Sefir ne demek? Sefir kimlere denir? Sefir isminin anlamı nedir?

Star TV ekranlarında bir dönem izleyici karşısına çıkan Sefirin Kızı dizisi ilk bölümden itibaren reytingleri alt üst etmeyi başarmıştı. Dizinin önemli isimlerinden biri olan Sefir arama motorunda sık sık aratılıyor. Osmanlı zamanından gelen Sefir isminin anlamı nedir? Sefir kimlere denir? İşte soruların yanıtı:

Pazartesi akşamları Star TV ekranında yayınlanan Sefirin Kızı dizisi, hem sosyal medyada hem de Google arama motorunda en çok arananlar listesine yerleşti. Ekrana geldiği anlarda dizinin takipçileri Sefir ne demek, Sefir nedir ve Sefir ne anlama geliyor sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Dizinin başrol oyuncusu Nare yani Neslihan Atagül'ün babası olan Sefir yani Erdal Küçükkömürcü, Montenegro'da Büyükelçi görevini yapıyor. Dün akşam yayınlanan bölümünde ise Sefirlik görevinden alınıyor. Bu sırada Google'da herkes Sefir görevi ne demek diye merak etti. Sefir hakkında aradığınız tüm soruların yanıtı haberimizin detaylarında.

sefir

sefir

SEFİR NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Dil Kurumu, kısaca TDK'da Sefir'in anlamı tek bir anlam taşıyor. Dilimize Arapça'dan geçen sefir kelimesi çok sık kullanılmadığı için birçok kişi tarafından tam anlamı merak ediliyor. 

Büyükelçi, eski tabirle "sefir-i kebir" ya da yalnızca sefir, bir ülkenin başka bir ülkedeki en üst düzey temsilcisi olan diplomat'tır. Büyükelçi, bir ülkeyi yabancı bir ülkede temsil eden, yüksek aşamalı elçiye verilen isimdir. Osmanlı Devleti döneminde Sefir tabiri kullanılıyormuş. 

Nare ne demek? Nare isminin anlamı nedir? Nare Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Nare ne demek? Nare isminin anlamı nedir? Nare Kuran'da geçiyor mu?
Sağdıç ne demek? Sadıç kime denir? Görevleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Sağdıç ne demek? Sadıç kime denir? Görevleri nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0