Limonun faydaları nelerdir? Düzenli limon tüketimi bakın vücudunuzda ne yapıyor?

Limonun insan sağlığına birçok faydası olduğu hemen herkes tarafından biliniyor. Özellikle vücuttaki tüm toksinleri temizlemede limon hakkında sizler için araştırma yaptık. Hastalıklara karşı direncin artmasını istiyorsanız bu habere bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Limonun faydaları nelerdir? Bir ay boyunca limonlu ılık su içerseniz ne olur?

Ilıman iklimde yetişen limon ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde bol bol yetişir. Ayrıca kış boyu yaprak dökmeyen bir ağaca sahiptir. Yazın sonunda hasat veren limon doğada bulunan en güçlü antioksidan ve antiseptik özelliklere sahip kuvvetli bir meyvedir. Limonun kabuğundan yapına kadar insan sağlığına birçok faydası vardır. Suyunda yüzde 5'lik oranda asit bulunan limon evlerde de yetiştirilir. Yemeklerden tatlılara kadar her alanda kullanılır.

 Bir ay boyunca içilen limonlu ılık su bakın ne işe yarıyor? Limon suyunun faydaları nelerdir? İLİŞKİLİ HABER Bir ay boyunca içilen limonlu ılık su bakın ne işe yarıyor? Limon suyunun faydaları nelerdir?

Yapılan araştırmalara göre sabahları aç karna içilen bir bardak ılık limonlu suyun vücuttaki tüm enfeksiyonlu hücreleri temizlediği tespit edilmiştir. Sitrik asit bakımından zengin olan limon dişlerdeki bakterileri temizler. İlk keşfedildiğinde tıbbi amaçlı kullanılan limon zamanla tüketilmeye başlanmıştır. İçeriğinde C vitamini ve yüksek miktarda sitrit asit bulunur.

Pekmez ve limon karışımı nasıl hazırlanır? Pekmez ve limon karışımının faydası nedir? İLİŞKİLİ HABERPekmez ve limon karışımı nasıl hazırlanır? Pekmez ve limon karışımının faydası nedir?

güçlü antiseptik özelliği var

güçlü antiseptik özelliği var

LİMONUN FAYDALARI NELEDİR? BİR AY BOYUNCA LİMONLU ILIK SU İÇERSENİZ...

  • Sabah hiç bir şey tüketmeden önce bir bardak ılık limon suyu içildiğinde daha sonra gün içerisinde vücuda alınan diğer besinlerdeki zararlı hücreleri aynı günde vücuttan atmaya yardımcı olur.
     
  • Vücutta en hızlı kirlenen kandır. Kandaki mikrop oranı artınca ciddi sağlık sorunlarının yaşanma olasılığı da artar. Sabah aç karna tüketilen ılık limon suyu ise kandaki toksinleri temizler. Hücreleri dengeleyerek hastalıkların yaşanma olasılığını düşürür. Özellikle yüksek tansiyonun yaşanmasını önler. 
     
  • Sıcak suya yarım çay bardağı limon eklenerek elde edilen bu karışım içeriğindeki asit oranını hafiflettiğinden mideye her hangi bir rahatsızlık vermez. Aksine yemek borusundan bağırsaklara kadar sindirimi temizler. Mide ekşimesi veya yanması gibi rahatsızlıklar kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Beslenme düzenini bozar ve stres oranını artırır. Ancak ılık limon suyu midedeki asidi düzenleyerek besinlerin meydana getirdiği bu rahatsızlığı engeller.
     
  • Metabolizmayı düzenlediğinden kilo vermede yardımcı olur. Aynı zamanda vücuttaki kilo dışında birikmiş ödemleri de atar. 
     
  • Vücudun gün içerisinde en çok ihtiyacı olan C vitamini bakımından zengin olan limon kemik gelişimini de destekler. Organ zarlarındaki hücreleri yenileyerek DNA'larını bozulmalarını önler. Böylece tümörlü hücre sayısını azaltarak kanserin önüne geçer.
     
  • Vücuttaki hücreleri sakinleştirerek rahat bir uyku sağlar.
     
  • Kuru öksürük, balgam ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkların yaşanmasını engeller. Sigara tüketen kişiler her sabah bir bardak limon suyu içtiklerinde hem sigaranın vücuttaki etkisini azaltır hem de sigaranın içeriğindeki nikotinin etkisi en aza indirerek bırakmada bile yardımcı olur.
     
  • Cilt içinde idealdir. Ciltteki hücreleri yenileyerek yaşlanmayı ve kırışıklıkları azaltır. Sivilce ve akne gibi durumları azaltır. Ayrıca cilt lekelerini kısa sürede yok eder.

limonun besin değeri

limonun besin değeri

Ordu'da "Yalıköy köftesi" tescillendi! Yalıköy köftesi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ordu'da "Yalıköy köftesi" tescillendi! Yalıköy köftesi nasıl yapılır?
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi nerede, nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi nerede, nasıl gidilir?
Doktorlar uyarıyor: Reflünüz varsa tedavisini aksatmayın!

İLİŞKİLİ HABER

Doktorlar uyarıyor: Reflünüz varsa tedavisini aksatmayın!

BİR YORUM YAPIN 2

yadigar 5 yıl önce

zayiflamak iyi birşey

Toplam 9 beğeni

elif 4 yıl önce

birde kolay olsa

Toplam 4 Beğeni