İlikli kemik suyu çorbası tarifi! En kolay ilikli kemik suyu çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havaların vazgeçilmezi çorbanın pandemi döneminde büyük önem taşıdığını belirten uzmanlar, kış sofralarının vazgeçilmezi çorbalara kesinlikle sarımsak eklenmesi konusunda açıklamalarda bulundu. İlikli kemik suyu çorbası da adeta koronasavar etki taşıyor. Peki ilikli kemik suyu çorbası nasıl yapılır? İlikli kemik suyu çorbası püf noktaları neler? İşte sorunun yanıtı:

İlikli kemik suyu, yoğun kolajen içeriği ile son dönemin sağlıklı beslenme trendlerinde çok önemli bir rol oynuyor. İlikli kemik suyunu çorbalarda da kullanabilir ve sofranıza hem sağlık hem de lezzet taşıyabilirsiniz. Protein açısından da oldukça zengin olan bu çorba, kış aylarında sofralarınızda mutlaka olmalı. Kemik suyunu tüm yemeklerinize katabilir ya da doğrudan tüketebilirsiniz. Özellikle sabah aç karnına limon sıkarak tüketmek, C vitamini desteği ile vücuttaki emilimini arttıracaktır. En sağlıklı ve uzun süreli saklama şekli olarak kağıt bardaklara ya da plastik içermeyen küçük silikon kalıplara aktarıp üzerini streç filmle kapatarak -18 derecede dondurucuda muhafaza edin. Bu şekilde 2-3 aya kadar kullanabilirsiniz. Peki ilikli kemik suyu nasıl yapılır?

İlikli kemik suyu çorbasI

İlikli kemik suyu çorbasI

Kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir? Kemik suyu nasıl saklanır?İLİŞKİLİ HABERKurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir? Kemik suyu nasıl saklanır?

  • Özellikle çok fazla bağ dokusuna sahip olan kemikler, vücudumuz için gerekli kolajen, jelatin, mineral ve amino asitlerin harika kaynaklarıdır. Kolajen bir bağ dokusu proteini olduğu için eklemlerde, kıkırdaklarda ve kemikte bolca bulunur.
  • İnsan vücudunda en çok bulunan ve 25 yaşından sonra zamanla azalan yerinin tamamlanması gereken kolajenin temel görevi; vücudun kemik, kıkırdak ve kas dokularına yapısal destek vermek, aynı zamanda cilt bütünlüğü başta olmak üzere tüm doku ve organların canlı, güçlü ve esnek kalmalarını sağlamak gibi önemli işlevleri üstlenmektir.
  • Kemik suyu, vücudunuzda azalan kolajeni yerine koymanız için idealdir. Ancak rutinde kemik suyu tüketimi kan kolestrol düzeylerini arttırabileceği için kalp damar hastalığı veya kolesterol yükseğiyle ilişkili herhangi bir hastalığınız varsa kemik suyu tüketiminden kaçınılması oldukça önemli.

İlikli kemik suyu

İlikli kemik suyu

Kemik suyunun faydaları nelerdir? Günde bir bardak kemik suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERKemik suyunun faydaları nelerdir? Günde bir bardak kemik suyu içerseniz...

İLİKLİ KEMİK SUYU ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram et
1 kilogram ilikli kemik
100 gram içyağı
1 adet patates
1 adet kuru soğan
50 gram pul biber
50 gram sarımsak
Tuz

İlikli kemik suyu yemeği

İlikli kemik suyu yemeği

YAPILIŞI

Et ile kemiği büyük bir tencereye koyun.

Üzerine bol miktarda su ekleyip haşlamaya başlayın.

Et suyunu çekip kefi gelince bir kevgir yardımıyla tencerenin üzerinden toplayın.

Kefi bitince tuz, patates ve soğanı tencereye ekleyin ve kapağını kapatın.

Pişince et suyunu süzün.

Etleri küçük parçalara ayırın.

Bir başka tencerede içyağını eritin.

İçine kırmızı biberi ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.

İlikli kemik suyu çorbasI

İlikli kemik suyu çorbasI

Parçaladığınız eti de içine ilave edin.

Kemik suyunu da ekleyip 20 dakika kaynatın.

(Dilerseniz bu aşamada içine biraz pirinç de ekleyebilirsiniz.)

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Gülsüm 3 yıl önce

Canan Karatay "koronadan bağışıklığınızi güçlendirerek korunursunuz bununda kelle paça yiyerek yapabilirsiniz "dediğinde herkes deli muamelesi yapmıştı kadına... Şimdi herkes canan Karatay in soylediginin aynını söylüyor kimsede çıkıp deli demiyor

Toplam 2 beğeni