Bursa Trilye'de ne yapılır? Gezilecek yerler nelerdir?

Bursa'nın keşfetmeye değer en güzel ilçelerinden biri olan Trilye eski adıyla Zeytinbağı olarak bilinmektedir. Uygun fiyatlı otel seçenekleriyle ilk tercihler arasına giren sessiz sakin tatil beldesi ziyaretçilerine her yaz kucak açıyor. Peki, Trilye'de ne yapılır? Trilye'de gezilecek yerler nelerdir? İşte, adım adım Trilye turu...

Bursa'nın Trilye çok tanınmamasına rağmen, gittikten sonra bırakamayan tutkunları mevcut. Bursa'nın yemyeşil doğasının kucakladığı ve gözbebeği olan Trilye, çalışanların hafta sonu tercih ettikleri hem tarihi hem manzarasıyla ilgi çekmektedir. Emekli insanların sessiz sakin ve huzurlu diye nitelendirdiği Trilye, emeklilerin ve sakinliği seven insanların gözde yeridir. Şehrin gürültüsünden kaçıp kurtulmak için İstanbul'a kısa mesafe olan Trilye'yi tercih edebilirsiniz. Emekli olunca nerede yaşanır haberimiz için sayfamıza göz atınız. Peki, Trilye'de ne yapılır? Trilye'de nereye gidilir? Trilye'de nerede kalınır? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Bursa Trilye

Bursa Trilye

BURSA TRİLYE'DE NE YAPILIR?

Trilye Çınar

Trilye Çınar

Trilye meydanda bulunan Trilye Çınar, bol bol fotoğraf çekeceğiniz şirin evleri ve dükkanlarıyla ünlü. Trilye Çarşısından kendinize ve sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Taş Mektep

Taş Mektep

Taş Mektep, Trilye çınarın bir sokak yukarısında yer almaktadır. Kıbrıs Eski Cumhurbaşkanı Makarios’un eğitim aldığı Papaz Okulu daha sonralarda yetimlerin okuluna dönüştürülmüş. Bu mektep tarihi ile ilginizi çekebilir.

Dündar Evi

Dündar Evi

Rumlardan kalan Yuannes Kilisesi, harika mimarisiyle gözünüzü boyamaya yetecek. Dündar Evi adı altında kullanılan bu kilise, önceleri mülk sahibi tarafından 3 aileye birden kiraya verilmiş daha sonraları ise iş adamı Ömer Elal'a satılmıştır.

TRİLYE'DE NEREDE KALINIR?

Trilye Kaplan Hotel

Trilye Kaplan Hotel

Trilye Kaplan Hotel, yüksek bütçeli otellerine nazaran orta bütçesi ve başarılı hizmetiyle Trilye'de kalacağınız ve memnun olarak ayrılacağınız bir otel olacaktır. Odalarının temiz olması ve kahvaltıda yöresel tatlara yer verilmesi artı bir özelliği olarak misafirlerine yüz güldürüyor.

Trilyalı Butik Hotel

Trilyalı Butik Hotel

Arzu edenler için yüksek bütçeli, deniz manzaralı ve görselliği yalı konseptinde olan otelleri de mevcut. Bunlardan en favori ve oldukça beğenilen Trilyalı Butik Hotel'i tercihiniz arasında olabilir.

TRİLYE'DEN NE ALINIR?

Trilye Zeytin ürünleri

Trilye Zeytin ürünleri

Trilye'nin meşhur zeytin ürünlerinden paket paket alabilirsiniz. Memleketinize döndüğünüzde sevdiklerinizle paylaşacağınız hediyeler almayı ihmal etmeyiniz.

"SAKİNLİĞİ VE MANZARASI İLE TERCİHLER ARASINDA"

Sakinliği ve manzarasıyla tercih edilen Trilye, adeta yurt dışındaki kasabaları andırıyor. Ziyaretçileri kendine alıştıran ve yaz kış kalmak için yaşanacak dört mevsim bir yer olarak biliniyor.

BİR YORUM YAPIN 0