların kişilere yakın temas sonucu bulaştığını, kalabalık yerler, okullar ya da yurtlarda zatürenin bulaşma olasılığının daha fazla olduğunu belirtti.

Grip zatüreye çevirebilir mi?

Dr. Ece, ağır geçen grip hastalığının zatüreye ortam hazırladığını, vücudu aşırı ölçüde zayıf düşüren hastalıkların zatüreyi ortaya çıkardığını söyledi.

Zatüre belirtilerinin, genellikle baş dönmesi, üşüme ve titreme ile başladığı belirten Ece, öksürükle birlikte iltihaplı balgamın görüldüğünü ifade etti. Ece, bazı hastalarda nefes darlığı, halsizlik, el ve ayaklarda morarma, iştahsızlık gibi şikayetlerin olduğunu söyledi. 

Dr. Ece, zatüre tedavisinde, antibiyotikler ve ateş düşürücülerin kullanılması, oksijen alımı ve sıvı kaybı için su tüketimi, yatakta dinlenme, bol vitaminli ve yüksek kalorili diyetin önemli olduğunu vurguladı.

Dr. Ece, zatüreden korunmak için, gribe yakalanmış kişilerin virüslerinden korunmak için maske kullanmak gerektiğini, kalabalık ortamlarda havalandırmanın iyi olması gerektiğini, temizliğe özen göstererek korunmanın mümkün olabileceğini ifade etti.

BİR YORUM YAPIN 0