Yeşil elmanın faydaları nelerdir? Düzenli yeşil elma ve salatalık suyu karışımı içerseniz...

Asidik özelliği daha fazla olan yeşil elma özellikle sindirim sorunlarına iyi gelir. Kan şekeri ve kolesterolü de düzenleyen yeşil elma hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki yeşil elmanın faydaları nelerdir? Ayrıca uzmanların önerdiği elma ve salatalık suyu karışımının mucizevi faydasını da araştırdık. Haberin detayında bağışıklığı güçlendiren yeşil elmaya dair her şeyi bulabilirsiniz.

Severek tüketilen yeşil elma, protein, vitamin, mineral ve lif açısından diğer elma çeşitlerine oranla daha zengindir. Gülgiller ailesine ait olan elma, ilk olarak Kuzey Anadolu topraklarında keşfedildi.1000 farklı çeşidi olan elma tüm dünyaya Orta Asya topraklarından yayıldı. Besin değeri oldukça yüksek olan elmanın sarı, yeşil ve kırmızı türleri yaygındır. Malta eriği ve armut ile akrabalığı olan elmanın çeşitleri içeriğindeki besin değerini değiştirir. Yeşil elma sarı ve kırmızıya göre daha fazla asidik çözücü içerir. Sonbaharda tamamen olgunlaşan yeşil elma nemli ve yağışlı alanları sever. İçeriğindeki sıvı oranı oldukça fazladır.

Kolesterolü düzenleyen: Elmanın faydaları nelerdir? Elma suyuna tarçın koyup içerseniz...İLİŞKİLİ HABERKolesterolü düzenleyen: Elmanın faydaları nelerdir? Elma suyuna tarçın koyup içerseniz...

sindirimi düzenleyen en sağlıklı besindir

sindirimi düzenleyen en sağlıklı besindir

♦ Ülkemizde Amasya elması oldukça yaygın tüketilir. Ancak sindirim sorunu yaşayanlar için uzmanlar genellikle yeşil elmayı önerir. Yeşil elma erik gibi ekşimsi bir sıvıya sahiptir. Bu sıvı aslında içerdiği asidikten alır. Bu asidik vücuda girdiğinde çözücü bir özellik sergiler. Özellikle serbest radikalleri idrar yolu ile vücuttan atarak bağışıklığı güçlendirir.

YEŞİL ELMANIN FAYDALARI NELERDİR?

  1. Yeşil elmada bulunan; siyadin, epikateşin ve C vitamini, antioksidan görevi görür. Bu sayede vücutta dolaşan zararlı serbest radikalleri azaltır. 
  2. Ayrıca yeşil elma kilo vermek isteyenlerin diyet listesinde ilk sırada yer alır. Sabahları aç karnına tüketilen yeşil elma, gün boyu tok kalma hissi verir.
     
  3. Uzmanların diyabet hastalarına önerdiği önemli besinlerden biri olan yeşil elma, aç karnına yenildiğinde kana karışan şeker oranını azaltır ve tüm gün kandaki şeker oranını dengede tutar.
     
  4. Yeşil elma aynı zamanda diş sağlığını da korur. Aç karnınaa tüketilen yeşil elmanın kabuğu, ağızda oluşan tükürükteki lif oranını artırır. Bu durum gün içerisinde dişlerin sararmasını önlerken, ağız kokusunun da önüne geçer.
     
  5. Vücut yeterli potasyum almadığında kalp atışları düzensizleşir. Bol miktarda potasyuma sahip olan yeşil elma aç karınana tüketildiğinde kalbin atışlarını düzenler.

Elma kabuğu çayının faydaları nelerdir? Elma kabuğu çayı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERElma kabuğu çayının faydaları nelerdir? Elma kabuğu çayı nasıl yapılır?

yeşil elma vücudu arındırır

yeşil elma vücudu arındırır

YEŞİL ELMA ÇAYI NE İŞE YARAR?

YEŞİL ELMA VE SALATALIK SUYU KARIŞIMI NE İŞE YARAR?

  • İçerdikleri sıvı yüksek olan bu iki besin böbreklerin fonksiyonlarını güçlendirir. Ayrıca mesane ve böbreklerde kum taş oluşumunu önler.
     
  • Boğazdaki bakterileri temizler. Mevsim geçişlerindeki üst solunum yolları hastalıklarını engeller.
     
  • Sindirim yollarında biriken besin atıklarını vücuttan atar. Mide duvarını güçlendirerek ülser ve reflü gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını önler. 
     
  • Bağırsak florasını korur. Faydalı bakteri sayısını artırarak kanser gibi ciddi hastalıklara zemin olacak durumları ortadan kaldırır.
     
  • Kan şekeri ve basıncını dengeler. Şeker, yüksek tansiyon gibi hastalıkların şiddetini azaltır.
     
  • Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılar. 
     
  • Güçlü bir C vitamini olduğundan hücreleri güçlendirir. Yüksek ateşlenmeler sırasında tüketilebilecek en faydalı doğal ilaçtır. 
     
  • Bir elma ve bir salatalık meyve sıkacağından beraber geçirilir. İçerisine bir yemek kaşığı limon suyu eklenerek tüketilebilir. Uzmanlar genellikle ara öğünlerde tüketilmesini tavsiye eder. 
Akciğerleri temizleyen: Ayvanın faydaları nelerdir? Ayva yaprağı çayı içerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Akciğerleri temizleyen: Ayvanın faydaları nelerdir? Ayva yaprağı çayı içerseniz...

BİR YORUM YAPIN 0