Evdeki karıncalar nasıl yok edilir? Karıncalardan kurtulmak için en etkili yöntem nedir

Evlere baskın yapan karıncalar çok can sıkıcı olabiliyor. Özellikle yaz aylarında balkon sezonu açıldığı için karıncalar daha çok çıkıyor. Mutfakta veya balkonda dökülen ekmek kırıntılarına ya da serin olduğu için balkonlara gelen karıncaları öldürmeden yok etmenin yollarını arıyorsanız doğru adrestesiniz. Evdeki karıncalar nasıl yok edilir? En etkili karınca gideren yöntemleri yazımızda bulabilirsiniz.

Karıncalar evlere yiyecek bulmak için girer, yuvalarını genellikle evin dışına yapar ve koloniler halinde yaşarlar. Zaman zaman birçok kişi evini karıncalar bastığı için çözüm yolları aramak zorunda kalıyor. Çoğunlukla yaz aylarında evlere gelen karıncalar zararsız hayvanlar olsa da onlara zarar vermeden evden yok etmenin yollarını kullanabilirsiniz. Elma sirkesi, karanfil ve portakal gibi doğal malzemelerden hazırlayacağınız liste ile evdeki karıncalardan kurtulmanız mümkün!  Doğal yöntemlerle evdeki karıncaları yok etmenin yöntemlerini bugünkü haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Bu doğal yöntemleri uygulayarak kısa sürede karıncaları evinizden gönderebilirsiniz. 

Evdeki karıncalar nasıl yok edilir

Evdeki karıncalar nasıl yok edilir

NANE YÖNTEMİ İLE KARINCALARI YOK ETME

  • Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar.  10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin. Bunu günde iki kez tekrarlayın. Sıvı karışım yerine kurutulmuş nane serpebilirsiniz.

Evdeki hamam böceği nasıl ilaçlanır? Hamam böceği nasıl yok edilirİLİŞKİLİ HABEREvdeki hamam böceği nasıl ilaçlanır? Hamam böceği nasıl yok edilir

en etkili karınca ilacı

en etkili karınca ilacı

BEYAZ SİRKE YÖNTEMİYLE KARINCALARI GİDERME

Karıncalar beyaz sirkenin kokusunu taşıyamaz. Eşit miktarda su ve beyaz sirke bir karışım hazırlayın. Bir kaç damla esansiyel yağ ekleyin ve iyice çalkalayın. Bu karınca kovucu karışımı saklayın ve karıncaların girdiği noktalara serpin. Bunu günde bir kez tekrarlayın. 

TARÇIN VE KARANFİL YÖNTEMİYLE KARINCALARI YOK ETME

Tarçın ve karanfilleri evin girişine ve karıncaların girebileceğini düşündüğünüz bölgelere koyun. Tarçın genellikle etkili bir karınca kovucu yöntemidir. Daha etkili sonuçlar için, tarçın tozuna biraz uçucu yağ ekleyebilir, böylece karıncaları uzak tutarak daha güçlü bir karınca kovucu elde etmiş olursunuz.

TUZ YÖNTEMİYLE KARINCALARI YOK ETME

Karıncaların evin içine girdiği köşelere tuz serpmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olur. Yapmanız gereken tek şey, suyu kaynatmak ve çözülünceye kadar karıştırmak için büyük miktarda tuz eklemek. Bir sprey şişesine dökün ve karıncaların girmeye eğilimli olduğunu düşündüğünüz yerlere püskürtün.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0