Lazer epilasyonu zararlı mıdır?

Günümüzde kadınların tüylerinden kurtulmak için en çok başvurduğu yol lazer epilasyondur. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili yolu olarak bilinen lazer epilasyon zararlı mıdır? İşte lazer epilasyonu hakkında doğru bilinen yanlışlar...

İstenmeyen tüylerin köklerini zayıflatmak için farklı dalga boylarıyla yapılan lazer ışık yöntemine lazer epilasyonu denir. Lazer epilasyon, birçok  kadının istenmeyen tüylerinden kurtulmak için başvurduğu yöntemlerden biridir. Ancak dermatologlar, lazer epilasyon işleminin en fazla 6 seans yapılması gerektiğini, fazlasının ciddi rahatsızlıklara neden olabileceğini söylüyor. 

Lazer epilasyonu hakkında doğru bilinen yanlışlar;

- Derideki benlere temas ettiğinde kansere neden olduğu bilgisi yanlıştır. Çünkü lazer ışıkları ultraviyole ışıkları değildir. 

- Koltuk altındaki lenfleri etkilediği söylenir fakat koltuk altı lenfleri derinin 2-3 cm altında bulunmaktadır, lazer ışıklarının da bu derinliğe ulaşması imkansızdır.

- Yüz bölgesindeki deri ince olduğundan, bu bölgeye lazer epilasyonu yapılması zararlı diye bilinmektedir. Ancak lazer türü ve uygulama sayısı önceden belirlendiği için hiçbir tehlikesi bulunmamaktadır.

- Genital bölgeye uygulanan lazer epilasyonu kısırlık yaptığı düşünülmektedir. Bilinenin aksine lazer derideki kılları yok etmek amacıyla 0,5-1 milimetrelik derinliğe kadar uygulanmaktadır ve yalnızca ısı enerjisi ile kıl kökünü yok etmektedir. Yumurtalık bölgesine uzak olduğundan herhangi bir rahatsızlığa yol açmamaktadır.

Lazer epilasyonu tedavisinde yapılmaması gerekenler;

- Tüy açıcı ürünler kullanılmamalıdır.

- Uygulama bölgesi dezenfekte edilmelidir.

- Epilasyona başlanmadan test atışları yapılmalıdır. Vücut herhangi bir reaksiyon gösterdiği takdirde doktora başvurulmalıdır.

- Tekrarlanan sivilce ve akne hastalıkları tedavi edilmeden lazer uygulamasına başlanmamalıdır. 

Topuk dikeni nasıl geçer? Tedavisi nasıl?

İLİŞKİLİ HABER

Topuk dikeni nasıl geçer? Tedavisi nasıl?
Kolon kanserini önleyen lahana kürü

İLİŞKİLİ HABER

Kolon kanserini önleyen lahana kürü
Nasır tedavisi için ev yapımı tarif

İLİŞKİLİ HABER

Nasır tedavisi için ev yapımı tarif

BİR YORUM YAPIN 0