Bakan açıkladı! Açıkta satılmayacak...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çiğ sütün tüketiciye ulaştırılma sürecini yeniden düzenledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni bir tebliğ hazırlayarak sokakta süt satışıyasakladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Vatandaşlarımızın doğrudan sağlıklı çiğ  süte erişmeleri ve tüketmeleri için, çiğ sütün doğrudan arzına dair tebliği hazırlamış bulunuyoruz. Buna göre çiğ süt ancak arı çiftliklerinden ve işletmelerden satılabilecek" açıklamasını yaptı.

Süt satışını yapacak işletmelere özel ambalaj zorunluluğu getirildi. Hazırlanan özel ambalajlarda ürünün adı, ne sütü olduğu, üreticinin adı soyadı, ticari unvanı, adresi, hayvancılık numarası, sağım tarihi ve saati, son tüketim tarihi ve "kullanmadan önce kaynatınız" gibi ibareler bulunacak.

Hazırlanan yeni düzenlemeyle sağlıklı süte erişim kolaylaştırılmış olacak. Aynı zamanda aracılar azalacağı için çiğ sütün fiyatı da düşürülecek.

Bakan Çelik, küçük işletmeler için tedbir alınacağını ve 6 aylık sürede karşılarına çıkan işletmecilerin mağduriyetlerini önleyeceklerini söyleyerek, "Tüketicilerimizin de sağlıklı ve güvenilir süte erişmelerini sağlamak asli görevlerimiz arasında olduğundan bu konuda üzerimize düşen vazifeleri yapmaya da devam edeceğiz." dedi. 

BİR YORUM YAPIN 20

ASİLBEY_ÇUBUK06 7 yıl önce

Masa başında alınan karar ne derece doğru olur bilemem.Ya art niyet var yada süt piyasasında birilerine peşkeş var.Sokak ta satılan süt sağlıksız değildir.Binlerce yıldır hiç bir şey olmamıştır.Esas gıda sahtekarlarına göz açtırmamak var.Süt tozu girip tankerlerle süt satanlar araştırılsa daha iyi olur.

Toplam 2 beğeni

Ali56 7 yıl önce

Sokaktaki satıcıdan devlet vergi alamıyordu şimdi market vasıtasıyla vergisini alacak

Toplam 2 beğeni

Deniz 7 yıl önce

Her hafta sutcum kapima kadar sutumu getiriyor. En doğal haliyle açık süt arayıp buluyoruz, onu da illa ambalaja sokacaklar... küçük üreticiyi bitirmek istiyorlar. Sütü nereden nasıl alacagimi biliyorum. Gitsinler marketlerdeki paketin içine süt yerine ne koyuyorlar ona baskınlar... marketlerdeki sütler süt değil, yogurtlar yoğurt değil, yumurtalar yumurta değil. Bakanlık neyle ugrasacagini şaşırmış olmalı. Küçük ölçekli satış yapanlari da rahat bırakmalı. Güvenmeyen vatandaş almasin. O kadar...

Toplam 8 beğeni

bkn 7 yıl önce

devletin herşeyden vergi alma politikasının da etkisi var bu durumda..

Toplam 0 Beğeni

Inrahim 7 yıl önce

Aynen dogal olan herseyin onune gecmeye calisiyorlar. Sasirmis bunlar yada birileri cok karli cikacak bunlarin yuzunden.

Toplam 0 Beğeni

Veli 7 yıl önce

Maalesef bakanlık, sanayicileri daha da büyütecek, küçük çiftlik sahiplerini ezecek bir karar almıştır. Günlük süt üretimi 40- 50 litre hatta daha az olan köylü sütünü nasıl ambalajlayacak?Mecburen bu işi fabrikasyona dökmüş olan büyük işletmelere satacak, onlar da önce sütün yağını alıp sonra yarı yarıya su ekleyip, içine de sütün bozulmasını engelleyen antimikrobiyel madde katıp vatandaşa doğal çiğ süt diye satacaklar.

Toplam 8 beğeni

metin 7 yıl önce

akıl daneleri kimse hiç bir şeyden haberiyok demektir. bir zamanda anne sütü bankası diye tutdurmuşlardı sonra ( iyi ki ) kayboldular şimde de normal süte el atmışlar ama zülümden başka bir şey değil

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun