Buzdolabında saklanması gereken kozmetik ürünleri

Güzellik ürünlerinin makyaj çantası veya makyaj masasında değilde buzdolabında saklamanız gerektiğini biliyor muydunuz? İşte buzdolabında saklamanız gereken güzellik ürünleri...

Kadınların birçoğu güzellik ürünlerini makyaj çantalarında ya da masalarında muhafaza ederler. Dermatologlar, güzellik ürünlerinin ömürlerini uzatmak ve formülasyonlarının bozulmaması için buzdolabında saklanması gerektiğini vurguluyorlar. 

İşte buzdolabında saklanması gereken ürünler:

GÖZ KREMİ

Göz kreminizin soğuk olması sadece serinletici bir etki yaratmaz, aynı zamanda kan damarlarındaki şişlikleri de azaltır.

PARFÜM

Isı ve güneş ışığı favori parfümünüzün kokusunu değiştirebilir. Parfüm çok uzun süre sıcakta kalırsa, içindeki kimyasallar kırılır ve kokusu tamamen değişir.

DOĞAL VÜCUT ÜRÜNLERİ

Ürünlerin doğal olduğu göz önüne alındığında, içeriklerinde koruyucu bulunmadığını hatırlamalısınız ve bu yüzden bakteri üretimine daha yatkın olduklarını bilmeniz gerekir. Onları buzdolabında muhafaza etmek, ömürlerini uzatacağı gibi, bakteri üretimini de engelleyecektir.

YÜZ MASKELERİ

Göz kremi gibi, serin yüz maskeleri kılcal damarları daraltır ve kızarıklık eğilimini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca tahriş olan cilt üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi vardır.

EYELİNER

Makyaj uzmanları özellikle uygulamadan 10 dakika önce göz kalemi ve eyelinerları buzdolabına koyulmasını öneriyor. Bu işlem, daha düzgün çizgiler çizmenize yardımcı olacaktır.

RUJ - DUDAK BALMI

Formunu ve ömrünü uzatmak için ruj ve dudak balmlarını buzdolabında saklamalısınız. Bu ürünleri ısıdan uzak tutarak kimyasal parçalanmayı engelleyebilirsiniz.

İsveç keki nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İsveç keki nasıl yapılır?
Kuaförde dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları

İLİŞKİLİ HABER

Kuaförde dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0