Gece atıştırma alışkanlığının zararları nelerdir?

Toplumda çok yaygın olarak görülen geceleri kalkıp atıştırmak bir çok sağlık sorununa neden olurken uyku düzenini de olumsuz yönde etkiliyor.

Bir yeme davranışı bozukluğu olan geceleri atıştırmak insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Yeme bozukluğundan kurtulmak için bir doktora başvurmanız gerekiyor.

Yeme bozukluklarının en yaygın olanı geceleri atıştırmaktır. Bu yeme bozukluğunda kişiler akşam yemeklerinde ne kadar çok yerlerse yesinler geceleri uyanarak soluğu buzdolabının önünde alırlar. Bu durum ise başta obezite olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olmaktadır.

Bir kişide yeme bozukluğunun olması için bir hafta da 2 geceden fazla yeme nöbeti yaşaması gerekmektedir.

Bunların dışında gece yemek yeme uyku bozukluklarına da sebep olabilmektedir. Bu şekilde yeme bozukluğu olan hastaların özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

-Sabah kahvaltı etmek gibi bir alışkanlıkları yoktur.

-Uykuya geçmede zorluk çekerler

-Gece yeme sendromu olan kişilerde stres hormonu adı verilen kortizol hormonu çok çalışmakta bu da strese, streste geceleri acıkmaya neden olmaktadır.

-Bazı durumlarda geceleri yemek yemek bir takım psikolojik rahatsızlıkların nedeni olmaktadır

Bu sağlık sorunun giderilmesi için doktorlardan yardım alınması gerekir. Bunun dışında yemek yemeyi durdurmak için akşam yemeğinden sonra kan şekerini düzenleyen yiyecekler tüketmek gerekir.

Bunlara örnek olarak meyveli bir yoğurt ya da kuru üzüm tüketilebilir. Çünkü kan şekeri düşmeye başladığı an yemek yeme eğilimi artar. Buna bağlı olarakta gece yeme bozukluğu ortaya çıkabilir. 

Çocuklara nasıl hitap edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara nasıl hitap edilmeli?
Limon uzun süre nasıl taze tutulur?

İLİŞKİLİ HABER

Limon uzun süre nasıl taze tutulur?
Evde ketçap nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde ketçap nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0