Huzursuz bacak sendromu nedir? Huzursuz bacak sendromunun belirtileri nedir?

Hangi pozisyonu deneseniz de yatakta ne kadar dönseniz de uykuya dalmada güçlük çekiyorsanız, Huzursuz Bacak Sendromunuz olabilir. Her yıl yüzlerce insana bu rahatsızlığından dolayı Huzursuz Bacak Sendromu teşhisiyle tedavi ediliyor. Uyku kalitesinin de arttığını belirten uzmanlar açıkladı. Huzursuz bacak sendromu nedir? Huzursuz bacak sendromunun belirtileri nedir?

Huzursuz Bacak Sendromu, hastanın bacaklarında hissettiği, rahatsız edici, bir his ve bunun sonucunda uykuya dalamama ile şekillenen bir rahatsızlıktır. Huzursuz Bacak Sendromu, genelde kronik olarak bacaklarda rahatsızlık hissedilmesi olarak tanımlanıyor. Bacakların sürekli hareket ettirme ihtiyacı ve kendiliğinden hareket etmesi sonucu görülen bu rahatsızlık, uyku kalitesinin düşmesine sebebiyet verebiliyor. Bununla birlikte huzursuz bacak sendromu bir uyku bozukluğu olarak sınıflandırılır. 

huzursuz bacak sendromu

huzursuz bacak sendromu

HUZURSUZ BACAK SENDROMU NEDİR?

Sinir sistemindeki rahatsızlıklardan dolayı, aksamalar, bacaklarda ani sarsılmalara ve kontrol edilemeyen hareketlenmelere sebep olabilirken, nörolojik sorun olan bu rahatsızlık, kişinin ağrı, gerginlik ve acı hissetmesine yol açtığı görülmüştür. Belirtiler, çoğunlukla insanlar gece uyuduklarında ya da uyumaya çalıştıklarında ortaya çıkmaya başlar ve tüm uyku düzenini bozduğunu açıklayan uzmanlar, gece aniden uyanan insanların bir daha uykuya dalmada güçlük çektiğini de belirtti. Semptomlar uyumaya çalışarak tetiklendiği için, bir hareket bozukluğu ortaya çıkar. Bu bozukluk semptomları hafifletmek için bacakları hareket ettirmeye zorlar. 

huzursuz bacak sendromu

huzursuz bacak sendromu

Huzursuz Bacak Sendromu, yorgunluk, gündüzleri sürekli uykulu bir hal, yoğunlaşmayı engelleme, iş ve okul performansını düşürmeye sebebiyet verir. Günlük görevlerini yerine getirmediklerini belirten uzmanalar, tedavi edilmediğinde hafızanın azaldığını, konsantrasyonun çok fazla düştüğünü de açıkladı.

huzursuz bacak sendromu

huzursuz bacak sendromu

HUZURSUZ BACAK SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Bacaklarda ve ayaklarda huzursuzluk hissi
  • Bacakta gerçekleşen istemsiz seğirmeler
  • Hissedilen huzursuzluğun ve ağrının hareket ettirince azalması
  • Gece saatlerinde artış gösteren ağrı ve rahatsızlık

huzursuz bacak sendromu

huzursuz bacak sendromu

HUZURSUZ BACAK SENDROMU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Hastalığın çeşidinin ve düzeyinin belirlenmesinin önemli olduğunu belirten uzmanlar, hastalığın altında yatan demir eksikliği ve anemi gibi bir fiziksel sorun olması karşısında ilk önce o eksikliklerin giderilmesi gerektiğini bildirdi. Bunun haricinde masaj, sıcak ve soğuk kompleks uygulamaları, egzersiz ve ilaç tedavilerinden yararlanılmaktadır. Uzun süre hareketsiz kalmanın sebebiyet verdiği açıklanırken, stres, sinir, yorgunluk, sigara kullanımından da kaçınılması gerekmektedir. 

Sonbaharda hasta olmamak için yapılması gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda hasta olmamak için yapılması gerekenler
İlkokul mezunu çiftçi kadın bilgi yarışmasında birinci oldu

İLİŞKİLİ HABER

İlkokul mezunu çiftçi kadın bilgi yarışmasında birinci oldu

BİR YORUM YAPIN 0