Evdeki hamam böceği nasıl ilaçlanır? Hamam böceği nasıl yok edilir Sarı hamam böceği yok etme

Her ortamda yaşayan hamam böcekleri genellikle insanların yediği her şeyden beslenirler. Evde gördüğünüz hamam böceklerini yok etmek istiyorsanız bazı yöntemler kullanarak tamamen kurtulabilirsiniz. Peki, evdeki hamam böceği nasıl ilaçlanır? Diğer böceklerden farklı olarak daha büyük olan hamam böceğinden kurtulmanın birkaç yolu var. İşte detaylar:

5000'e yakın türü bulunan hamam böceği sağlam ve dayanıklı yapılarıyla çok hızlı bir şekilde üreyebiliyor. Bütün iklim şartlarında her yerde yaşayabilen hamam böceği dünya üzerinde varlıklarını yüzyıllardır sürdürmektedir. Hamam böceği sıcak ve karanlık ortamlarda yaşamayı sever ve genelde geceleri ortaya çıkar. Yaz aylarında daha çok görülen böcekler kapı aralığından, buldukları her delikten evlere girerler. Evi her ne kadar detaylı bir şekilde temizleseniz de eğer kapı komşunuz gereken temizliği yapmıyorsa oradan gelme ihtimali de yüksektir. Hamam böcekleri bilinen bir zararı olmasa da girdiği banyo tuvalet gibi yerler de bulunan mikropları taşıyıcı durumunda olduğu sağlığımız için tehdit oluşturabilir. 50 mm uzunluğunda olan ve 6 bacağı olan hamam böceği nasıl yok edilir? İşte bazı ayrıntılar:

Evdeki karıncalar nasıl yok edilir? Karıncalardan kurtulmak için en etkili yöntem nedirİLİŞKİLİ HABEREvdeki karıncalar nasıl yok edilir? Karıncalardan kurtulmak için en etkili yöntem nedir

KOKULU İLAÇLAMA YÖNTEMİNDEN UZAK DURUN!

Haşere ve böcek ilaçlama konusunda faaliyet gösteren firmanın yetkilisi Hakan Öcal, kokulu ilaçlama yöntemini önermediklerini söyledi. Öcal, sözlerine şöyle devam etti:

"Firma olarak kokulu ilaç özellikle de kapalı alanda hiç kullanmıyoruz. Kokulu uygulama dediğimiz sivrisinek vb. türlere karşı bahar aylarında sırt atomizörleri ile uygulamalar yapılıyor. Kapalı alanda kullanılmasını biz önermiyoruz."

EVDEKİ HAMAM BÖCEKLERİNDEN KURTULMANIN YOLLARI

Hamam böceği nasıl yok edilir

Hamam böceği nasıl yok edilir

  • Hamam böcekleri genelde kirli ve pis olan yerlerde daha fazla görülür. Böceklerin dışarıdan geçmesini önlemek için evde bulunan bütün delikleri bulup iyice kapatmak gerekiyor. Sonrasında yapacağınız ilk işlem hamam böceklerinin yiyecek bulmalarını engellemek gerekir.
     
  • Eğer hamam böceğinin üremiş ve her tarafa yayılmışsa ilk olarak süpürge makinenizle evin çekmeceleri, dolapları saklandığını düşündüğünüz her yeri güzelce çekin.
     
  • Böceklerin yumurtaları, böcek dışkıları ve pisliğini süpürgeyle çektiğinizde çoğu hamam böceğinden kurtulmuş olursunuz. 

Evdeki hamam böceği nasıl ilaçlanır?

Evdeki hamam böceği nasıl ilaçlanır?

Saksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..İLİŞKİLİ HABERSaksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..

  • Böceklerin geri kalanını da öldürmek için marketlerde satılan jel ilaçlama ve kalıcı etkili sprey böcek ilaçlarını ve duvarlar için de toz ürünler kullanabilirsiniz.
     
  • Jel yemlerini doğru yerlere koymanız hamam böceklerinden daha hızlı kurtulmanızı yardımcı olur.

Hamam böceği

Hamam böceği

  • Özellikle mutfak alanlarında bütün yiyecekleri kaldırdığınızda böcekler çok daha kolay jel yemlere ulaşmaya çalışacaklardır.
     
  • Ayrıca doldurabileceğiniz tüm çatlak ve boşlukları doldurmanız, böceklerin yeni yuva aramak için dışarı çıkmalarına neden olacağından kalıcı böcek ilaçlarıyla temas etme olasılıkları daha fazla olacaktır. 

Evdeki hamam böceklerinden kurtulmanın yolları

Evdeki hamam böceklerinden kurtulmanın yolları

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 7

FATİH ÖZDEMİR 11 ay önce

Bende Bir Öntem Diyim O Zaman Patatesli Borik Asit İnternneten Tarifine Bakın Yumurtalarını Bile Eritiyor Kökten Çözüm

böcek uzmanı 1 yıl önce

İlaçsız yöntem: tibtrap(yeşil yapışkan diye geçiyor) alın büyük veya birden fazla kartona geçiş yollarına koyarak ilacı yayın. 1 gecede eğer fazla dışarı çıkmıyorlarsa 1 haftada kurtulursunuz.

böcek uzmanı 1 yıl önce

İlaçsız yöntem: tibtrap(yeşil yapışkan diye geçiyor) alın büyük veya birden fazla kartona geçiş yollarına koyarak ilacı yayın. 1 gecede eğer fazla dışarı çıkmıyorlarsa 1 haftada kurtulursunuz.

Defne 2 yıl önce

çok faydalı

Toplam 1 beğeni

Onur m. 3 yıl önce

Bence hiç uğraşmayın. Profesyonel sertifikası olan bir ilaçlama şirketi çağırın. Kimyasallar doğru kullanılmadığı taktirde evde çocuk, bebek ve evcil hayvanlarınıza zarar verebilir. Ekonomik açıdan da, internetten alacağınız jel ve sıvı ilaç min 100 tl üzerinde tutacağından 50 tl daha vererek işi ehline verip, sağlığınızı riske atmayın.

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun