Elma kabuğu çayının faydaları nelerdir? Elma kabuğu çayı nasıl yapılır?

Hemen hemen en çok tercih edilen meyvelerden biri olan elmanın kabukları yüzyıllardır alternatif tıpta çay yapımında kullanılır. Üst solunum yolları hastalıklarında sıklıkla tercih edilen doğal öksürük kesici ve balgam söktürücü olan elma kabuğu çayı aynı zamanda zayıflamak isteyenlerinde tercihleri arasında yer alır. Elma kabuğu çayının faydaları nelerdir? Elma kabuğu çayı nasıl yapılır?

İçeriğinde yüksek oranda kuersetin içeren elma bu sayede antioksidanlı besinler arasında yer alır. İnce kabuklara sahip olan elma bol etli bir meyvedir. Hem sıvı içeren hem de lif bakımından zengindir. Bu da insan sağlığına birçok yönden fayda sağlamasını destekler. Yeşil, sarı ev kırmızı gibi çeşitleri vardır. Ayrıca A, D, E ve C vitaminleri barındırır. Yapılan araştırmalarda elmanın kalp sağlığı üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Kötü kolesterolü azaltıp damarların iltihaplanmasını önler. Kan akışını dengeler. Aynı zamanda içerdiği asit oldukça faydalıdır. Ağız içi, yemek borusu, mide ve bağırsakların temizlenmesini sağlar. Elmanın kabukları da aynı faydalara sahiptir. Mevsim geçişlerinde artan üst solunum yolu hastalıkları ve toksin atmak için uzmanların önerdiği çaylardan biridir. Bu sayede adeta vücudu yeniler. 

  • Elma çayı vücuttaki toksinleri atar. 
  • Zayıflamak isteyenler için elma çayı idealdir. Vücuttaki yağı hızla yakar. 
  • Bağırsaklardaki parazitleri temizler. 
  • Kandaki şekeri dengeler. 
  • Bağışıklık sistemindeki antikor sayısını artırır. 

Yeşil elmanın faydaları nelerdir? Düzenli yeşil elma ve salatalık suyu karışımı içerseniz...İLİŞKİLİ HABERYeşil elmanın faydaları nelerdir? Düzenli yeşil elma ve salatalık suyu karışımı içerseniz...

elma çayı sindirimi kolaylaştırır

elma çayı sindirimi kolaylaştırır

ELMA KABUĞU ÇAYININ FADYALARI NELERDİR?

- Elma kabuğu çayı en sık görülen hazımsızlık ve kabızlık sorunlarına fayda sağlar.

- Besin atıkları nedeniyle artan bağırsak parazitlerinin birikmesini önler. Kilo kontrolünü sağlar. 

- Kan yapıcı hücrelerin sayısını artırır.

- Elma kabuğu çayı en çok üst solunum yolları hastalıklarıyla artan öksürüğü keser. Ayrıca boğazlarda biriken iltihabı balgam olarak atılmasını sağlar.

- Vücut içindeki sıvı oranını artırarak kan dolaşımını destekler bu da kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır.

- kandaki insülin direncine doğal şeker sağlar. 

- Güçlü bir yağ yakıcıdır. Egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle beraber ideal kiloya ulaşmayı hedefler.

- Düzenli tüketildiğinde ağız içinde besin atıklarının neden olduğu iltihaplanmayı önler. 

- Vücuttaki toksinlerin atmaya karaciğere yardımcı olur. Bu sayede ciltte kirli yağ birikimini önler. Cildin daha parlak sağlıklı görünümünü destekler.

Sindirimin dostu: Kuru meyvelerin faydaları nelerdir? Kuru elma ile yoğurdu karıştırırsanız...İLİŞKİLİ HABERSindirimin dostu: Kuru meyvelerin faydaları nelerdir? Kuru elma ile yoğurdu karıştırırsanız...

elma kabuklarından yapılan elma çayı daha faydalıdır.

elma kabuklarından yapılan elma çayı daha faydalıdır.

ELMA KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir adet kurutulmuş elmanın kabuklarının üzerine iki su bardağı su ekleyip içine bir çay kaşığı karanfil ve bir tarçın çubuğu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynadıktan sonra bir bardağa süzerek boşaltın içine 4 5 damla limon sıkıp tüketin. Günde bir bardak tüketilmesi yeterli olacaktır. 

Pembe tabak kullanmak iştah kapatıyor

İLİŞKİLİ HABER

Pembe tabak kullanmak iştah kapatıyor

BİR YORUM YAPIN 5

küçük şarkiji 3 ay önce

siz şu an bi çok şikayetlerde bulunuyorsunuz ama böyle çok daha iyi için işte allah allah ayrija ben yarin şarki söyliyejegim biraz destek olun

Ziyaretçi 3 yıl önce

Emzirenler kullanabilirmi ?

yellow rose 3 yıl önce

elma kabuğunda zırai ilaç olabileceğini unutmayın çok iyi yıkayın şifa bulayım derken kanser olmayın

Toplam 2 beğeni

Demir Ersoy 3 yıl önce

Üzerindeki parafini ne yapacağız

Toplam 2 beğeni

BORUHAN 3 yıl önce

Elmalar hep böcek ilacli elmalari yikasinaizda asla asla asla gecmez.Sadece icleri ile yapin yapacaksanizda..sakin yapmayin.Bunlarinda dikkatli olunmasi gerekli diye bir uyarida yaptiklari yok.! Tavsiye ettiklerine bakin.!!!

Toplam 2 beğeni