Faydalı sandığımız bu yiyeceklerdeki tehlikeye dikkat!

Sağlıklı olduğunu bildiğimiz ve buna binaen sürekli tükettiğimiz yiyecekler, yanlış tüketim ile zararlı bir hale gelebiliyor. İşte, faydalı sandığımız ama aslında tehlike saçabilen o gıdalar...

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmek için tükettiğimiz ürünlere dikkat etmemiz gerekiyor. Her vakit sağlığımıza yaptığı katkılarla ve lezzetiyle andığımız yiyeceklerin yanlış yahut fazla tüketimi kimi zaman tehlike saçmasına neden olabiliyor. Aslında sağlıklı zannettiğimiz ürünlerin, zararlı olduğunu biliyor muydunuz?

zararlı yiyecekler

zararlı yiyecekler

Kuru Baklagiller

Ülkemizde kışın akşam yemeklerinde bizlere en sık eşlik eden yemekler kuru baklagillerdir. Tabi bu besinlerin yanında da soframıza pirinç pilavı eşlik eder. Ancak bilmemiz gereken bir nokta vardır ki besin değerleri açısından oldukça zengin olan baklagiller karbonhidrat grubunda yer alır. Bir yemek kaşığı, bir dilim ekmeğin kalorisine tekabül eder. Bu nedenle tüketilirken yanında pilav tüketilmemesi veya az miktarda tüketilmesi tavsiye edilir. Aşırıya kaçıldığı takdirde sağlık için büyük bir tehdittir.

meyveler

meyveler

Meyveler

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan meyveler kış aylarında gripten korunmak için en çok sığındığımız limanlar ancak fazla miktarda tüketilmesi gripten korunmaktan da ziyade kilo almamıza yol açar. Bu nedenden dolayı, günlük meyve tüketimi 3-5 porsiyon olarak sınırlandırılmalıdır.

peynir

peynir

Peynir

Peynir kalsiyum, B12 vitamini ve protein den oldukça zengindir. Ancak ekmek yemeyip peynire yüklenenler oldukça sağlıksız bir beslenme şeklini gerçekleştiriyorlar. Diğer yiyeceklerin masum olduğu düşünülerek kahvaltıda, aralarda ekmek yerine çerez yer gibi bol miktarda tüketilen yağlı peynirler kilo artışına neden olmaktadır.

bal

bal

Bal

Son dönemlerde şeker kullanımını azaltıp bal kullanımına yönelmiş durumdayız. Çayın, kahvenin ve bitki çaylarının içerisine bal koyuyoruz ancak balın şifa sağlayabilmesi için gerçek bal olması gerekir. Aksi halde vücudunuza şeker yüklemesi yapmanızın dışında hiçbir işe yaramayacaktır. Aşırı şeker tüketimi kilo almanıza yol olacaktır.

kestane

kestane

Kestane

Kışın vazgeçilmezlerinden biri olan kestane düşük kalorili ve mineralleriyle zengin bir kuruyemiştir. İçerisinde yüksek oranda lif, folik asit ve C vitamini barındırır. Ancak herşeyin fazla tüketilmesi zarar olarak geri dönecektir. Karbonhidrat içeriği yüksek olan kestanenin 3-4 adedi 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir. Bunu bilerek tüketilmesi, sağlık açısından oldukça önemlidir.

BİR YORUM YAPIN 0