Diş fırçası seçerken nelere dikkat etmeli

Sağlıklı bir ağız ve dişler için ilk adım doğru diş fırçası seçimidir. Eğer fırçanızı doğru seçmezseniz bu diş ve diş eti sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Peki doğru diş fırçası nasıl seçilir? İşte yanıtı...

Diş fırçası seçerken ilk olarak dil yüzey temizleyicisi olanları tercih etmek en doğrusudur. Çünkü dişeti ve diş yüzeylerinde olduğu gibi dil yüzeyinde de plak ve bakteri birikimi söz konusudur. Islak kalan kıllarıyla diş fırçası bu işi tam anlamıyla yapamaz. Bu yüzden bazı fırçaların arka kısmında dil yüzeyi temizleyicisi bulunur.

Sert fırça mı iyidir yumuşak fırça mı?

Dişeti problemi ya da hassasiyet varsa kesinlikle sert fırçalardan uzak durulmalı. Sert kıllı fırçalar dişlerdeki erozyonu arttırabilir.

Dişlerini fırçalarken elinde olmadan çok baskı uygulayan kişiler özellikle yumuşak kıllı fırçalar tercih etmeli. Uygulanan baskı birde sert kıllı fırçayla birleşirse dişlerde aşınmaya sebep olabilir.

Dişlerini fırçalarken öğürme refleksi gelişen kişiler küçük başlıklı diş fırçaları kullanmalı. Kullandıkları fırçalar ağızlarına büyük geldikleri için fırça ağzın arka bölgesine ulaştığında mide bulantısı yapar.

Şarjlı diş fırçaları zararlı mıdır?

Diş fırçalarken el hareketliliği önemlidir. Hasta bunu sağlayamıyorsa şarjlı diş fırçası kullanabilir. Ama bu diş fırçalarında dikkat edilmesi gereken şey doğru başlık seçimidir. Elektriğin etkisiyle ciddi bir devinim içerisinde olan bu fırçalarla diş ve dişetlerine fazla baskı uygulamak travmaya sebep olabilir.

Çocuklar için diş fırçası alırken...

Çocuklarda ilk sütdişinin çıkmasından itibaren ağız ve diş temizliğine başlanmalıdır. İlk başlarda bu temizlik temiz bir tülbentle yapılabilir ya da piyasada parmak fırça olarak satılan çocuk fırçalarından alınabilir. Çocuk 2,5- 3 yaşına geldikten sonra muhakkak diş fırçası kullanmalı.

İşte Çelik'in herkesten sakladığı oğlu

İLİŞKİLİ HABER

İşte Çelik'in herkesten sakladığı oğlu
Ballı çay içtikten sonra ağzınızı çalkalayın

İLİŞKİLİ HABER

Ballı çay içtikten sonra ağzınızı çalkalayın

BİR YORUM YAPIN 0