Kaşıntı neden olur? Kaşıntı hangi hastalıkların habercisidir? Kaşıntıya iyi gelen doğal yollar!

Sıcaklıkların artması ile böcek ve sineklerin ısırmaları ile artan kaşıntılar beraberinde bazı cilt hastalıklarını da getirebilir. Bunun yanı sıra kaşıntı bazı farklı hastalıkların da habercisi olabilir. Ruhsal hastalıklar ise bunların başında gelir. Çeşitli nedenlerle görülen kaşıntı hakkında merak edilenler haberin detayında. Peki kaşıntı neden olur? Kaşıntıya iyi gelen doğal yollar...

Yapılan araştırmalarda bir insan gün içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı en fazla 100 defa kaşınır. Rahatsız edici bir duruma yol açan kaşıntının tıptaki adı "pruritus" olarak geçer. Bu kaşıntı uykusuzluk ve ruhsal hastalıklara yol açabilir. Kaşıntı yağlı ciltlere oranla kuru ciltlerde daha fazla görülür. Çünkü kuru ciltlerdeki tahrişin artması olasılığı daha yüksektir. Ayrıca alerjik reaksiyon, böcek ve sivrisinek sokmaları ile de ortaya çıkar. Bazı dış ve iç parazitler de kaşıntıya neden olabilir durumlar arasında yer alır. Bazı insanlar özellikle gece yatarken şiddetli kaşınmalarla uyanır. Ya da ertesi gün gözlerde çapaklanma, kaş ve kirpiklerde dökülme gibi sağlık sorunları yaşanır. Bu da vücutlarına gözle görülmeyen dış parazitlerin olduğuna işarettir. Tüm bunların yanı sıra mantar, kansızlık, diyabet, kanser ve kan hastalıklarının ilaçlarının yan etkilerinden biri de kaşıntıdır.

Hipokort kremin cilde bilinmeyen faydaları! Hipokort krem nasıl kullanılır?Hipokort krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERHipokort kremin cilde bilinmeyen faydaları! Hipokort krem nasıl kullanılır?Hipokort krem fiyatı

kaşıntı neden olur

kaşıntı neden olur

KAŞINTI HANGİ HASTALIKLARIN HABERCİSİDİR?

  1. Gece rahatsızlık veren ve artan kaşıntıyla beraber aşırı derece de su tüketme isteği hem şeker hastalığının hem de bağırsaklarda parazit olduğuna işaret olabilir. 
     
  2. Gözle görülür bir kilo kaybıyla beraber artan kaşıntı ise gizli bir kanser hastalığının nedeni olabilir. Bunun için hastaların bir an önce uzmana görülmesinde fayda var. 
     
  3. Sürekli kaşınmada en sık rastlanan hastalık ise hormon bozukluğu yani tiroid bezlerinin aşırı çalışmasıdır. Kaşıntıyla beraber kişide mutlaka saç dökülmesi ya da kalp çarpıntısı da görülür. 
     
  4. Uykusuzluk, idrar renginde değişim ve gözlerde yanma gibi belirtilerle beraber yaşanan kaşıntı mide ve karaciğer hastalıklarının belirtisidir.

kaşıntı hangi hastalıkların habercisidir

kaşıntı hangi hastalıkların habercisidir

Stilex krem ne için kullanılır? Stilex krem nasıl kullanılır? Stilex krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERStilex krem ne için kullanılır? Stilex krem nasıl kullanılır? Stilex krem fiyatı

 KAŞINTI NEDEN OLUR?

  • Tahta kurusu, kene, pire ve örümcek gibi haşeratların ısırması ile bölgeye yerleşen mikroplar kaşıntıya neden olur.
     
  • Sedef, uyuz, bit, su çiçeği, kurdeşen ve egzema gibi cilt sorunlarının belirtileri arasında yer alır. Bu hastalıklar yüksek enfeksiyonlu hücreler içerdiklerinde kaşıntı ile beraber cil tahribatına neden olur.
     
