Ayak mantarı nasıl geçer?

Ayak maktarı çok sık görülen enfeksiyon türlerindendir. İnatçı mantarlardan, pahalı ilaçlar almadan evde yapacağınız bu tedavi ile kurtulmanız mümkün...

Ayak mantarı, mantar enfeksiyonunun ayaklara yerleşerek çoğalmasıdır. Uzun saatler ayakkabının içinde kalan ayaklar, mantar için uygun çoğalma ortamını oluşturur.

Ayak mantarının en yaygın belirtisi kaşıntı ve kızarıklıktır.  Bazı kişilerde ise mantarlar kabuklanmaya sebep olabilir. Ayaktan büyük parçalı döküntüler gerçekleşebilir. Bazı kişilerde ise içi su dolu iltihaplı kabartılara yol açabilir. 

AYAK MANTARININ SEBEPLERİ NELERDİR?

Uzun süre ayakkabı giymek, parmak aralarının duş sonrasında ıslak kalması  ve havuz gibi hastalığın yayılma mekanlarında tedbirsiz davranmak, ayak mantarına davet çıkarabilir. Çok hızlı bulaşma riski taşır.

OJEDEN UZAK DURUN!

Oje ya da parlatıcı kullanmak tırnağın hava almasını engellediği için mantar oluşumunun artmasına sebep olacaktır. Ayakkabı alırken sağlıklı ayakkabı çeşitlerini tercih etmeniz mantar oluşumunu zorlaştıracaktır. Var olan ayakkabılarınızı sık sık sirkeli su ile silin.

MANTARA EVDE UYGULAYABİLECEĞİNİZ TEDAVİ

Tuzla dövülen 6 -7 diş sarımsak, az miktarda saf alkol ile yaklaşık 4 saat kadar bekletilir. Bekleme esnasında karışımın bulunduğu kap arada sallanır.

Kapta biriken sıvı süzülür ve elde edilen sarımsak tentürü, yıkanmış ve ölü deriden arındırılmış parmak aralarına sürülür. Parmak aralarında 2- 3 saat bekletilen karışım, ılık suyla durulanır. Bu işlem 3- 4 gün aralıklarla 15 gün boyunca tekrar edilmeli.

BİR YORUM YAPIN 0