İsveç keki nasıl yapılır?

Sıradan kek tariflerinden sıkılanlar bu tarife bayılacak. İşte İsviçre mutfağının en lezzetli tarifleri arasında yer alan meşhur İsveç keki tarifi...

Dışı kıtır kıtır ama içi yumuşacık olan İsveç kekinin asıl adı Kladdkaka. Bu kek tarifinin yapımı oldukça basit. "Yasemin.com" ekibi olarak sizler için İsveç kekinin tarifini araştırdık.

İşte nam-ı diğer Kladdkaka yani İsveç kekinin tarifi...

MALZEMELER

100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Tereyağını tavada eriterek soğumaya bırakın. Ardından yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar 5 dakika boyunca çırpın. Un, kakao ve vanilini ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra eleyerek yumurtalı karışımın içerisine ilave edin.

Daha sonra oda sıcaklığında soğuyan tereyağını içerisine ilave edin. Karışımı yuvarlak kek kalıbının yağlayarak içerisine aktarın.

Keki 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Üzerine çikolata sosu sıkarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Buzdolabında saklanması gereken kozmetik ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Buzdolabında saklanması gereken kozmetik ürünleri
Mutlu bir aile olmanın sırrı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Mutlu bir aile olmanın sırrı nedir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0