  • Kaşıntı sadece cilt yüzeyinde değil aynı zamanda vücut içi problemlerden dolayı da yaşanma ihtimali yüksektir. Demir eksikliği, tiroid, lösemi, böbrek yetmezliği ve karaciğer hastalıkları da kaşınmaya sebebiyet veren durumlar arasında yer alır.
  • Sinir hücrelerindeki deformasyonda kaşınmaya zemin hazırlar.

     
  • Bazı besinlere karşı bağışıklığın harekete geçmesi sonucunda cilt reaksiyon nedeni ile tahribat olur. Bu da kaşınma ve sulanma gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olur.
     
  • Kimyasal ve kozmetik ürünlerde kaşınmaya zemin hazırlayan durumlar arasında yer alır.
     
  • Ayrıca bazı ilaçlar örneğin antibiyotik, antifungal ve narkotiklerde alerjik reaksiyonlar nedeniyle kaşınmaya sebep olur.
     
  • Gebelik süresinde bazı kadınlar özellikle karın şişmesinden kaynaklı kaşınma sorunu ile karşı karşı karşıya kalabilir.

kaşıntının teşhis nasıl konulur

kaşıntının teşhis nasıl konulur

KAŞINTININ TEŞHİSİ NASIL KONULUR?

Birçok sebepten ötürü ortaya çıkabilen kaşıntının neden kaynaklandığının teşhis edilmesi oldukça zorlaşır. Kaşıntının teşhisi için öncelikle fiziki bir müdahale yapılır. Daha sonra kan testi yapılır. Kan sayımı esnasında eksik çıkan değerlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakılır. Karaciğer ve böbreklerin fonksiyonlarına da bakılarak anormal bir durum olup olmadığı kontrol edilir. Kaşıntıya neden olabilecek tüm durumlar tek tek incelenir.

kaşıntıyla nasıl başa çıkılır

kaşıntıyla nasıl başa çıkılır

KAŞINTIYA İYİ GELEN DOĞAL YOLLAR!

  • Sıcak su ve kese kaşınmayı tetikler. Halk arasında kulaktan dolma bilgilerle kaşınmaya müdahale etmekten kaçınınız. Bunun yerine soğuk su ya da buz kompresi uygulayabilirsiniz.
     
  • Ayrıca halk arasında kaşınma sırasında kolonya gibi alkollü kozmetiklerin dökülmesinin kaşınmayı durdurduğu düşünülür. Ancak kaşınmanın neden kaynaklandığı belli olmadığından bu tür alkol içeren maddeler daha farklı sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunun yerine evde yarım bardak limon suyuna yarım soğuk su ve bir diş sarımsak ekleyin spreyli bir kutuya koyun. Dolapta bir gün bekletip bu tür esnalarda kaşınan bölgeye bir iki kere sıkın. 
     
  • Pamuklu kıyafetler tercih edin. Sentetik kıyafetler hava sıcaklığını daha çok çekerek terlemeye ve kaşınmanın çoğalmasına neden olur.
     
  • Su tüketimini artırın ancak terleme esnasında üzerinizdeki kıyafet sayısını azaltın.
     
  • Uyuyacağınız yatağa lavanta ya da biberiye yağları damlatınız. Aynı zamanda vücudunuza da sürebilirsiniz. İçerdikleri asidik çözeltiler sayesinde kaşınmayı azaltır.
     
  • Yağlı ve karbonatlı besinler yerine, domates, peynir ve karpuz gibi besinlerin tüketimini artırınız. Bu besinler bağışıklığı güçlendirerek bağışıklığın zayıflamasını engelleyerek kaşıntıya zemin hazırlayan durumları azaltır. 

BİR YORUM YAPIN 3

B....E... 1 yıl önce

size doğal bi ürün tavsiye edeyim sheap pro krem. dokusu yumuşak. Yüzü güzel nemlendiriyor, etkisi uzun sürüyor. Ciltte yağlı bir his bırakmıyor. çok güzel sürekli kullanıyorum ellerime iyi gelen tek krem. ellerniz sürekli sudaysa deterjan ve alkollü dezenfektanlar yüzünden yanmalı kızarmalı egzamamsı rahatsızlık yaşıyorsanız kesinlikle alın

Toplam 1 beğeni

Recep 2 yıl önce

Çok kasiniyor

Toplam 4 beğeni

bekir 1 yıl önce

evet

Toplam 0 Beğeni