Ballı çay içtikten sonra ağzınızı çalkalayın

Grip olduğunuzda bol bol tüketilen limon ve baldan sonra mutlaka ağzınızı çalkalamanız gerektiğini biliyor muydunuz?

Soğuk havanın etkisiyle grip ve soğuk algınlığı salgın hale gelmeye başladı.Hastalığı hemen atlatmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için tüketilen ballı bitki çayları ve balın dişlere zarar verdiğini söyleyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir "Gripliyken el ve vücut hijyenine özen gösteriyorsunuz, peki ya diş sağlığınıza?" sorusuyla konu hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bal ve limon dişlerinizi çürütebilir"

 Özellikle gribal hastalıklarda bolca tüketilen portakal suyu veya ballı bitki çaylarından sonra ağzınızı çalkalamaz, dişlerinizi fırçalamazsanız bu durum çürük başlangıcına veya diş eti hastalıklarına sebep olabilir.Her ne kadar sürekli dişlerinizi fırçalamak istemeseniz de bu dönemde hijyene iki katı kadar daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

Diş fırçası seçerken nelere dikkat etmeli

İLİŞKİLİ HABER

Diş fırçası seçerken nelere dikkat etmeli
Cildi nemlendiren maskeler hangileri?

İLİŞKİLİ HABER

Cildi nemlendiren maskeler hangileri?
Özcan Deniz:'Allah belamı verseydi...'

İLİŞKİLİ HABER

Özcan Deniz:'Allah belamı verseydi...'
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0