En kolay acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır? Acıbadem kurabiyesinin püf noktaları

Küçük büyük herkesin severek tükettiği acıbadem kurabiyesini kısa sürede evinizde hazırlayabilirsiniz. Acıbadem kurabiyeleri makaronlara olan benzerliğiyle de anılır. Ağızda dağılan ve tadı uzun süre damağınızda kalan Acıbadem kurabiyesini öz malzemelerle evde yapmak ise yemekten bile keyifli olabilir. İşte acıbadem kurabiyesinin nefis tarifi...

Makaron kurabiyelere benzeyen ve tadı ağızda dağılan acıbadem kurabiyeyi artık evde yapmak çok kolay.  Lezzetli görünüşüyle çay saatlerinde tüketebileceğiniz acıbadem kurabiyesinin pratik tarifini sizler için araştırdık. Mis gibi badem kokusu ile çay saatlerinize eşlik edecek leziz bir tarif Acıbadem kurabiyesi. Çocuklarınızın, akranlarınızın ve büyüklerinizin de ortak zevklerinden olup herkese hitap eden enfes Acıbadem kurabiyelerini evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 

Fransız tatlısı Creampuuf nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERFransız tatlısı Creampuuf nasıl yapılır?

ACIBADEM KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

200 gram kavrulmuş badem
4 adet yumurtanın akı
325 gram toz şeker
1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Üzeri için;

8 adet çiğ badem

YAPILIŞI

Kavrulmuş bademleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin. Ardından yumurta ve toz şekeri daha sonrada badem tozunu ekleyerek tencerede kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Şeker eridiğinde ve karışım koyulaştığında ocaktan karışımı alın ve mikser ile hızlıca karıştırın.

Daha sonra tepsiye aktararak soğumaya bırakın. Bir spatula yardımıyla limon suyunu da ekleyerek katılaşmasını sağlayın.

Soğuyan ve katı hale geldikten sonra sıkma poşetine alarak, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak büyük ya da arzuya göre küçük yuvarlaklar halinde sıkın.

Nefis kıyır kıyır kurabiye tarifi! En kolay kıyır kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERNefis kıyır kıyır kurabiye tarifi! En kolay kıyır kurabiye nasıl yapılır?

Ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Pişerken üzeri yanması için elinizle dümdüz hale getirin.

Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 8 adet acıbadem kurabiyelerin tam ortalarına çiğ bademleri yerleştirin. 30 dakika kadar kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan kurabiyeleri ıslak bir bez ile yağlı kağıttan ayırın. Hafif bir şekilde nemlenen her iki kurabiyeyi, birbirine yapıştırıp toplamda 4 adet kurabiye hazırlayın.

İşte acıbadem kurabiyeler hazır! Ağzı kapalı bir kutunun içerisinde uzun süre saklayabilir, misafirlerinize servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0