Omega-3 yağının faydaları neler?

En çok balıkta bulunan Omega-3 yağı depresyondan kemik erimesine kadar birçok derde deva oluyor.

Omega - 3 yağı vücudun üretmediği, mutlaka dışarıdan alınması gereken bir vitamindir. Bu vitamine sahip olmak için balık tüketmek gerekir. Balık çeşitleri içinde Omega-3'e en çok sahip olan balık ise somon balığıdır. Bunun dışında uskumru riga, ton gibi yağlı balıklarda omega3 bakımından zengindir. Balıkların dışında Omega-3 yağı; keten tohumu, ceviz, semiz otu, kuru fasulye ve nohutta bulunur.

Peki Omega 3 yağını bu kadar önemli yapan faydaları nelerdir.

Zekayı artırır: Anne sütünden yeteri kadar istifade eden bebeklerin görme yetileri ve zeka gelişimlerinin yükseldiği gözlemlenmiştir. Bu durum ilerleyen yıllarda çocuğun başarısında etkili olabilmektedir.

Kırışıklıklara engel olur: Omega - 3 yağı cilt altında bulunan bağ dokuları sıkılaştırarak cildin gerginleşmesini sağlar.

Depresyonu engeller: Depresyon hastaları üzerinde yapılan araştırmalarda Omega - 3 değerlerinin düşük olduğu gözlenmiştir. Omega - 3 vitamini depresyon ve anksiyete sorunlarının oluşmasını engeller.

Yüksek tansiyonu etkiler: Tansiyon hastalığının oluşmasını engeller. Kan basıncına neden olan hormonları dengeleyerek tansiyonun yükselmesine engel olur.

Kalp hastalıklarında korur: Omega yağları en önemli rahatsızlardan olan kalp hastalıklarından korur. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu engelleyerek kalp hastalıklarının oluşmasına engel olur.

Eklem hareketinin kolaylıkla yapılamasını sağlayarak eklem romatizmalarını engeller.

Kemik erimesini engeller: Menopoz sonrası yaşanan rahatsızlıklardan biri olan kemik erimesini engeller.

Dikkat eksikliğini engeller: Son yıllarda yapılan araştırmalara göre Omega3 yağı dikkat eksikliğini engelliyor.

BİR YORUM YAPIN 0